嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

子爵府

原帖由 Lulu皇后 於 09-5-4 20:44 發表

搵到啦,母女裝個圖,會織亞女果件先,大人果件就諗下先

好靚呀 ,可不可以 EMAIL 大人個給我呀 ??THANKS@
快D 鉤一套啦, 可以同女女一起穿,

你買D 線真系幾細個, 嘩咪勁貴???

你紅色個件都好靚 , SIZE是不是同書個SIZE 一樣呀 ????

子爵府

原帖由 Smilesun 於 09-5-4 23:23 發表
應該黑色果件係用呢隻,綠色果件用無敵棉線...
都幾厚下...同埋重及墜下...
不過如果唔用6/0,好多pattern都要改,鉤比較難改針數

如果無記錯應該係跟呢套親子裝,不過應該款應該係跟囡囡果件
http://lh3.ggpht.com/_mgZDUg8Z0uY/SHb1aJ ...

THANKS  你呀 , 個隻線, 雖然幼幼地, 但鉤了出來好重下, ! 

子爵府

原帖由 小蘅媽媽 於 09-5-5 07:54 發表
我昨日經過彎仔街市,見到有一檔賣手織手鉤衫,一大袋一大袋咁,斷估都有幾百件,件件俾我織/鉤都要成個月,可能冇咁靚添....

好大打擊

咪傻啦, 慢工出靚衫嗎, !
加油啦, 你最近 織定鉤呀 ????

男爵府

BK Milk勳章

各位姊妹 ,

我今日入了兩隻線冷係YAHOO 買.
睇吓大家ARM唔ARM.
http://hk.f2.page.auctions.yahoo.com/hk/auction/b10713126?r=1056549352

http://hk.f2.page.auctions.yahoo.com/hk/auction/b10713163?r=1056549352

因為之前買得太多. 所以要出售

子爵府

Email咗比你!紅色果件同書size差不多,我同咗牛奶棉,彈性大d,我試著過,連我個40吋肚腩都著得落 d線真係勁貴,鬼叫我又唔忍得又唔等得咩 加上個事頭好惡c,問完睇完一大輪唔買會比佢咀咒架
原帖由 yanyvonne 於 09-5-5 10:18 發表

好靚呀 ,可不可以 EMAIL 大人個給我呀 ??THANKS@
快D 鉤一套啦, 可以同女女一起穿,

你買D 線真系幾細個, 嘩咪勁貴???

你紅色個件都好靚 , SIZE是不是同書個SIZE 一樣呀 ???? ...
未經本人許可, 不得轉載

子爵府

呢個花好多個符號我都未織過架,都係睇書學,學下d新野麻,無咁悶
原帖由 Smilesun 於 09-5-4 23:07 發表
好靚呀...個花好似好難咁呀...我最怕織花,又懶,所以而家都好少織野...你真係好快手

子爵府

我都好肉赤架,不過自己又心急,又忍唔到手,又好耐無買過野 又等唔到自己上網訂,又就嚟生仔... 好多籍口啊
原帖由 Smilesun 於 09-5-4 23:15 發表
嘩,你好捨得呀...我就唔捨得買咁貴的線...以前未有訂日本冷的時候都會買貴線,而家入了咁多平線都無買貴線了...

男爵府

呢件呀,大家俾下意見點改好...我覺得袖好怪...
詳情睇blog
http://hk.myblog.yahoo.com/suntfy/article?new=1&mid=1265

我的大寶貝喜悅晴朗  我的小寶貝光明喜樂
我的編織作品溫暖牌  

子爵府

原帖由 Smilesun 於 09-5-5 21:15 發表
詳情睇blog
http://hk.myblog.yahoo.com/suntfy/article?new=1&mid=1265

?ib_____ ...

好靚呀 , 是平針嗎, 如公主袖會不會好D , ! 

中間個度是什麼 冷?? 是點織, 好有趣, !

條裙OK 呀 , 幾特別呀 , !

子爵府

原帖由 Lulu皇后 於 09-5-5 14:05 發表
Email咗比你!紅色果件同書size差不多,我同咗牛奶棉,彈性大d,我試著過,連我個40吋肚腩都著得落 d線真係勁貴,鬼叫我又唔忍得又唔等得咩 加上個事頭好惡c,問完睇完一大輪唔買會比佢咀咒架 ...

THANKS 你呀 , 

牛奶綿??? O廿你用了幾個呀 ????  

