興趣嗜好

跳至

首頁
34567...70

尾頁

男爵府

+3金熱血

edward did tried to track victoria, he followed her all the way to new mixico, and then he lost her.

again edward called bella's home and tried to speak to charlie to find out if bella is dead or alive...and jacob answer the phone and said charlie was at a funeral. it sort of comfirm bella is indeed dead.

edward said he will never blame romeo for his carelessness and bad timing because he made the same mistakes.

侯爵府

我都買左成套!不過個封面真係好正!Jacob同第一集比簡直脫胎換骨!

New Moon我都鐘意嫁,我覺得個作者寫呀Bella失戀個心情寫得好好,如果唔係咁就講唔到第三集,點解Jacob同Edward都係Bella心目中有地位,正常黎講邊有女仔做左Edward既女朋友之後,仲會鐘意第二個呀!所以我覺得都好睇嫁!

我反而唔鐘意Breaking Dawn最尾個段,個個變晒X-men!

Lulu

原帖由 nicki 於 09-6-24 21:28 發表

好正啊
可惜等唔切已買左普通封面..
不過我覺得new moon係4本裏面比較唔好睇的一本, 有d揾戲來做, 明知victoria, laurent仲未死但留低 bella....阿edward有咩理由唔查清楚以為bella死左, 自己就去尋死... ...

子爵府

原帖由 nicki 於 09-6-24 21:28 發表

好正啊
可惜等唔切已買左普通封面..
不過我覺得new moon係4本裏面比較唔好睇的一本, 有d揾戲來做, 明知victoria, laurent仲未死但留低 bella....阿edward有咩理由唔查清楚以為bella死左, 自己就去尋死... ...
]

我的理解是, Laurent 一早話唔想involve, 佢已經離開了 Victoria 那一個group; 想Bella 死的不是 Victoria, 如果 Victoria 要報仇都應該搵the Cullen's. Alice 的 vision 冇出現過 Victoria 搵 Bella 落手, 所以佢地安心離開。

Edward 好肯定 Bella 已死,因為 alice 的 vision, 同埋 Edward 曾經致電 Bella's home, Jacob picked the call and told Edward, "Charlie is out for a funeral." Edward 因此覺得證實到 Bella 已死, 其父去了她的喪禮。

噤.... 都算合情理喎!:)
「多元社區,和諧並存;你我出手,聾健共融 」

男爵府

我都買左套書啦..買左一套英文版,加一套中文版,我怕我睇唔明英文版..但我會盡力睇!!!

多謝介紹..

子爵府

哩兩日,我又攞返起本 Twilight黎睇。 Chapter 1 - 10, 講 Edward & Bella 初次邂逅互相吸引,Edward 的慾拒還迎.... 真係好窩心啊! 佢地ge 對話,成日令到我忍不住笑... (會心微笑)。 電影刪減了這些動人細節呢!

禁止訪問

侯爵府

我睇晒the host喇!開頭有d悶,用左5日先睇左百零頁,差d想放棄,但過左150頁之後就ok,後面個四佰幾頁就兩三日睇晒!

不過依本唔會係我書架上既書,唔會好似Twilight saga咁會番睇!

Lulu

子爵府

原帖由 Lulu0820 於 09-6-29 13:08 發表
我睇晒the host喇!開頭有d悶,用左5日先睇左百零頁,差d想放棄,但過左150頁之後就ok,後面個四佰幾頁就兩三日睇晒!

不過依本唔會係我書架上既書,唔會好似Twilight saga咁會番睇!

Lulu ...

Me, too.

I nearly give up at the beginning, but I don't remember when I start chasing the story. Maybe, more or less somewhere close as you do.

侯爵府

我剛睇完所以印象清晰d!作者用左好多時間去開頭,所以有d悶,但之後d人物多左,又講到佢地之間既矛盾,咁就好睇d,但我比較唔鐘意個背景,諗起o個個人都係污污穢穢,個地方又黑黑沈沈....就有d唔開胃!

人都係鐘意靚既野,所以我都係prefer呀Alice個d satin,silk呀個d多d!

Lulu

原帖由 jk67jk 於 09-6-29 14:32 發表

Me, too.

I nearly give up at the beginning, but I don't remember when I start chasing the story. Maybe, more or less somewhere close as you do.

禁止訪問

禁止訪問

侯爵府

then I'll take it slowly, and finish my favorite first.

原帖由 nicki 於 09-6-29 20:01 發表

仲有silver Volvo, Mercedes, red convertable, Porsche....做有錢人...no, 有錢vampire幾好!!

我都捱緊the host的開頭, 希望之後好睇d啦..

侯爵府

過左開頭就ok嫁喇!個作者既idea都幾新,不過我同你一樣都係鐘意Volvo,Porsche呀個d,多過架殘jeep(睇落去就明!)

Twilighter...都係架!我好耐都無試過追書追得咁開心!亦好難得有人同我一樣,同d朋友講睇依套書,個個都無物興趣,有d仲同我講佢個小朋友(中一)睇緊! 攪到我好似史前怪物咁! 老公就更加唔會同我傾,係依度有人分享吓,真係幾開心!

Lulu

原帖由 nicki 於 09-6-29 20:01 發表

仲有silver Volvo, Mercedes, red convertable, Porsche....做有錢人...no, 有錢vampire幾好!!

我都捱緊the host的開頭, 希望之後好睇d啦..

子爵府

我老公都將我同讀緊中五ge 外甥女相比....
........
....
原來有咁多媽咪睇,我都幾安慰。
^^

侯爵府

same same :lol :lol !!!!

Lulu

原帖由 jk67jk 於 09-6-30 17:47 發表

原來有咁多媽咪睇,我都幾安慰。
^^

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

我係拍賣網見到twilight個封面有兩個不同.想問有冇人知內容係米一樣?
我諗住買二手冇甘貴.

禁止訪問

首頁
34567...70

尾頁

跳至