美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

我指既係黎姿細佬果間.跟進我既係蕭醫生(女醫生)
我於昨天lunch去做consultation,因為我知道佢地affirm做緊promotion.10k 5次局部.送2次ion導入.我打算做對眼.去紋同去浮腫.

佢果度無咩門面,唔會好似reenex甘靘.又唔係好大地方.而且超級多客,可以用車輛轉黎形容.而且有一半係舊客.見完doctor佢recommended我做咩做咩.之後個consultant拿左price list話我知,完全無sell(其實佢真係客似雲來,唔洗sell),我一心諗住join affirm個promotion,所以可以waive個consultation fee.

consultation fee $400,有朋友介紹半價,即時join course可以waive.

跟住我見到laser facial既trial係$880,甘抵我咪問下係咩facial lor.原來係c6加埋一部themal機(個名唔記得,只知部機係發熱,刺激骨膠原增生),做2部機甘抵我即刻問幾時有位.

今晚我去做左啦.trial $880加埋藥費$110.d藥係for做完如有敏感反應用,同埋補濕既mask同gel.夠用幾次左右.

我要讚既係個治療師做trial都好認真,做足35min.有斑既地方再同我加強打多次
而且完全無sell野,只係同我閒話家常
做完之後consultant都無sell,我俾完錢就走.

起初我都覺得呢度貴,因為係治療師做,doctor只係睇症同吩咐治療師點做.但係試過太多地方sell到你暈.要黑面(甚至係拍枱)佢至會"放"生你,未做完個course已然狂sell/ hardsell:;pppp:
你唔同佢買course d手勢即刻"拿西"晾.

雖然我仲未睇到效果,但係我做既過程舒服同愉快.如有媽咪想去consult,可以pm我,我會俾我個member#你,甘就可以慳返$200 consultation fee

大宅

我嫂話, 佢之前脫墨係佢細佬做架, 佢話佢好好人架, 不過真係貴law

大宅

今朝俾阿仔嘈醒,早左起身,一照鏡,wah,不得了,塊面白左甘多既

好在佢早嘈醒我,否則都要等今晚至會上黎share度.

講番先,個治療師有幫我重點打斑(佢話如果唔係trial的話會再打耐d,可能會結"焦",甘會效果好d同快d),果d位依然係有紅點點.

但係成面個tone已經白左,係明顯果隻.最開心係d黑頭少左1半
我本身個nose同下巴比較油,所以呢2part比較多黑頭同毛孔大,而家做完仲乾淨過做針清. 好神奇丫!我勁開心丫而家

跟住我用左佢俾我既mask同保濕gel.尋晚佢話俾呢d野我,我心諗:車,我屋企大把呢d野啦,仲要收多我$110 :;pppp:
點知尋晚用,個mask一般,無咩特別,但係個保濕gel超好用.雖然好水甘樣,所以我"查"左2層.今朝發覺佢好保濕同埋有d收緊既感覺,覺得d皮膚收緊左甘 好正丫
我會用完之後去配番keep住用

講下price先,trial $880.之後再做收$1680,$7500 5次.你可以逐次俾.佢唔會sell你買course.做完之後佢無sell我,只係叫我返屋企睇下效果點樣.

但係trial你要預: $200 consultation fee(even你話做trial都要俾consultation fee,除非你見完醫生即刻決定join course,可以問我拿member#,否則無friends' referral要收$400) + $880 trial price + $110藥費

大宅

你地可以將買美白既budget用黎做呢個laser,效果好一千倍

大宅

ookiiname~~~
請問係咪一定要....做晒一個 course....
約期耐唔耐......我有d 斑....想remove..左佢.......多謝回復

大宅

我而家做左一次trial咋.佢重點打斑既地方仲未退紅.我未睇到去斑效果.但係個skin tone係白左既.
佢呢間中心口碑唔錯,d客都話work,不過就真係貴.

你d斑係咩斑,係深層斑定係雀斑?因為斑都分好多種.如果你只係防曬做得唔好而出既淺層斑既話,就唔難去.你都係去doctor果度consult下啦.要見一見面,俾專業人士睇下佢至答到你嫁.

