美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

早2年塊臉好多暗瘡印,去美容院做了1隻facial, 做完1次已很見效。但做完facial比完錢想走時,就有3個職員在房內勁sell packages. 好辛苦先逃出魔掌。怕怕,唔敢再去。
隻facial話全部用中藥做材料,做時會用支水彩筆把材料(類似中藥泥漿)放在臉上,來回掃來掃去。泥漿有'lim'性,好像膠水在臉上'痴'走d印咁。
希望大家明白我講乜。
因為呢隻facial好得,請問大家知唔知呢隻facial叫乜名或那裡有得做呢?
謝謝!

男爵府

點解唔去番嗰間問下

大宅

funfunfunzz 發表於 19-3-14 10:53
點解唔去番嗰間問下

因為佢哋d經營手法已嚇走我。一定唔會再去。

子爵府

減齡達人勳章

睇形容咪敷中藥mask
用支水彩筆把材料(類似中藥泥漿)放在臉上,來回掃來掃去。泥漿有'lim'性,好像膠水在臉上'痴'走d印咁<<<基本上間間美容院幫你搽mask都係咁樣搽, 普通倒膜都有LIM性架啦

禁止訪問

大宅

wing_tt 發表於 19-3-14 15:53
睇形容咪敷中藥mask
用支水彩筆把材料(類似中藥泥漿)放在臉上,來回掃來掃去。泥漿有'lim'性,好像膠水在臉 ...

記得多少少。
個mask不是普通'full'在臉上,等10零廿分鐘,洗咗去的。
成個過程個美容師不斷來回在臉上用掃撥d中藥。因為個 中藥mask有'lim'性,個掃就把中藥滾動成幾粒m&m大的圓球。情況有點像'搓老泥'般,越滾越大粒。做完個mask不用洗臉已很乾淨,只有2,3粒泥膠的物體。當時個美容師話,就係靠呢d中藥泥膠,'痴'走d暗瘡印。
但真係好work, d印真係即刻退。

禁止訪問

回覆樓主:

大宅

cinda72. 發表於 19-3-15 12:16
我都玩緊中藥面膜,係得既,但佢地唔會講你聽成份囉,出面都唔多美容院做中藥,我都係朋友比我,成份我都唔 ...

仙姐
久仰大名,多謝你回覆。
請問你的中藥mask在那裡做,大約幾錢?

首頁

尾頁

跳至