自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

I just sign a contract for 24 mths.

25M for $179 + $300 supermarket coupon.

水晶宮

原帖由 ukiuki 於 09-4-28 17:45 發表
which company?

Do you ask me??

HKBB

水晶宮

原帖由 ukiuki 於 09-4-28 17:59 發表
I just quote from them, they said $170/m for 2 yrs, no coupon.

差不多啦,你平我每個月9元喎!!?

9X24 = $216

你有冇送 HKBB Pay TV??? I have (I think every one has!)

水晶宮

原帖由 cathycheng131 於 09-4-28 18:10 發表
頭先揾到d資料,個個人4/12續約

剛續約 ..... HKBN 25M .... $157 月費, 送五百蚊百佳 Coupon, 有三個月免費
24個月

計落: 平均每月$116.5

Very attractive

水晶宮

原帖由 Ros 於 09-4-28 18:29 發表
我剛續HKBN 2YRS $170/M, 25M,無嘢送!

Pay TV 都冇???

水晶宮

原帖由 Ros 於 09-4-28 18:46 發表
我已有CABLE,無咁多時間睇。點解人哋有嘢送,對上次HKBN CALL 我$17X 續約,我唔要,我順口問我的CONTRCT 幾時到期,佢話6月尾,E個月頭,又再打嚟,$170續約,我心諗算數啦,唔好再打電話煩我,便應承了,點知新約生效日期是5月1日。

...

Then, u need to pay 2 mths extra......for both cable and HKBB????

你係咪男仕??? 男人怕煩,唔似我這個 c9....

我都係有 cable ,佢叫我 join,我話 5月21日先到期,我 say "NO",但 CS 話送 $300 ParXX shop coupon, 叫我4月尾 join,都 OK 啦!

水晶宮

原帖由 Ros 於 09-4-28 18:46 發表
我已有CABLE,無咁多時間睇。點解人哋有嘢送,對上次HKBN CALL 我$17X 續約,我唔要,我順口問我的CONTRCT 幾時到期,佢話6月尾,E個月頭,又再打嚟,$170續約,我心諗算數啦,唔好再打電話煩我,便應承了,點知新約生效日期是5月1日。

...

Also, 比個 tips 你,你要直接去 cable service ctr 做 cancellation. 否則好煩,又要寄 form 又要 fax,又計佢收到你張 cancellation form 先計一個月,超煩。 (HKBB 教我)

水晶宮

原帖由 Ros 於 09-4-28 19:03 發表
我而家每月$156,hkbn提早了contract 生效日期,照計舊約在6月30日才到期,他們提早5月1日把新約生效,變咗5、6月要比多$14。

hkbn 話加$10,睇hkbn pay tv,我唔要,因家中已有cable。

...

但 suppose 你 5月1日開始比 HKbb $170 and cable HK$156??? ie: 170+156=323 (in May & June). Is it right???

水晶宮

前2日Sales打電話來叫加$48轉bb100,一輪咀...........我話唔洗$就加,要$就收線. bye bye

Mine is : 25M $168

首頁

尾頁

跳至