自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

Lumon 發表於 19-10-25 10:56
有個新既對象 要走出黎真係易好多。
我都等待緊呢個人出現

未結婚都已經淡到冇哂愛情,結左婚仲有幾十年,你認為捱得過嗎?

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

C.yan110 發表於 19-10-25 12:12
自己都有開始睇中醫調理身體, 不過始終錢呢樣野係最需要深思, 要審慎而行呢!

...
加油

C.yan110    發表於 19-10-25 15:18

男爵府

Lumon 發表於 19-10-25 11:33
我仲好傻咁覺得結左婚就會好

JM,俾件垃圾拖累住,有好嘅新男人都睇唔到你ga

男爵府

Acaciacacia 發表於 19-4-24 12:07
其實女人最傻就係未結婚就同居,試問個男的又點會有衝動去結婚,已經完完全全得到個女人了,好蝕呀!:bashf ...

你講得好啱,老套d都係咁話,無新鮮感,唔結婚都晚晚同你一張床,又洗咩禁緊張結婚吖

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

我都係同 ex 拍左 5-6 年拖(沒有同居),去到感情轉淡,大家對前景又沒有任何期望嘅時候,在一次大家爭執嘅時候,佢用左一個好敷衍的態度同我求婚!我想了一晚,哭了一整夜!自己決定分手!我吾想一世被佢覺得無左佢會死,我要依賴佢而生存嘅人一齊!他當時估吾到我會選擇離開⋯ 以為氹下就無事,我走不出他的五指山嘅態度!

2 年後,我就認識了老公好快就結婚和生小朋友!一切來得自然和舒服!ex 一直都有搵我,分手後,我結婚,生小朋友,直到現在!我是近兩年才回覆他,我一切安好!緣份已盡,放手 = 放生自己 !

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

男人好難知幾時玩夠想結婚生仔,好似郭富城咁要到50+先肯定落黎,但女人時間有限,唔啱timing 就止蝕離場,唔好迫佢,迫出黎唔會幸福架

水晶宮

wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 畀面勳章

沒有共同理念就最好分開

子爵府

樓主,講下講下又拖咗半年,時間唔等人,明知對鞋頂腳仲要著落去?

伯爵府

虎到金來勳章

不如又咁講,如果你問我比我再揀多次我好肯定咁答你會選擇吾註冊結婚,身邊友人多數話咁樣好冇保障,其實睇你自己想要D咩.

為左想要bb去結婚就要睇清楚個男人係咪真係值得,大家意見係咪一致.
在我的字典裡,只有歡樂而沒有憂愁,小人們做什麼都影響唔到我  

男爵府

2024年龍年勳章

littlefunpig 發表於 19-4-24 12:31
聽佢廢up

唔洗理佢,佢根本就唔愛你,愛你就唔會話出去尋真愛,唔好話結婚,佢根本就連男女朋友關係都唔 ...

你眼光獨到,正常係愛嘅都驚死你比其他人追,搶走埋,點會叫個女人出去搵真愛㗎,樓主醒下啦!

別墅

hhmum 發表於 19-10-25 18:42
不如又咁講,如果你問我比我再揀多次我好肯定咁答你會選擇吾註冊結婚,身邊友人多數話咁樣好冇保障,其實睇 ...

點解你會揀唔註冊結婚?

男爵府

Lumon 發表於 19-4-24 11:01
有無JM over 30歲好想結婚有小朋友組織家庭但隻佬一直拖最後分手? 跟住又遇到更加好嘅c6? 想要多點正能量 ...

你後來會後悔沒快點離開,

珍珠宮

王國教室勳章

我朋友,同男朋友讀書就一齊,拍拖十年未結婚,拖拖拉拉。分手識咗個男仔,幾個月就結婚,佢哋個女都就快中學啦

男爵府

我朋友同ex拍拖5年同居,ex求埋婚拖拖拉拉唔結婚,佢決斷分手,去散心識到依家老公,拍拖半年就講結婚,依家bb都幾個月大了

我有個朋友30+歲,一直想結婚生小朋友,佢每次拍拖就即時入住男友屋企(全部同家人住),個個三幾年都因唔結婚而分手。

首頁

尾頁

跳至