自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

5月到期,呢幾日不分晝夜係咁打電話黎傾,佢offer左一個plan話優惠只至今個月底,過左就下個月唔會再有,會貴返,信唔信佢好?
本身我心目中係想睇埋佢4月offer乜先嘅,因為我見呢度好多人都話最尾個月先有好offer!

大宅

小菜子 發表於 19-3-28 08:28
5月到期,呢幾日不分晝夜係咁打電話黎傾,佢offer左一個plan話優惠只至今個月底,過左就下個月唔會再有,會 ...

我年尾完約,今年一月二月已經打來叫我轉新約upgrade咗又平十幾蚊,但要簽三十個月,所以未决定
Actions speak louder than works

子爵府

回覆樓主:

我2月到期,早一年11月已經打嚟,起初開價238,我拒絕。 12月再打嚟,開價188,仲要講到最平,見我舊客才有優惠。 我都拒絕。 到1月開價158,我ok,因為只加價10元,所有都不變

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

cherrieleung722 發表於 19-3-28 12:23
我2月到期,早一年11月已經打嚟,起初開價238,我拒絕。 12月再打嚟,開價188,仲要講到最平,見我舊客才有 ...

男爵府

拖下先佢叫我$168但我話你真優惠先好打比我
現在是$128

子爵府

MoonT 發表於 19-3-28 13:02
現在是$128

係呀我就係諗住拖到四月最後一個月睇下仲有咩優惠d,但佢好有禮貌地大我,話過左31/3連呢個優惠都冇埋

子爵府

MoonT 發表於 19-3-28 13:02
現在是$128

請問原先個約交幾錢

男爵府

回覆樓主:

6月到期,昨天終於續左,頭一年98,第二年138,拉均118包埋家居電話及My TV

wcpcelia    發表於 19-3-29 11:16

子爵府

28suet 發表於 19-3-28 13:25
6月到期,昨天終於續左,頭一年98,第二年138,拉均118包埋家居電話及My TV

請問原本交緊幾錢?

男爵府

小菜子 發表於 19-3-28 13:27
請問原本交緊幾錢?

禁止訪問

男爵府

我同你一樣5月到期,由$198,講到而家平均$132,我等佢低過$120先續

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主:

冇信過 果時佢報個價,同網上嘅一樣,所以我地通常等到期先自己網上續

子爵府

洋洋 發表於 19-3-28 13:36
我都係5月到期,1000m 私樓+my tv super ,之前$178
上年11月開始聯絡我,offer $338之後一直減,上星期我 ...

真係交左定講吓?咁其實都係平咗$10?

珍珠宮

cherrieleung722 發表於 19-3-28 12:23
我2月到期,早一年11月已經打嚟,起初開價238,我拒絕。 12月再打嚟,開價188,仲要講到最平,見我舊客才有 ...

我都係一樣, 我係間中上網睇下有無更新個續約價, 上個月俾我見到個價只係加左$10(本身4月尾到期),就自己上網續左, 無經agent喇

禁止訪問

男爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我都分享下:

用了多年100M,现在都是148一个月,住私人屋苑,我合约7月初才到期。

2019开始已经email攻势叫我快d续约,我以为自己老人痴呆记错到期日,后来发现是7月,没有理会

之后开始电话攻势。我大部分时间不在香港,当然他们不知道,最惨打来就算我肯听,喂了一声之后就收线,我顶!

之后演变我不听了。

今日连续三次来电,我以为香港有什么急事,听了

条sales急口令,话答谢我多年光顾,现在特惠offer我同样价格就升到200M,TV super会开放一些平日上锁的频道,有wifi-蛋租用优惠,又有鸿福堂礼券,24个月合同,我以为真的是同价,答应了续约,我多问一句,有无包免费搬迁一次,他们话无,但帮我问完上级,可以offer一次免费搬迁。最后他话价格是169一个月。

我当时无为意,以为真的自己比开169,但翻查账单记录,是148才对,用app同网上客服confirm到底多少钱,答案是169

我火都来,什么旧价,根本就是谎言,我比多dd,那些所谓优惠根本就是逼我自己买了。我话,加价不用那么鬼祟,这样构成不诚实销售,个网上客服马上话,帮我取消新约,会反映给上级我的不满,我继续chur,话他们如果不honor这个旧价帮我上200M,这样到期我会转会。

客服马上取消新约,我估计我不是第一个提出投诉。现在等4月初他们回信比我他们的调查和处理报告。我到时候再报告一下。

结论:呢间公司非常不老实。

珍珠宮

回覆樓主:

好海鮮價 舊年我妹妹新簽,258一個月100m

男爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆 mike89 的帖子

oh, too expensive!!!

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

交咗cut form就有平offer 通常平至HGC價

首頁

尾頁

跳至