自由講場

跳至

首頁
12345...11

尾頁

男爵府

畀面勳章

回覆樓主:

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

回覆樓主:

好想知交換生幾大個

水晶宮

wawaliluk 發表於 19-4-15 15:38

接待家庭只包食包住only

大宅

帶人去食海鮮食幾千蚊? 樓主唔係自己叫嘢食嘅咩? 唔通 pass 份英文 menu 比個學生任叫?

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

仲要捱多幾多日?

大宅

係移民去左外國多年的大陸家庭 ! 係中學生唔識講中文。我地一向不會對國內人仕有偏見,你見我地一翻心意歡迎佢就知啦。
Xxxxxxxxcc

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

及包食的意思係你食咩,佢就食咩。
不需要八餸一湯,山珍海味。
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

珍珠宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 開心吸收勳章

男爵府

我都做過接待家庭,孩子是北京來的,八達通沒有提供,只是一個星期內車出車入,包食包住,照顧起居,最後一晚當歡送他帶了去西貢食海鮮,到我個仔去北京時待遇相若 (當然我地香港住的是蝸居,呀仔話北京司castle!)
:-D :-D :-D :-D

大宅

Gisele 發表於 19-4-15 15:41
係移民去左外國多年的大陸家庭 ! 係中學生唔識講中文。我地一向不會對國內人仕有偏見,你見我地一翻心意歡 ...

好多嘢你可以控制到,但你就無去控制,仲每日有得佢發生。你都好大責任架。

男爵府

我估樓主純粹好客,但無諗過對方會咁既態度

水晶宮

通常係交換,樓主小孩有冇試過差不多待遇?
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

珍珠宮

wawaliluk 發表於 19-4-15 15:35
唔明,私人洗費仲要接待家庭俾?

係囉,我吾會俾張有自動增值嘅八達通任人洗,自己仔都吾會,更何況人地個

借一張返到屋苑嘅普通八達通佢用已經夠

大宅

spellcheck 發表於 19-4-15 15:40
帶人去食海鮮食幾千蚊? 樓主唔係自己叫嘢食嘅咩? 唔通 pass 份英文 menu 比個學生任叫? ...

唔係呀! 係佢第一曰黎到特登請佢去食海鮮歡迎佢,未知佢咁cheap,我地共5個人叫左D幾好既海鮮食先係尼個價 (HK$2,9XX) 否則千零蚊都可以埋單,佢咁都同屋企人講無咩海鮮食先激氣。

Xxxxxxxxcc

伯爵府

其實樓主自己有責任囉,我諗你會知呢類嘢係包咩嘅,但你好似想比人感覺好好客咁,咩都包,你無節制,人哋又點會同你慳。

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

Gisele 發表於 19-4-15 15:52
唔係呀! 係佢第一曰黎到特登請佢去食海鮮歡迎佢,未知佢咁cheap,我地共5個人叫左D幾好既海鮮食先係尼個價 ...

樓主你好好, 又好客, 又細心, 俾埋八達通佢用。
可惜你地遇到個不識感恩+ 貪心既公主/王子。

Nothing is prefect in this world. We all are perfectly imperfect.

別墅

回覆樓主:

識人接待過紐西蘭中學女仔,都係公主病

你小朋友應該要去佢屋企一個月? 到時俾佢地父母睇下咩係有家教。

瑪瑙宮

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

黎幾多日?

大宅

bmuimami 發表於 19-4-15 15:48
通常係交換,樓主小孩有冇試過差不多待遇?

我個仔之前做過交換,不過唔係佢屋企,果家人對我個仔好好架,所以我地先覺得要盡地主之誼。

Xxxxxxxxcc

象牙宮

回覆樓主:

生活費都要包?

首頁
12345...11

尾頁

跳至