自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

佢講嘢d方式好似仲好細路女咁mouth:

大宅

原帖由 媽子 於 09-4-30 20:06 發表

擺明食住上
明知父母錫自已的話就更加得寸進尺
你唔比咩...我咪搬囉:;pppp:
等你心痛同肉赤下都好

做人父母甚艱難....唔止鬥智仲要鬥耐性同心腸硬

所以由細就要比佢知道父母的底線在邊度.... ...

擺明食住上

伯爵府

牛年勳章

唔知點解而家d女仔咁厚面皮0既?

大宅

原帖由 wong2323 於 09-5-1 00:17 發表
明顯係一個被寵壞的女子,自私自利,完全無為父母著想過,只知搵父母著數...

無錯, 自私自利, 搵父母著數 無得教喇....

伯爵府

牛年勳章

原帖由 constance0801 於 09-5-1 01:01 發表

無錯, 自私自利, 搵父母著數 無得教喇....

佢識得話亞爸亞媽好錫佢巳經算好啦!

我識得一個話亞爸亞媽幫佢揍仔係天經地義的,要成世幫佢喎!

王國長老

王國長老

亦見過會會員因為奶奶唔幫佢地湊bb所以上黎鬧, 其實除非一早應承左, 否則長輩係冇責任幫我地照顧下一代, 我地都係成年人, 自己既事要自己負責, 長輩出手幫我地唔係必然, 係一番愛心, 係一份心意, 我地後輩要感恩.

如果嫌老人家湊得唔好, 就自己湊或請工人湊囉.
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

侯爵府

廿幾歲女都可以有咁多錯字,其實佢有冇讀過書既呢?
真係佢自己先明自己想講咩???

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

男人住女人屋企 一定會唔開心 台唔起頭做人
我有幾個FD都係因為咁而離婚
所以有骨氣既男人 一定唔肯去女人屋企住

大宅

e家新一代仲邊會識骨氣兩個字點解
最緊要方便自已同有著數

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

原帖由 edea 於 09-5-1 01:30 發表
亦見過會會員因為奶奶唔幫佢地湊bb所以上黎鬧, 其實除非一早應承左, 否則長輩係冇責任幫我地照顧下一代, 我地都係成年人, 自己既事要自己負責, 長輩出手幫我地唔係必然, 係一番愛心, 係一份心意, 我地後輩要感恩...

Agree, 長輩係冇責任幫我地照顧下一代,not even us, once you get married and have your own family, you need to be responsible for your own living, 長輩出手幫係一番愛心,我地要感恩, we should be responsible for ourselves and our own kids

公爵府

好媽媽勳章

我老公0個邊亦有個比姖仲'極品'0既,不過係女0既去男家白食白住到0依家生埋四件(未計肚入面0個件)都係白食白住,兩公婆仲成日問佢亞媽"借"$(仲係食亞公0既) 慈母多敗兒+政府養懶人...

子爵府

原帖由 wcandtt 於 09-4-30 19:03 發表
http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=2242366&extra=page%3D1

4)
將果份俾媽咪媽咪咁樣D錢見洗D,,
唔洗O係出面返D低價工仲要受人無聊氣

佢係咪想返左屋企住. 可以隨時唔駛返工有屋企養

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 ballonbb 於 09-5-1 05:19 發表

最驚遲d又要班納稅人養埋0乍

複式洋房

原帖由 豆丁 於 09-4-30 07:17 PM 發表
諗埋d縮數~

X2

珍珠宮

就係知道而家d後好鬼無賴, 所以我媽買埋睡衣俾細佬女友都俾我產.. 要mm就出去自己負責嘛..

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

諗都唔使諗!一定唔得!

子爵府

我都覺得佢意思係好似你咁講,即係搬咗返屋企住,整體支出少咗,經濟冇咁大壓力,就可以唔駛返埋D受氣又揾得少的工..... 咁即係隨時唔 LIKE 可以劈炮唔做份工。

如果我知個女個如意算盤係咁樣,佢揾得我着數,其實就已經冇咩親情可言,我會鬧醒佢,點都唔會俾個男仔搬黎,佢唔聽就同佢擘面,連個女都唔好搬返黎。

幫佢 = 縱容佢,對大家都唔係好事。

原帖由 ballonbb 於 09-5-1 05:19 發表

正義或會遲來但不會缺席

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我家都有呢個問題..爸媽就係驚出聽話個女就搬走埋..明明好唔鐿意都無聲出...

我哋就好強硬咁唔淮個男既係度過夜..另一方面都同父母講返...若果個女咁唔識唸..你留佢係度住都無用...唔好再"緃"個女

子爵府

個女仔真係厚顏無恥... 佢有無諗過佢父母的感受架...
真係生舊叉燒好過生佢..

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

首頁

尾頁

跳至