跳至

首頁

尾頁

洋房

我個仔肚子好多風,令都他經常哭,我又辛苦仔仔又辛苦。

別墅

我媽媽同奶奶教我用油(食油或者驅風油)順時鐘方向幫bb搽下個肚仔,咁就同佢驅到風wor...(信不信由你,不過我都未試過...)
多d黎睇我同對寶貝ge blog丫*
http://hk.myblog.yahoo.com/babewings0301/

公爵府

原帖由 hugo318 於 09-4-28 20:20 發表
我個仔肚子好多風,令都他經常哭,我又辛苦仔仔又辛苦。

My little boy too. he fart a lot during the day, but at nite as he is sleep, less fart, so he feel very uncomfortable and will wake up.
Birth 15/3: W:4.2kg  L:52cm HC:37.5cm
Day 09: W:4.37kg  L:55.5cm HC:37cm
Day 46: W:7kg L:62m HC40.5cm
Day 82: W:~9.2kg L:~66cm
Day 112: W:~10.4kg

公爵府

原帖由 babewings 於 09-4-29 18:38 發表
我媽媽同奶奶教我用油(食油或者驅風油)順時鐘方向幫bb搽下個肚仔,咁就同佢驅到風wor...(信不信由你,不過我都未試過...)

I bought 驅到風 ar....but it says not suit to use for baby below 2 years old~

Birth 15/3: W:4.2kg  L:52cm HC:37.5cm
Day 09: W:4.37kg  L:55.5cm HC:37cm
Day 46: W:7kg L:62m HC40.5cm
Day 82: W:~9.2kg L:~66cm
Day 112: W:~10.4kg

別墅

咁試下用食油丫.

原帖由 Mrs.Kangaroo 於 09-4-30 06:42 AM 發表

I bought 驅到風 ar....but it says not suit to use for baby below 2 years old~
多d黎睇我同對寶貝ge blog丫*
http://hk.myblog.yahoo.com/babewings0301/

複式洋房

原帖由 babewings 於 09-4-29 18:38 發表

要先將 油倒落掌心,搓熱後, 才搽肚仔

另外, 我姑姐教可用米加儿片連皮ginger炒熱, 用紗巾包好搓肚仔, 亦可用鷄旦加銀介子搓肚

大宅

係呀, 同bb按摩ok架. 按完個日bb會放屁, 放咗就會好好.

or 可以俾bb食肥仔水 (吳德物次), 食完bb個日都會放屁架. 唔需要擔心bb食唔食得, 吳德物次係專 for bb 腸胶痛同去肚風.

首頁

尾頁

跳至