夫婦情感

跳至

首頁
12345...21

尾頁

大宅

背景,一齊19 年 結婚11 年,三到抆。無小朋友
半年前首次發現老公講大話,佢個日拎左我一個只在家中先用既電話返工用,我係屋企揾極都搵唔到,佢夜晚返黎我仲同佢講,唔知點解自己會拎左返工無拎部電話返屋企,佢仲笑我
幾日後係梳化d雜物到出現返,但我肯定當日我由頭到尾執過張梳化。
再幾日後,神推鬼x 下我開左個部電話既Facebook inbox , 見到原來佢個晚同朋友飲野比個女人(一路相識)拎左部電話鬥氣唔拎返,所以要拎我部電話fb inbox 連絡,結果我因為佢第一次講大話嬲左,佢氹返(因為我無諗過佢地有野)
2. 之後一直相安無事,有一朝,佢部電話放係廳,有message

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

laufunhong 發表於 19-3-31 14:34
半年前首次發現老公講大話,佢個日拎左我一個只在家中先用既 ...

跟住……
不要從別人的嘴裡去認識我

子爵府

laufunhong 發表於 19-3-31 14:34
半年前首次發現老公講大話,佢個日拎左我一個只在家中先用既 ...

咁失敗, 比咁多線索妳架, 係咪特登.....

大宅

2. 之後一直相安無事,有一朝,佢部電話放係廳,有message , 因為通常早上message 係工事比較緊張,所以我拎比佢睇,點知 我見到係 WhatsApp 豬個果emoji , 我又即刻爆佢點解之類,又比佢過一關

3. 之後到了二月,佢出發參加馬拉松比賽,我無跟去,佢有成十幾人,我知個女人跟埋去既仲要同房既,當時我仲好放心,因為女人張機票都係我book ,咁大方交d個人資料比我ok ! 出發前老公應承我會每晚臨訓前同我傾電話,點知第一日佢有update 行蹤但夜晚訓前我等極都無,等二日全日只有一個message ,而佢之後一日就比賽了。
所以其實我至少要同佢講加油之類,所以我又爆了

大宅

夜麻麻,打左千字文比佢,但又怕影響佢賽事,結果我copy 再delete , 點知佢真係連比賽前都無message 我,之後我係佢比完賽之後終於收到一張完成比賽證書既相,無內容無感受的,我paste 返比佢睇昨晚我打既野,因為我地一直好好的,我以為會有用,佢會氹下我做番好d,點知佢只連打3 個WhatsApp 我無聽,佢就無再WhatsApp 我了!如是者餘下行程,沒有聯絡了

到佢返到家既第二個晩上,佢又喊哂又氹,又解釋,但我真係信佢,加上佢性格唔知點做索性唔做,我就信了

大宅

呢排佢一直好忙,亦好多飯局,亦好夜訓!我表示了我的不滿佢話會減少。昨晚凌晨4:30 我忽然醒了,發覺佢仲未訓,我出去就問佢點解仲唔訓,佢話剛唔小心係廳睡著了。但我知道...未必係事實既全部

所以我之後反正訓唔返,就等佢熟睡扯鼻寒之製拎左佢部電話,等一次看看佢頭先做咩,結果,真的出軌了!

仲要佢對個果女仔比以前對我既好,我好妒忌亦好痛,原來之前所有野都係慌言,所有承諾只有一刻有用
仲要個女仔堅係醜的,認真,加上年記同我一樣大,點解佢會偷食個咁既人?

大宅

我cap 哂圖之後,本身想淨一下點行,但性格使然,我思考了2 分鐘就推醒老公!我單刀直入,叫佢唔駚扮野,我睇哂所有message , 我比了選擇佢,揀佢定揀我!
糾纏一輪,他說揀我!但其實我無信心了,我從來無經歷風浪,獅子座,要面,今次狠狠被背叛,輸到一敗塗地,沒有朋友可以傾訴亦唔想比人知,可唔可以幫下我,我有諗過死,但我放唔底爸媽同屋企人,我想堅強但眼淚不斷流透唔到氣

佢今日要拜山所以暫時傾到一半就走了,可惜,中間連慰問既message 也沒有,好痛

瑪瑙宮

佢要拜山你5使去?

放手,佢話揀你都係假的。又冇小朋友。

大宅

我今年先30 尾,有經濟樣唔太差,如果放手,可能可以好似其他Jm 咁有更幸福既婚姻或伴侶,我基本上唔太可以自己一個人生活

如果留底,望住佢就會想起佢錫過人,話掛住人未見前已想攬到實一實之情話,仲要我覺得佢地上過床但佢否應

點好,我估佢就返,喊了足足10個鐘好頭痛

大宅

Nancy20090615 發表於 19-3-31 15:13
佢要拜山你5使去?

放手,佢話揀你都係假的。又冇小朋友。

佢返大陸拜山呀,我之前話唔搭得車所以無番幾年了

男爵府

你哋冇小孩,顧慮少好多。依據自己的心意作決定吧!離開比現在開心的話,就離開佢。否則,當俾一次機會大家。祝福你

大宅

cablecabletv 發表於 19-3-31 15:27
你哋冇小孩,顧慮少好多。依據自己的心意作決定吧!離開比現在開心的話,就離開佢。否則,當俾一次機會大家 ...

多謝你,我決定唔到呀!始終一齊19 年了,我既生活只有佢

珍珠宮

呢道十個有九個人都會叫你走, 因為你無仔女, 其實都系好嘅, 走得輕鬆, 會吾會佢鍾意個女人多D?
百貨應百客, 有D小三真系好醜樣, 慘得過有男人鍾意佢

男爵府

「始終一齊19 年了,我既生活只有佢」
理解,始終有感情,或者習慣生活中有佢

大宅

回覆樓主:

你一齊的話,要有心理準備係好辛苦,成日都猜疑,亦唔係短時間可以恢復
如果冇 小朋友,年紀不大,放手對自己更好

大宅

知知姐 發表於 19-3-31 15:36
你一齊的話,要有心理準備係好辛苦,成日都猜疑,亦唔係短時間可以恢復
如果冇 小朋友,年紀不大,放手對自己更 ...

我而家就係系呢條難行路上,有苦自己知

大宅

anna59 發表於 19-3-31 15:35
呢道十個有九個人都會叫你走, 因為你無仔女, 其實都系好嘅, 走得輕鬆, 會吾會佢鍾意個女人多D?
百貨應百客 ...

我一直以爲我地好幸福,我從來無懷疑過佢,因為我地一直都好sweet 講緊我地基本上無任何鬧交不滿大家之類,仲成日去旅行約會

但我睇message 佢地直頭熱戀中,我先生會lunch time 過海來回搵佢食lunch 而我,從來沒有就算以前係同區工作

我其實都想比人駡醒,不要再留戀,但只係幾個鐘要我接受現實,而我同其他人一樣知道,放左手就成全了佢地,但我一個人痛苦,好過我同佢也痛苦,而夫妻只係得表面,可能仲寂寞

大宅

cablecabletv 發表於 19-3-31 15:35
「始終一齊19 年了,我既生活只有佢」
理解,始終有感情,或者習慣生活中有佢
...

唔知之後有佢/無佢會係點,唔想諗

大宅

知知姐 發表於 19-3-31 15:38
我而家就係系呢條難行路上,有苦自己知

咁你有後悔嗎?現實佢地可以話斷就斷嗎?

大宅

今日真係好難過呀!原來人可以唔識肚餓同口渇。

首頁
12345...21

尾頁

跳至