論盡家傭

跳至

首頁
12345...9

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

你哋千祈唔好唔理我呀 ,我係新仔, 有好多野想問,想知架。
我要特別多謝貓姐。。。你幫咗我好多架。
以後見到我開Topic,你一定要答我呀
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

子爵府

醒目開學勳章

原帖由 pollyw 於 09-4-30 18:31 發表
(不要反問我点解返學静係學到咁粗口...這个同返學無關! )

權威呀~權威~
打幾百個字鬼屎咁正經~
最尾果句,我笑到噴水呀~(飲水ing~ )

子爵府

醒目開學勳章

原帖由 bryanssf 於 09-4-30 23:05 發表
仲同佢地爭論過,仲俾左勞工處既資料俾佢地睇,佢地都堅持佢地係啱:;pppp: ,之後我冇再同佢地工人既問題.

講樣o野過你地聽,我學埋學埋咁多case同法例,竟然親戚朋友都唔聽我講,到有事發生,半夜都打俾我
平時唔肯聽,到叫救命我啋佢都傻,我俾個標準答案:
應得o既點都要俾番工人,當買個教訓係因為聽Agent而唔聽我話,出事Agent唔理係理所當然,過海就神仙o架啦!
唉!個Un印勁偷錢都唔敢報警,為咩?咪就係本身都唔見得光嘛~:;pppp:

子爵府

醒目開學勳章

睇開D、唔o岩咀形就閃,我最近學識放開D,因為講跟法例,我諗我同呀Fa都係超"On居"表表者,但我地唔想係工人身上拎著數,請佢係來幫我手,而唔係搵佢笨實,若果工人來到搵我笨實,我實送佢返鄉下耕田
呢個理念,經臨床實驗證實係work o既,用緊呢套方法o既,大部份都Un Un腳(除了Do媽 希望好工人快D重臨呀Do媽 )

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 winnie_sh 於 09-5-1 00:44 發表

睇開D、唔o岩咀形就閃,我最近學識放開D,因為講跟法例,我諗我同呀Fa都係超"On居"表表者,但我地唔想係工人身上拎著數,請佢係來幫我手,而唔係搵佢笨實,若果工人來到搵我笨實,我實送佢返鄉下耕田
呢個理念,經臨床實驗證實係w ...

un un腳者, 我都有份
不過un得攰d, 條腳重呀~ :lol :lol :lol

子爵府

醒目開學勳章

原帖由 ellawyc 於 09-5-1 00:51 發表

un un腳者, 我都有份
不過un得攰d, 條腳重呀~ :lol :lol :lol

耶~~我Un到地板凹晒~

大宅

如果個個都好似樓主咁既想法面唔上黎,我0地d新手會重慘架,以後都只會得d負面野睇架喇,
http://www.babyhome.com.tw/album.php?mid=286776

大宅

唔駛唔開心啦,
你睇你一開post幾多fans入黎撐你

我好鍾意睇你地既回應架~
所以,唔好唔上黎呀!

珍珠宮

我又un~~~
Un~~~~~~~Un~~~~~~(好彩我住地下,唔係可以打通幾層樓)

原帖由 winnie_sh 於 09-5-1 01:00 發表

耶~~我Un到地板凹晒~

珍珠宮

普洱博士,我都係睇在你有博士銜頭,你句句我都當係權威架!特別係農務方面……
(我家賓姐家下種到成個花園隨手插落去都撈到舊蕃薯上黎,我諗佢都係農務系既高材生,得閒過下招)
我門為什幺要從小返學讀書,讀幼稚園、讀小學、中學,什至大學? 除了為學問、銜頭,就是為了學這些做人態度。

珍珠宮

呢個世界總有D咁既人
我朋友,佢係好人黎既(我相信),同我講話工人係唔使放勞工假,個D假係臨尾一次過俾佢返菲律賓架喎
原帖由 winnie_sh 於 09-5-1 00:37 發表

講樣o野過你地聽,我學埋學埋咁多case同法例,竟然親戚朋友都唔聽我講,到有事發生,半夜都打俾我
平時唔肯聽,到叫救命我啋佢都傻,我俾個標準答案:
應得o既點都要俾番工人,當買個教訓係因為聽Agent而唔聽我話,出事Agen ...

大宅

原帖由 FA8866 於 09-4-30 19:30 發表

您一路都係自我調理......個心態啫.每人都有自我發傻[美其名為減壓]既方法,都無咩問題呀.

大宅

星爺個look 好襯你的攪笑風格, 正! 講正經野 or 發表權威理論時, 唔知點解都覺得你係攪緊笑or 玩緊野 .
其實在一d法例上既話題,不同人有不同理解是不出奇。無人会“多句”膽保証自己講既是完全對。恃不同意見常常会發生。但就當別人是錯哂,大家都適宜抱着正面、一起研究、一起探討的態度去發表。無需攻撃對方。

我門為 ...

大宅

Hi, 靚女! 每次見到你張相, 都想同你講:你個大B 真係好靚.
原帖由 Froggy_joe 於 09-5-1 08:59 發表
呢個世界總有D咁既人
我朋友,佢係好人黎既(我相信),同我講話工人係唔使放勞工假,個D假係臨尾一次過俾佢返菲律賓架喎

大宅

我反而越嚟越鐘意上嚟家傭版, 唔上唔舒服. 唔駛理佢啦, 乜人都有, 駛乜上心.
原帖由 2heiBBmama 於 09-4-30 09:46 發表
呢3個月我已經好少上嚟, 發現多咗好多偏激既人, 唔理工人岩定唔岩, 都係咁鬧鬧閙....

成日覺得上得嚟留言, 打得出嚟就要負責任, 講出正確既信息比d新手知, 佢地唔做一件事, 最低限度要比佢地知, 工人有權追 ...

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 qqqqqq 於 09-5-1 10:34 發表
我反而越嚟越鐘意上嚟家傭版, 唔上唔舒服. 唔駛理佢啦, 乜人都有, 駛乜上心.

家傭版係一個大家用黎支持打氣既地方,開開心心上啦.

大宅

係呀, 除左你地義工隊及一的豐富經驗mama 比的有用資料外, 入面的笑料重好有娛樂性. 有時仲入去你地吹水區睇下八卦下添.
原帖由 FA8866 於 09-5-1 10:55 發表

家傭版係一個大家用黎支持打氣既地方,開開心心上啦.

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 Froggy_joe 於 09-5-1 08:55 發表
我又un~~~
Un~~~~~~~Un~~~~~~(好彩我住地下,唔係可以打通幾層樓)

如果你住樓, 你顧住咪un穿個地下
唔係樓下會問 : "做乜飛枝晾衫竹落黎~~~????"
告你高空擲物丫~

公爵府

原帖由 qqqqqq 於 09-5-1 11:07 發表
係呀, 除左你地義工隊及一的豐富經驗mama 比的有用資料外, 入面的笑料重好有娛樂性. 有時仲入去你地吹水區睇下八卦下添.

入黎吹水站唔駛 喎,隨時歡迎留低條腳毛.

公爵府

原帖由 ellawyc 於 09-5-1 12:51 發表

如果你住樓, 你顧住咪un穿個地下
唔係樓下會問 : "做乜飛枝晾衫竹落黎~~~????"
告你高空擲物丫~

首頁
12345...9

尾頁

跳至