跳至

首頁

尾頁

男爵府

2011至尊種植勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

寶寶豬咁大隻, 應該好快好番既!

複式洋房

係呀, 真係要小心d呀, 小朋友發燒可大可小ga, 而家無事就好lu.
另外, 如果用耳探, e生話37.6就可以食退燒藥. 胚探準d ga喎.

子爵府

多謝咁多位媽媽呀!!!寶寶豬好番晒lu.........星期四臨瞓都仲有38度,跟住尋日就已經全日冇燒lu........嚟得快,好彩都去得快,嚇死人!!!

子爵府

你記得佢好大隻牙?!尋日至有人問佢係咪兩歲喎!

原帖由 Allyly 於 09-4-30 18:46 發表
寶寶豬咁大隻, 應該好快好番既!

子爵府

係呀............就係知肛探準d我哋至選擇用肛探lor!

原帖由 kkrabbit 於 09-4-30 22:53 發表
係呀, 真係要小心d呀, 小朋友發燒可大可小ga, 而家無事就好lu.
另外, 如果用耳探, e生話37.6就可以食退燒藥. 胚探準d ga喎.

別墅

好野寶寶豬好番晒, 而家d BB一病, 父母真係好擔心同辛苦架.

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 KUROMI-BB 於 09-5-2 12:12 發表
係呀............就係知肛探準d我哋至選擇用肛探lor!

你地點樣肛探? 我每次幫Jasmine肛探好似打仗咁, , 我都係用耳探, 唯有高咗再用肛探confirm... , 我真係無用

複式洋房

我都係ga, 所以要二個人先可以肛探, 一個用手捉住雙腳兼同佢玩, 一個, 即係我就同佢肛探.
有時唔得就為有用耳探, 都ok.

子爵府

..........開心得太快,尋日又燒過mouth: ,38.1度(100.4),又食番藥.........今朝37.8度,仲咳多咗 !!!

子爵府

之前同佢肛探完全冇問題,任探唔嬲 !!!

今次唔知係咪密得制(因為3月尾至燒過一次),第一日都冇嘢,第2日開始唔高興,一味喊 ,有眼淚嫁,好妻涼 !!!不過佢就唔會郁,我哋住安慰吓佢lor.....今朝探都係咁 !!!

原帖由 Jasmine豬豬 於 09-5-3 22:04 發表

你地點樣肛探? 我每次幫Jasmine肛探好似打仗咁, , 我都係用耳探, 唯有高咗再用肛探confirm... , 我真係無用

子爵府

有樣嘢想喺度讚吓隻臭豬寶寶 ..........食藥一d麻煩都冇 !!!擘大個口等你餵佢,一滴不漏全部吞晒,食得仲乾淨過食奶奶,從來未見過bb食藥咁乖 ,個個都話佢叻叻 !!!

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 KUROMI-BB 於 09-5-4 10:23 發表
有樣嘢想喺度讚吓隻臭豬寶寶 ..........食藥一d麻煩都冇 !!!擘大個口等你餵佢,一滴不漏全部吞晒,食得仲乾淨過食奶奶,從來未見過bb食藥咁乖 ,個個都話佢叻叻 !!! ...

你个宝宝豬就完全抵讚啦! 又肯肛探, 又肯食藥, 我個,.....no way ! 希望佢快d好番啦!

子爵府

Thank you.....thank you!!!

尋日唔敢停藥, 成日都冇燒, 今日再試停藥, 希望唔會又嚟過啦(啋!), 但仲有幾聲咳囉!!!!

原帖由 Jasmine豬豬 於 09-5-4 20:17 發表

你个宝宝豬就完全抵讚啦! 又肯肛探, 又肯食藥, 我個,.....no way ! 希望佢快d好番啦!

首頁

尾頁

跳至