親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

美國加州和奧蘭多的迪士尼樂園,那個會比較新和好玩些呢?會同12歲的小朋友去玩,唔該

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

加州迪士尼樂園有2個園區;奧蘭多迪士尼世界有4個園區+2個水上樂園。奧蘭多比加州大122倍。我上次去加州迪士尼買3-day pass,叫做去晒2邊園區到此一遊,不過就玩唔晒全部心頭好的。奧蘭多迪士尼世界,本地人放長假去玩,最少玩一個星期。我上次去就因為時間唔許可,只能夠停留3日,所以只玩了3個園區。
個人意見,如果時間同金錢許可的話,奧蘭多迪士尼世界一定係比較值得去!去過包你眼界大開!

wcpcelia    發表於 19-5-1 10:30

別墅

QQQme 發表於 19-4-27 23:34
加州迪士尼樂園有2個園區;奧蘭多迪士尼世界有4個園區+2個水上樂園。奧蘭多比加州大122倍。我上次去加州迪 ...

thank you

珍珠宮

fhcfrankie 發表於 19-4-27 17:09
美國加州和奧蘭多的迪士尼樂園,那個會比較新和好玩些呢?會同12歲的小朋友去玩,唔該
...

orlando 玩到成星期 我都想去
加州兩日都ok除非你個個game都玩

珍珠宮

fhcfrankie 發表於 19-4-27 17:09
...

加洲迪士尼同C6早期去過, 不是好大

Orlando disneyworld 3年前暑假帶個9歲囡和10歲侄仔去住6日,玩5個樂園, 有一日join loal tour 去NASA.
Uiversal studio 住2晚玩2個樂園. 真是好盡興

子爵府

bbc2018 發表於 19-5-1 13:34

Orlando disneyworld 3年前暑假帶個9歲囡和10歲侄仔去住6日,玩5個 ...

甘去一去大約幾$,等我弟日plan下

別墅

bbc2018 發表於 19-5-1 13:34

Orlando disneyworld 3年前暑假帶個9歲囡和10歲侄仔去住6日,玩5個 ...

加州的Uiversal studio 都有2個樂園?咁諗住去晒加州迪士尼和環球影城,咪要預1個星期?

珍珠宮

fhcfrankie 發表於 19-5-1 19:56
加州的Uiversal studio 都有2個樂園?咁諗住去晒加州迪士尼和環球影城,咪要預1個星期?
...

加州Universal studio 好似日本, 你可以1日
加州迪士尼不大, 我上次1日可以

Orlando universal studio有2個樂園, 可以玩1至2日, 再加迪士尼, 要1星期

珍珠宮

luppy 發表於 19-5-1 17:32
甘去一去大約幾$,等我弟日plan下

我2017年是香港飛New york, 跟著Washington DC, Boston, 尼加拉瓜瀑布,Orlando.頭尾23日。2大1小用左大概18萬。主要是暑假機票飛NY 機票貴,再加2程內陸機,美國酒店我主要都是住得好,住主題酒店,樂園門票又好貴。日數又長。

我有朋友就只是玩New york 加 Orlando

大宅

好媽媽勳章

bbc2018 發表於 19-5-1 15:34

請問local tour 上車地點近唔近樂園酒店?

珍珠宮

trintrinmum2007 發表於 19-8-17 14:38
請問local tour 上車地點近唔近樂園酒店?

你要睇你要去甚麼local tour ,再睇佢地pick up 的樂園酒店才book.

大宅

好媽媽勳章

bbc2018 發表於 19-8-17 16:43
你要睇你要去甚麼local tour ,再睇佢地pick up 的樂園酒店才book.

多謝你咁快回覆。 就係想去nasa. 知唔知邊間洒店會方便上車?

珍珠宮

trintrinmum2007 發表於 19-8-17 14:47
多謝你咁快回覆。 就係想去nasa. 知唔知邊間洒店會方便上車?

之前我住Disney music resort, 你要check 下現在有沒有變

大宅

好媽媽勳章

bbc2018 發表於 19-8-17 16:57
之前我住Disney music resort, 你要check 下現在有沒有變

好,唔該曬。

男爵府

我剛剛去完Orlando DisneyWorld,非常好玩,真係要去耐d,我買7 day pass,因為Florida 下午三四點定必落雨,戶外遊戲全濕,機本上要等幾個鐘先可以再玩,一日絕對玩唔曬的

如果有時間,留一星期,每個park 玩到2-3 日唔洗咁趕,舒服好多(加上暑假去人又多又曬又熱)

大宅

回覆 sky_blue618 的帖子

您住邊間酒店? 可分享行程嗎? 謝謝

侯爵府

sky_blue618 發表於 19-9-3 14:57
我剛剛去完Orlando DisneyWorld,非常好玩,真係要去耐d,我買7 day pass,因為Florida 下午三四點定必落雨, ...

請問你坐邊間航空公司同坐咩車去Disneyworld?謝分享

珍珠宮

回覆樓主:

每個玩2-3日,咪要住美國成個月

大宅

bbc2018 發表於 19-6-24 00:54
我2017年是香港飛New york, 跟著Washington DC, Boston, 尼加拉瓜瀑布,Orlando.頭尾23日。2大1小用左大概 ...

住主題酒店=樂園酒店嗎?去邊食野?貴嗎?

珍珠宮

3KIDSMAMMY 發表於 19-10-8 22:35
住主題酒店=樂園酒店嗎?去邊食野?貴嗎?

是呀!住迪士尼酒店和universal 酒店

迪士尼酒店有樂園門票加飲食package, 愈多日子就扺些,你可以上官網睇下。

首頁

尾頁

跳至