夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

洋房

我噚日決定停藥,同bb講bye bye. 但噚日我老公出差,所以全程我自己,今日佢番嚟,話早d番嚟陪我。
點知一打開門,佢成班朋友一齊嚟,玩啤牌,睇波。我就招呼一輪,即刻番房。
老實講,你老婆小產,你第一晚唔陪, 第二晚陪下都好應該啊。已經唔係叫你食飯,只係十一點計番嚟同我傾計。
我喺房喊同好嬲問佢,佢竟然話你流血都唔係噚日嘅事啦,你之前安胎,我咪有陪你囉! (佢本身就可以home office , 加上同我傾計,8成時間望住手機)
工作我都算,我听住佢地除左頭15分鐘傾過下正經嘢,之後都係玩poker. 完全知道自己重要性。

其他人嘅老公都係咁?真係我小題大造?

侯爵府

畀面勳章

你老公好衰,我覺得應該搵個時間同佢傾返你感受。

大宅

tiarakathy 發表於 19-5-2 00:55
我噚日決定停藥,同bb講bye bye. 但噚日我老公出差,所以全程我自己,今日佢番嚟,話早d番嚟陪我。
點知一 ...

我未生bb住,但就咁睇我覺得你先生過份左,
始終小產對女性來講無論生理心理都承受緊巨大壓力同傷心,我自己剛做完微創,留院三日我老公每日朝8晚9黎陪我,出院後因為佢要返工無人照顧我,我搬左回娘家住兩星期先,但我先生每日放工都會先黎娘家同我一齊食飯再返自己屋企,車程45分鐘,所以唔係個個老公都是咁的

珍珠宮

王國教室勳章

你老公好過份朋友都唔會咁對啦你自己要錫自己,小產都好傷身,好好照顧身體

大宅

小產喎!唔係普通M come 到喎!人哋話小產後都要坐月補身的,不過最重要都係要俾時間心情平復一下。
唔好意思,感覺妳先生真係唔多愛妳

瑪瑙宮

回覆 tiarakathy 的帖子

衰老公一名

男爵府

一定係你老公衰,我當曰産檢發現胎兒冇心跳冇生長(9week),我即刻打畀C6,當時下午二時,C6即刻收工返屋企陪我,手術當曰請假,湊大女返學然車我去醫院,全曰冇離開;我之後坐小月佢就負責個女大部分日常生活!C6們應該要擔心、關心我地,因為我地係搵命博同佢生仔!你是好好同你C6傾下。唔好畀佢覺得我地C9們要自己面對一切呀!jm,記得要坐小月呀!保重!

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

呢個真係老公?朋友都會關心下啦

大宅

仲值唔值得為佢再做ivf
我老公在ivf 路上也有不體諒時
不過開奬當日佢知我驗左棒棒無缐都放棄左本來自己買左飛睇戲而陪我抽血
知道我失敗左有唔開心

子爵府

點知一 ...

妳老公都幾無人性..... 無人性唔代表要殺人放火, 妳真係要重新再量度你們應否在繼續行下去, 襯未有小朋友..... 假設他現在金錢方面的支持很滿足妳, 妳可以接受嗎? 回過頭, 如果不是, 那有什麼值得呢? 不是叫妳分手, 只是給予意見作分析...

子爵府

點知一 ...

又會是否這樣? 妳老公以前是否有女朋友, 落仔如食生菜, 所以他覺得無咩野....

我自己覺得, 在肚中失去BB, 對身心都有很大的影響, 一定要二人擕手渡過...

舉例, 我仔仔已13歲了, 我和太太都40+, 有次太太遲來, 我問她有BB 會怎決定(因為我們開始踏入甩身期), 她說生下來, 難道落掉他嗎? 我心想, 女方都咁決定, 作為男方, 只能全力支持她.... 因為在肚中失去BB對女方的影響, 可以大得不能估計的.

大宅

點知一 ...

大家有無唸過,樓主小產已經好難受,但大家還不停講樓主嘅C6好衰,咁叫樓主點撐落去?我相信樓主講感受出來係希望想得到我地大家嘅關心同問候,而唔係仲去踏多一腳!
我睇夫妻情感呢版,發覺好多人都傾向唔再相信愛情有乜唔如意就叫人走叫人離婚!
其實係個三唔識七嘅網絡世界入面講自己嘅私事,只係希望一個局外人能安撫一下自己失落寂寞嘅心情!有人傾訴下自己唔洗屈屈埋埋係心入面㗎咋!
樓主,希望你能振作,調整心情重新再出發!
有一句説話叫「身在逆境向好望,風雨過後有陽光」呢句説話咁多年都支撐住我係難受痛苦時往前走下去,希望對你都能夠起到一點鼓勵嘅作用!

子爵府

回覆樓主:

樓主,唔好嬲,唔好勞氣,send呢個post比你老公睇,等我哋鬧爆佢。

另外想講句,你老公係咪冇心理準備做爸爸?

大宅

sinohk33 發表於 19-5-2 09:27
樓主,唔好嬲,唔好勞氣,send呢個post比你老公睇,等我哋鬧爆佢。

另外想講句,你老公係咪冇心理準備做爸 ...
我都覺得係,佢都未想做爸爸住

子爵府

一個字,你C6根本唔愛你。你自已決定是否應和一個唔愛你的人生B和走下去。

伯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 親子達人勳章 親子王國15週年勳章

回覆 Yusum 的帖子

你真係好好~~講得好好~~~
D人花生就識得食....

伯爵府

sinohk33 發表於 19-5-2 09:27

另外想講句,你老公係咪冇心理準備做爸 ...

係呀
比外人鬧吓先會知衰
男人係咁
有時唔知自己點解咁做架
我地嬲死都好, 佢根本唔明為何我地會嬲添
而家最重要補好個身子
暫且不要唸佢好定衰
身體係自己的
我幾年前有次出血
入院要照腸, 怕腸癌,我c6竟然那天同班朋友(雖然係一早約好, 但正常我認為要推掉, 合情合理吧)去食晚飯, 即放工無來探我, 第2日才來, 我嬲了幾年!

伯爵府

歌莉亞 發表於 19-5-2 13:01
係呀
比外人鬧吓先會知衰
男人係咁

或者我小氣吧
你地會嬲嗎?

琥珀宮

下...明明樓主老公真係衰喎,即係點?要話樓主老公唔衰?佢老公做法好正常?咁去呃樓主?我唔明...................................

大宅

starer 發表於 19-5-2 12:49
回覆 Yusum 的帖子

你真係好好~~講得好好~~~

我只是將心比心去睇成件事!樓主現在只係需要大家一人一句關心嘅説話就已經好足夠!樓主需要嘅係正能量!令樓主可以儘快走出小產嘅傷痛!

首頁

尾頁

跳至