婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

民房

99識佢無幾耐就 住同我講自己點慘呀..果62對佢唔好呀...C6也咁同我講系真,搞到我果晚都訓唔著,唸0下覺得佢真系幾慘就同自己講以後好好孝順佢啦。可無幾耐我發現佢當住我C6呀有人系度就對我好好,其實響背後就整日講我的壞話(大伯兩公婆吵交爆出來的),我真是唔敢想象,但有事需要幫手叫我果時同叫工人一樣 ,我都系睇C6份上唔同佢D計較,慢慢佢越來越囂,整日整古我,但系我都費事彩佢,反而佢怕我同C6講,就時不時借D野響我C6面前發0下癲睇我C6反應,一路數過去同:-( ,我C6就怕左佢,話算了算了。切..我都沒話你你又做ma呀..食屎啦!有次做得真系好過份,搞到我兩公婆吵交(系佢屋企),佢仲假假地話莫咁大聲了,被人聽到好肉酸架,仲陰陰嘴笑果只,當然我C6是睇唔啦,真系唸返起都想 ,之後返去前後都會咬交真系撞鬼咁衰到貼地,我講比C6聽,佢唔單唔信我仲叫我讓讓佢,話佢太辛苦先會咁 這樣經歷左一段時間..果時我好想同C6離婚,佢媽太恐怖啦,原來一直對我0既好都系假,你叫我點接受呀,覺得自己被人玩左好耐,你地話..佢系咪X架?現在我有左B,上星期話叫我地返去食飯飲湯WO,想知佢煲D ma 湯未???木瓜呀......X架,想我C呀..仲話D湯喂母乳好WO..頂..我剛剛先有無幾耐者,白癡等我生左佢會唔會卑安胎湯我飲架?

大宅

好媽媽勳章

咪鬼理佢.

大宅

陰險的99 我地做人無佢地咁耐,實唔夠佢犴.樓主自己小心.

男爵府

木瓜湯養顏, 有咩問題?

伯爵府

原帖由 vespa 於 09-5-1 08:54 發表
木瓜湯養顏, 有咩問題?

樓主而家初初有左吾食得木瓜嫁,
湯都吾好飲呀,木瓜係會收縮子宮嫁,
起馬要5,6個月以上同產后至飲得,
自己小心D啦.

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

少d見係99啦~~~~

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 anson2007 於 09-5-1 17:18 發表

樓主而家初初有左吾食得木瓜嫁,
湯都吾好飲呀,木瓜係會收縮子宮嫁,
起馬要5,6個月以上同產后至飲得,
自己小心D啦.

嘩~你99咁陰濕既,唔識既以為佢好心煲木瓜湯你飲係好99,原來初初有左唔食得木瓜ga,咁你有冇話比你c6知你99煲呢d湯比你飲咁衰
執子之手,與子偕老~

民房

系呀...佢好衰呀..搞到我好唔開心. 不過我老公就無話99,只系同我講佢系鄉下婆無文化,唔好理佢羅。三年前我都系咁唔知呀響QE住左兩晚呀.. ,到依家都未同我講Sorry!!!唉!!!!
原帖由 wingci 於 09-5-3 03:10 發表

嘩~你99咁陰濕既,唔識既以為佢好心煲木瓜湯你飲係好99,原來初初有左唔食得木瓜ga,咁你有冇話比你c6知你99煲呢d湯比你飲咁衰

民房

我真系未見過咁奸0既人呀...仲 有好多好多野呀!quote]原帖由 Cat1218 於 09-4-30 20:36 發表
陰險的99 我地做人無佢地咁耐,實唔夠佢犴.樓主自己小心. [/quote]

男爵府

通常C6都吾會幫老婆, 多數係駝鳥, 叫你忍, 見到奶奶就死狗咁, D男子氣概突然人間蒸法......
你個case, 少見為妙, 自保(包括BB)為上!

洋房

唔使同佢住, 都算萬幸la.

