自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

首先,我尋日喺旺角萬0補貨買康鈣C,見到我用開嘅染髮劑減價喎,但無我嘅色。諗住返沙田買啦。去到一田嗰層有萬0 Baby照入去搵,都係無我嘅顏色,唔緊要,上返地面嗰層搵啦,終於有我隻色啦!但典知,唔同價錢,已減價但仲貴左$30我問職員係咪打錯價錢,佢望下個貨架,話價錢啱。我話我去左兩間萬0都唔係呢個價喎,職員話:我地呢度旅遊區,所以會貴D我話我喺樓下一田間萬0都唔係呢個價錢,佢堅持話佢地喺旅遊區!
我今日再喺我屋企附近、酒店附近嘅萬0搵,又比我搵到喎!係真真減價喎,都係沙田,旅遊區?我丕! 離哂大譜

伯爵府

天仁茗茶都係咁
同係鮮奶茶 九龍灣19蚊 金鐘23蚊
只能夠解釋 金鐘租金貴啲

wcpcelia    發表於 19-3-17 18:47

公爵府

瞓得好勳章 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

麥當勞都係咁牙!

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

DragonPrincess 發表於 19-3-17 17:35
首先,我尋日喺旺角萬0補貨買康鈣C,見到我用開嘅染髮劑減價喎,但無我嘅色。諗住返沙田買啦。去 ...

唔出奇喎, 好多舖頭都係咁, m記間間都唔同價錢啦

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

同一集團唔等於價錢一樣,這個係唔同區比較常見,應該同租金高低有關。

珍珠宮

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

DragonPrincess 發表於 19-3-17 17:35
首先,我尋日喺旺角萬0補貨買康鈣C,見到我用開嘅染髮劑減價喎,但無我嘅色。諗住返沙田買啦。去 ...

上次有jm講過,星期五在沙田萬0買野冇野送,當日係送金象米。

水晶宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

唔出奇
感激遇上你~

子爵府

唔出奇⋯好多舗都係咁
同一集團舗名唔等於要同價
首先店舗大小⋯位置⋯人流等⋯⋯都可以有分別
你話嘅同區但係公司角度都有分人流,客人嘅種類,遊客多少分別,價錢已可以不一樣
曾經工作地點係3間店嘅中間,2-4分鐘一到,但價錢,優惠,贈品已好大分別⋯

伯爵府

熱血勳章

回覆樓主:

租金不同嘛,睇開啲~

伯爵府

連鎖店唔一定要同價。超市便利店都會唔同價啦。

侯爵府

使唔使咁激動,租貴自然收你貴啲啦,中環食餐大家樂都比起公屋屋村間大家樂收多你幾蚊啦。人地明碼實價話你知件貨幾多錢你覺得貴可以唔買架嘛

男爵府

通常係佢冇印新牌仔,你應該叫佢過機,萬同屈係跟bar code,唔係麥记入乜野包,所以唔應該唔同價。
禮物有分多與少。所以不是每鋪平均分。
你打上熱線,佢有排做。即比人check舖,扣分

大宅

回覆樓主:

就算同一區,舖租都吾同喇

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 睛靈勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

一直都知
係萬寧買野會格價

伯爵府

唔出奇,正如機場舖頭都貴D。

wcpcelia    發表於 19-3-18 16:40

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

好多連鎖店都係咁㗎

公爵府

回覆樓主:

咁機場萬0,麥記,大瓜樂都唔同價啦,咁對方都有解釋點解,佢唔須要你接受喎。知道佢呢間特別貴,咪下次唔去囉,有乜好嬲?

男爵府

你竟然宜家先知

象牙宮

好多連鎖店都係咁架啦!
租貴麻。

首頁

尾頁

跳至