跳至

首頁

尾頁

大宅

自從上星期bb滿月後, 差不多每天都有一次嘔晒成支奶60-90ml 出來, 點算?

複式洋房

我個女都有嘔奶,不過無你個BB咁密,係咪你比佢食得太密或者太多呀?佢幾多個鐘頭食一次奶呀?每次食幾多?

原帖由 galic 於 09-4-29 11:54 發表
自從上星期bb滿月後, 差不多每天都有一次嘔晒成支奶60-90ml 出來, 點算?

大宅

佢最多都係食90ml ja, 3 hrs 一次
原帖由 chenyla 於 09-4-29 12:12 發表
我個女都有嘔奶,不過無你個BB咁密,係咪你比佢食得太密或者太多呀?佢幾多個鐘頭食一次奶呀?每次食幾多?

複式洋房

你有冇幫佢掃風呀 ?? 同埋佢會唔會食得太急呀 ??

大宅

食30ml就掃風la...佢嘔奶之前都會濁一濁, 但都唔算好急, 佢用b-free milk bottle 的...ai,.都唔知點prevent

原帖由 PeggyBB 於 09-4-29 14:07 發表
你有冇幫佢掃風呀 ?? 同埋佢會唔會食得太急呀 ??

別墅

我個女之前都有嘔奶嫁.
你試下佢飲完她之後唔好即刻放佢落床,掃完風之後抱直佢坐係度1陣(大約5~10分鍾到),咁樣會有改善.(我個仔果時都係咁)
多d黎睇我同對寶貝ge blog丫*
http://hk.myblog.yahoo.com/babewings0301/

大宅

佢係食完最後個幾啖即嘔, 剛call 醫生, 佢話應該胃酸倒流, or 奶粉唔arm食...我個女食思敏兒, 可能太滯

原帖由 babewings 於 09-4-29 18:31 發表
我個女之前都有嘔奶嫁.
你試下佢飲完她之後唔好即刻放佢落床,掃完風之後抱直佢坐係度1陣(大約5~10分鍾到),咁樣會有改善.(我個仔果時都係咁)

別墅

我個仔果時都好似你個b咁.
你試下唔好比咁多佢飲啦,或者最後果幾啖唔好比佢飲*

原帖由 galic 於 09-4-29 07:22 PM 發表
佢係食完最後個幾啖即嘔, 剛call 醫生, 佢話應該胃酸倒流, or 奶粉唔arm食...我個女食思敏兒, 可能太滯
多d黎睇我同對寶貝ge blog丫*
http://hk.myblog.yahoo.com/babewings0301/

首頁

尾頁

跳至