原帖由 JJJJJJJJ 於 09-4-29 10:28 發表
ookiiname~~~
請問係咪一定要....做晒一個 course....
約期耐唔耐......我有d 斑....想remove..左佢.......多謝回復

伯爵府

我都覺得啲skin靚咗,但唯一唔好,就係做完啲皮膚好乾,
我已經日日敷mask,但每次化妝都唔上粉好難攪!

大宅

我又無甘乾,不如你試下買d補濕既primer (如nars,becca etc),查左先上粉.

原帖由 shala 於 09-4-29 22:23 發表
我都覺得啲skin靚咗,但唯一唔好,就係做完啲皮膚好乾,
我已經日日敷mask,但每次化妝都唔上粉好難攪!

民房

好好啊
可唔可以pm我比d資料我

大宅

可以 pm 比我嗎, thanks

別墅

可以pm 俾我嗎﹖thx

大宅

原帖由 sw1224 於 09-4-30 08:44 發表
可以pm 俾我嗎﹖thx

Please PM me too ! Thanks !

男爵府

多久做一次? laser facial, 同激光去斑是否一樣的呢?

複式洋房

好媽媽勳章

Please PM me too ! Thanks !

複式洋房

Please pm me. thanks

nose好多黑頭同皮膚好乾, 唔知幫唔幫到我呢?

複式洋房

原帖由 ookiinome 於 09-4-29 00:36 發表
我指既係黎姿細佬果間.跟進我既係蕭醫生(女醫生)
我於昨天lunch去做consultation,因為我知道佢地affirm做緊promotion.10k 5次局部.送2次ion導入.我打算做對眼.去紋同去浮腫.

佢果度無咩門面,唔會好似reenex甘靘.又 ...

第一次見醫生 , 如果即係join療程 , 連consultation fee都唔洗錢

大宅

report report
今日又有大發現.今日係做完laser既第3日.
個nose同下巴依然都係好乾淨.如果去美容院針清既話就唔會可以乾淨甘多日.

昨晚去了做facial,係人手果d,因為覺得面頰2邊依然係乾.雖然我自己係屋企有fu水份mask(我的美麗日記白金補濕真係好好用,係mannings買野加$9.9換,超值)又有用doctor開既超好用補水gel (我打去問過cosmax,7g $20, 個price同sofina既water gel mask差唔多,但係肯定好用過sofina 星期一去配先)

講左甘多都未講到我有咩驚人發現.就係左邊面既紅點退左啦,我d斑淡左一半,真係唔洗做5次join course啦 我做左一次trial咋.個效果more than expected.

右邊面d紅點仲未退,所以仲未睇到.

不過有個side effect. 果時doctor都有講過,就係會爆瘡.個doctor話係因為清緊d dirty野出黎.d skin restructure緊.
昨日個nose同個下巴生左好大粒好紅既暗瘡出黎.我昨晚即用mario badescu既drying lotion (好好用,次次暗瘡都好快謝) nose果粒襟住左,但係下巴果粒爆發左,我見到有白頭啦.好在呢幾日係holiday,而家用緊3m暗瘡貼.

大宅

yes. 仲有,如果你既時間夠既話,(因為我係lunch上去,都幾趕,無時間即場做試做)佢又安排到,你可以即時做試做.佢唔係樣樣都有得試做既. 好似我買果個affirm course係無得試做既

原帖由 adosze 於 09-4-30 14:07 發表

第一次見醫生 , 如果即係join療程 , 連consultation fee都唔洗錢

大宅

各位靚媽咪,我已經pm左我既member#俾你地啦.有問題既我亦係pm答左.
如果你地去左consult or join course or 試左d咩trial,記得上黎share丫

大宅

又上黎report先
下巴粒有白頭既暗瘡收左啦.右邊面d紅點退得八八九九.左邊面效果好d. d斑淡左一半,右邊面重手d(因為紅得耐d)反而無甘明顯.

我相信我會再去做.呢個月尾啦.到時見醫生再同佢傾下聽下佢點講先

首頁

尾頁

跳至