興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

男爵府

(1)騎近中線,自己條線有位仲要打隔離條線既主意。
(2)後車迫近,就踩著迫力拖慢行,你抽頭過隔離線佢就比油食著個位。
(3)前車慢,的士更慢,好似知道你打算用同一招對待佢咁。
(4)臨到紅綠燈就拖慢,拖到黃燈就比油,佢過到,確保後車過唔到。
(5)話停就停,話開車就開車,的士優先。
(6)停車唔理其他車,撞左就收錢。

發洩完畢。你打算叫我放鬆啲既話,你可以留返比自己,當你比的士撞既時候就用得著。

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

绝對同意~

如果妳車不小心,意外可避免發生,的士佬反而專登撞妳,在 youtube撞車片段見唔少~

越來越憎的士佬~

珍珠宮

BK Milk勳章

回覆樓主:

大地任佢行,所以佢哋有個統稱嘛

侯爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

點止咁少

子爵府

rebreather 發表於 19-4-5 09:42
(1)騎近中線,自己條線有位仲要打隔離條線既主意。
(2)後車迫近,就踩著迫力拖慢行,你抽頭過隔離線佢就 ...

一個van仔, 一個的士, 唔係得罪講句, 嗰班人 好極有限, 當然亦有多少部分係非常好, 只係呢個行業裏面差嘅人起碼佔七成, 所以多年一直都好負面, 多人入行原因收入超高, 而且門檻極低

我阿叔 30年前已經開始揸的士, 97年嗰陣佢已經月入五萬, 仲要唔使交稅, 30年後 六十幾歲退休, 戶口已經袋過千萬, 再加一層20年前已經供完嘅私樓

而家因為多人競爭, 所以就算幾勤力,一個月都係搵三萬幾, 但已經畀好多行業好好多

首頁

尾頁

跳至