自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

lingw. 發表於 19-4-24 15:57
我試左 :
食清d
介牛

首先、a酸有無跟重量食?另外、工作壓力大吾大、大就易翻發。及去便便情況如果差都會發。
成功的人放眼於機會,失敗的人放眼於障礙。 生命長短我無法控制,但內容就可以由我發揮!

侯爵府

good_pig 發表於 19-4-27 10:40
我遲下去台灣,研究下去七仔拎先

我都係轉用左佢d products , 洗面+藍色個支保濕+橙色個支抗豆。 見到大牌子個d 護膚品就怕怕
成功的人放眼於機會,失敗的人放眼於障礙。 生命長短我無法控制,但內容就可以由我發揮!

侯爵府

good_pig 發表於 19-5-16 20:18
你用左幾耐,覺得點?我仲未訂

3 個字、平靚正、吾冼成日周圍搵乜products for 暗瘡

侯爵府

good_pig 發表於 19-5-17 08:53
呀!!咁我快d訂....

我weekend 剛去台北, 直情提前send 去hotel , then 再由hotel 經順豐運到港、第二日已運到港

侯爵府

good_pig 發表於 19-5-17 16:29

我訂全餐了

Less is more , 吾冼咁多嫁。先用冼面、藍色個支保濕及橙色抗痘先吧、暗瘡皮膚吾好突然轉用咁多、你用用下見到d 暗粒自己會‘luk ‘ 出來先再用其他吧。

侯爵府

good_pig 發表於 19-5-17 16:55
因為唔係成日買到,買定先,一步一步咁用

你有冇自己加防曬?

無、我用only minerals , 有埋防曬。

侯爵府

leeleebaba 發表於 19-5-17 16:58
我之前生過3 次 全面,最後果次也是看中醫才斷尾,我以前生親都打孖,食過A酸也只收了面油。
...

咁你中醫點講?

侯爵府

leeleebaba 發表於 19-5-17 20:35
我都N年前,佢比D類似 大生地,龜板我
我估是血熱毒,我之後是keep 藥方去第二到煲
...

keep 藥方去第二到煲係咪抵d?
我見中西區有個中醫醫暗瘡幾出名的、我之前有暗瘡都打算去睇、不過心唸個到d 租都吾平、問清楚幾$ 先睇、嘩、一星期診金+ 藥千幾、一個月米成6 千結果我無睇到

侯爵府

leeleebaba 發表於 19-5-17 20:48

我覺得中藥最緊要夾,我睇果D 普通咋不過我也覺得貴 一 ...

小數怕長計、日日食、50同80 差好差。A酸半年每日20mg? 應該係食吾夠、要跟身體重量食的。我見有吾少人食中藥好返、我都曾經食過一排好過不過幾個月後有壓力就翻發了、我唸我之前有瘡既原因係壓力。咁你之前生得咁勁有無凹凸洞?

侯爵府

leeleebaba 發表於 19-5-17 22:40

有。凹凸洞

醫凹凸洞比醫暗瘡更難及更多$ 要冼。不過科技進步左、台北係醫美及醫暗瘡個方面的確比香港進步及有良心。

侯爵府

bowling2004 發表於 19-5-20 12:32
平好多呀! 幾乎每支平NT$200-$300, 買滿NT$1000再另有9折。 我買咁多支幾乎慳咗NT$2000
...

Online 買滿千幾都有9 折呀

侯爵府

bowling2004 發表於 19-5-20 02:12
睇咗你既介紹,我去台北特登去輕鬆美膚走一轉。買咗呢堆產品返嚟。 診所買好平!!! 診所買有特惠價,咁多支 ...

我都睇左,睇暗瘡的話診金連藥吾止NT$250、不過仍然比香港平好多

侯爵府

bowling2004 發表於 19-5-20 02:12
睇咗你既介紹,我去台北特登去輕鬆美膚走一轉。買咗呢堆產品返嚟。 診所買好平!!! 診所買有特惠價,咁多支 ...

粉同綠個支我用過、吾啱我

侯爵府

bowling2004 發表於 19-5-20 15:45
咁你用咩先啱呀? 介紹吓呀

我比呢個醫生睇左d 皮膚後再根佢既建議用藍色冼面、藍色保濕及橙色抗豆;之後再係特定時間停橙色抗豆轉用個支細既換膚。仲比曬我所有冼頭水、護髮素、化妝品成品佢睇、佢話我知邊樣我可以用邊樣吾好用

侯爵府

bowling2004 發表於 19-5-20 15:47
如果醫生同你唔夾既,貴定平都冇用

咁又係、夾既多多都比、吾夾既$1 都貴

侯爵府

good_pig 發表於 19-5-20 23:53
我入返你ITEM 去online shop...都係 $66XX 應該都係一樣

我去現場買、又上網訂過、same price

侯爵府

bowling2004 發表於 19-5-21 13:42
唔啱你用喎,仲買?

我話綠及粉個2 支吾啱、其他啱。我book 埋醫生睇左皮膚叫我用藍及橙、自己買埋其他想試下以為可以用埋皮膚好d , 所以停用綠了、粉是新出了試左都吾太啱都停用了。

侯爵府

good_pig 發表於 19-5-20 23:54
原來你直接睇埋陳皮咁勁

係呀、佢好pro所以想睇、我搵台灣人同我登記及online book 的

首頁

尾頁

跳至