個花我LOOK 過, 有D 唔識織呀 。 

個圖有個好似蝴蝶 / # 文/ 有個鉤個
3個符號唔識織, 點識呀 ? 可教我嗎??? 
你個隻牛奶綿有沒有相LOOK 下, 

子爵府

牛奶棉係喺冷鋪買,好平$45/100g用咗2個,唔敢買咁貴,驚自己織得唔好睇side咗,我諗都係大陸貨仔,仲未洗
果個好似蝴蝶符號其實係扭繩花,不過織低針時要織做扭針,#果個就要用勾針將果針勾粒粒,本野有講點勾
另外 "I0I"呢個就係織到果3針時,將第3針套住前面2針,再將套住果2針織低針,2針低針中間要加返一個掛空針就ok,唔知咁講你明唔明,唔明你就要自己搵書研究下
原帖由 yanyvonne 於 09-5-6 08:52 發表

THANKS 你呀 , 

牛奶綿??? O廿你用了幾個呀 ????  

個花我LOOK 過, 有D 唔識織呀 。 

個圖有個好似蝴蝶 / # 文/ 有個鉤個
3個符號唔識織, 點識呀 ? 可教我嗎??? 
你個隻牛奶綿有沒有相LOOK 下,  ...

子爵府

可唔可以收針做揸袖,拋拋地咁
原帖由 Smilesun 於 09-5-5 21:15 發表
詳情睇blog

?ib_____ ...

大宅

報到!!!
近日好忙呀!!!訂了的線都無時間拎 加上放假時又無上來......
我想我d線都有排織唔到, 因近考試又係我忙的時候了

男爵府

中間係用冷,鉤的...

原帖由 yanyvonne 於 09-5-6 08:47 發表

好靚呀 , 是平針嗎, 如公主袖會不會好D , ! 

中間個度是什麼 冷?? 是點織, 好有趣, !

條裙OK 呀 , 幾特別呀 , !
...
我的編織作品溫暖牌  

子爵府

原帖由 Smilesun 於 09-5-6 15:49 發表
中間係用冷,鉤的...

你好叻 , 個款是不是你自己 lam 呀 ????

子爵府

原帖由 Lulu皇后 於 09-5-6 13:33 發表
牛奶棉係喺冷鋪買,好平$45/100g用咗2個,唔敢買咁貴,驚自己織得唔好睇side咗,我諗都係大陸貨仔,仲未洗
果個好似蝴蝶符號其實係扭繩花,不過織低針時要織做扭針,#果個就要用勾針將果針勾粒粒,本野有講點勾
另外 "I0I"呢 ...

都幾抵, 但熱不熱呀  ? 在邊間冷店買???? 有沒有其他顏色 ???? 

好似好難呀 ,,,,真系要考慮織唔織先???

子爵府

我喺西九龍中心買架,有好多色,未著過唔知會唔會熱,不過個冷鋪事頭話牛奶棉唔會熱,摸上手都好爽,而家呢個天氣25-6度著都ok,如果你想織又唔明可以出嚟當面織一次你睇咁你就會明啦,織米色都應該幾靚,我無紅色衫所以跟佢隻色
原帖由 yanyvonne 於 09-5-6 16:53 發表

都幾抵, 但熱不熱呀  ? 在邊間冷店買???? 有沒有其他顏色 ???? 

好似好難呀 ,,,,真系要考慮織唔織先???

男爵府

哈哈,初初係自己諗,一路織一路諗,後來買了本書有想要的款,就跟lor....改少少咁啦...

http://picasaweb.google.com/azhalealetsknit/LETSKNITNo16#5222199316298302306
原帖由 yanyvonne 於 09-5-6 16:52 發表

你好叻 , 個款是不是你自己 lam 呀 ????
我的編織作品溫暖牌  

大宅

http://picasaweb.google.com/dada330704/A226No2732#5239825686827357586

有冇媽咪有呢幅圖,可唔可以EMAIL俾我, 唔該哂!

[email protected]

啱啱織好件背心俾細B,不過太大,大B都啱著,不過佢知係俾細佬,所以死都唔肯著,試下都唔掣

但係我唔識PASTE係呢度

子爵府

原帖由 Smilesun 於 09-5-6 20:36 發表
哈哈,初初係自己諗,一路織一路諗,後來買了本書有想要的款,就跟lor....改少少咁啦...

http://picasaweb.google.com/azhalealetsknit/LETSKNITNo16#5222199316298302306
...

是不是中間個位, 唔系呀 , 幾好, 
好靚呀 , 不過我有昤 都會日, 加下, 改下, !

首頁

尾頁

跳至