懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

各位媽媽大約幾多個月見肚??

UP

伯爵府

Re: 各位媽媽大約幾多個月見肚??

羊羊:
我大約4個月左右已經見肚喇,妳呢???

伯爵府

我第一胎成5個月先見肚,第二胎2個月已經見肚啦

別墅

6個月!!

男爵府

monkey_nose 寫道:
6個月!!

me too........
[size=x-small]囡囡 出世~重

公爵府

畀面勳章

3個幾4個月囉~~

別墅

我第一胎-4-5個月先見肚,第二胎-3個月已經見肚啦!!

別墅

照咁睇,見唔見肚都好因人而異wor!!!

其實我o係度問各位媽媽幾時見肚,
係因為我意外有左
而家準備緊結婚o的野,
我地book左出年2月27日o個日註冊!!

我係有o的怕拖到咁遲會見肚!!
但我o的朋友話我本身廋,
唔會咁快見!!!
不過,佢地唔知我就算未有時,
都好似有左兩個月咁,
好勁gar,我o的肥肉

大宅

羊羊,

你註冊時會唔會著婚妙? 如果著就唔使驚,唔覺架.
我雖然5月註0左冊,不過10月中先行禮. 我7月中度有0左,個肚仲大得好快. 三個月個肚已好覺...不過著住婚妙,真係無人知,hehe...

羊羊 寫道:

係因為我意外有左
而家準備緊結婚o的野,

唔會咁快見!!!
都好似有左兩個月咁,
好勁gar,我o的肥肉

大宅

我第一胎是過左四個月先見, 第二胎未夠兩個月就見啦. :lol: :lol:

男爵府

育兒性格勳章

係呀,見唔見肚真係因人而異架。我都係4個月先見肚,我本身肚腩都好勁架..............
如果瘦就多少少buffer囉,因為見少少肚d人都只係覺你有肚腩o者....
你而家幾多個月呀?如果剛有左,到2月都係四個月o者,唔會好覺,唔好著咁貼身就唔覺啦。用d披肩遮下又唔覺喇~

羊羊 寫道:

係因為我意外有左
而家準備緊結婚o的野,

唔會咁快見!!!
都好似有左兩個月咁,
好勁gar,我o的肥肉

別墅

唔該晒咁多位媽咪既回應呀!!!
如果照咁睇,
我應該都仲可以做個靚靚新娘wor!!! :mrgreen:
我而家都係有左一個月左右,
希望呀仔唔好咁趕蒲出來啦!!!

複式洋房

我第一胎.本身不肥不瘦,適中la. 因為由1.5個月瞓到2.5月要bedrest.可能因為成日瞓,又食補野,2.5月已見肚la. 現在4個月已經無人睇唔到lu.重肥左13磅

我諗唔好食太多補野應該無咁現,不過要小心身體及bb.唔好咁粗勞.人命關天.由得d人睇到都law.

[img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD7/110360/114629.11023512.35296.jpg[/img]請click 入@charlotte 靚相1輯@

子爵府

唔駛怕,大多數起碼3個月後才見肚
我e家14週才比較突出來,可能之前都有
小肚腩,唔駛驚著禮服唔太貼根本唔多覺ga

CarolSK,你4個月就重了13lbs,我e家3個半
月重了10lbs,我有點怕自己重得太怏 ?-(

侯爵府

我個時三個多月已經見肚, 朋友以為我有o左五個幾月, 可能我有肚腩加胃腩, 所以特別明顯.

公爵府

5 month la

首頁

尾頁

跳至