原帖由 rc仔仔 於 09-5-3 11:34 發表
系呀...佢好衰呀..搞到我好唔開心. 不過我老公就無話99,只系同我講佢系鄉下婆無文化,唔好理佢羅。三年前我都系咁唔知呀響QE住左兩晚呀.. ,到依家都未同我講Sorry!!!唉!!!! ...

民房

原帖由 BabyDim 於 09-5-3 12:38 發表
通常C6都吾會幫老婆, 多數係駝鳥, 叫你忍, 見到奶奶就死狗咁, D男子氣概突然人間蒸法......
你個case, 少見為妙, 自保(包括BB)為上!

琴日放假C6又想我同佢返去睇個奸人..我推左..等佢明我唔鐘意佢啦唔想見到佢啦!有時講到明佢也照要我陪..仲 話下星期系母親節問我送ma好哦..真系拿我來搞..扮聽唔到都幾辛苦哦..

男爵府

大時大節, 你或許要勉為其難見見99.......
母親節,99生日, 過年 呢三劑好難走雞!
平日就扮吓忙, 扮吓吾舒服囉!
如果你連一年幾劑都無見她, 肯定會比她勁唱, 或者同你C6哭訴, 投訴! 咁你又會同C6吵架啦!
門面功夫, 點都要做D.
當自己時運低, 撞鬼囉!
無計!

原帖由 rc仔仔 於 09-5-3 12:55 發表

琴日放假C6又想我同佢返去睇個奸人..我推左..等佢明我唔鐘意佢啦唔想見到佢啦!有時講到明佢也照要我陪..仲 話下星期系母親節問我送ma好哦..真系拿我來搞..扮聽唔到都幾辛苦哦.. ...

別墅

吓? 木瓜唔飲得架咩? 我有咗之後, 次次返去都係飲木瓜花膠架... 而家亞囡都就黎歲半勒... 我而家先知唔飲到... 會唔會老火冇事架... 好驚呢!!!!!!!!!11

別墅

原帖由 rc仔仔 於 09-5-3 12:55 發表

琴日放假C6又想我同佢返去睇個奸人..我推左..等佢明我唔鐘意佢啦唔想見到佢啦!有時講到明佢也照要我陪..仲 話下星期系母親節問我送ma好哦..真系拿我來搞..扮聽唔到都幾辛苦哦.. ...

你C6都真係得架勒, 明知你唔LIKE佢媽仲問你送咩...
你答佢 "我返去就係送咗架勒, 你都知我唔開心架啦, 我已經盡力架勒..."

民房

原帖由 ChanEmma 於 09-5-3 13:39 發表

你C6都真係得架勒, 明知你唔LIKE佢媽仲問你送咩...
你答佢 "我返去就係送咗架勒, 你都知我唔開心架啦, 我已經盡力架勒..."

又系WO....條氣都順返! thank!!

別墅

我99都同你一樣,人前,OR平時就扮曬無野,背後就話我LU~仲係我面前話我屋企人,係佢朋友同我朋友都知道話番我聽,成日同我爭老公咁,又話我要我老公去申請公屋,佢仲話有屋既時候要我DEL番我老公比佢,我老公次次邊個錯都叫我算啦!忍下啦!老人家!但係我99得40...邊度老,日日同佢地一齊住,對99多過老公,不過我有2個仔仔,我而家都想單方面離婚,不過佢地實唔肯!我奶奶又係,不過佢成日出去食完飯飲左酒返黎又喊....仲之就辛苦

民房

原帖由 Yuen0130 於 09-5-4 18:14 發表
我99都同你一樣,人前,OR平時就扮曬無野,背後就話我LU~仲係我面前話我屋企人,係佢朋友同我朋友都知道話番我聽,成日同我爭老公咁,又話我要我老公去申請公屋,佢仲話有屋既時候要我DEL番我老公比佢,我老公次次邊個錯都叫 ...

整日無啦拉一路 一路數真系好難頂呀..那就是在精神折磨緊人,一定心裡變態,你個99得40,咁真系有排辛苦呀..搬出去住會好D羅。

首頁

尾頁

跳至