夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

因為之前個帳戶同老公 share,所以都係自己開個新嘅

話說我老公同佢前妻有個小朋友,咁個女人生完因爲唔鍾意香港,所以生完一年左右就返翻去大陸,每幾個月先返香港一陣。每次返嚟就家嘈屋閉,有試過入廚房攞刀砍我老公因爲唔肯俾錢佢。99都搞佢唔掂

幾年前完成離婚,一開始話要仔唔要錢,後來要錢唔要仔,又後來話攞咗香港身分證就乜都唔要,結果攞咗身分證,屈完一舊錢,個仔嘅撫養權歸我老公

大宅

bubblesb 發表於 19-5-12 15:39

話說我老公同佢前妻有個小朋友,咁個女人生完因爲唔鍾 ...

近呢半年幾個女人諸多動作,又喺個仔面前加鹽加醋挑撥離間。本來就對北菇雞好反感嘅我就更厭惡。個仔之前透露,話其實個女人喺好多年前已經同佢而家個老公一齊,仲墮過一次胎,後來發現唔怪得佢嗰陣咁急想離婚後來又冇離到。佢一直死口唔認有另外一個男人,就算我老公揾到證據都唔認,直情厚顏無恥。

跟住上年佢又有咗,佢又死口唔認,但個仔爆咗出嚟佢先認。佢本身冇學歷,係靠黐靠姣,先搶到而家個老公返嚟,然後個樣好似傅穎咁有萬幾個變臉version... 每幾個月都變一次(唔好話,都整得好好,認真,差啲想問佢喺邊度整)。
平平穩穩又過一日

大宅

而個男人就因為佢同個老婆離婚,爭埋兩個小朋友嘅撫養權,就掉低個元配唔理。話說我查過,個元配都幾叻幾醒,唔似而家呢個乜都唔識,淨係識跳舞。佢個健身教練牌都係我老公俾錢佢學同考。割雙眼皮嘅錢都係借我老公,不過當然有借唔會有還!

上年十二月無啦啦喺fb度add我,我問我老公咩事,原來係想鬧我,都唔知鬧乜。然後到今年唔洗生仔,就喺尋日帶走個仔北上話食餐飯,點知冇返。一時話個仔唔想走,一時話趕唔切,跟本就廢話。又喺度發爛炸話個仔係佢,又係咁同個仔洗腦。如果咁愛個仔,就唔會一開始就掉低佢俾99湊啦,得閒就南下揾個仔。
平平穩穩又過一日

大宅

後來有次個仔叫我媽咪,我就覺得奇怪,99話我知原來佢而家個粉紅老公(話說佢要個仔叫佢老公做 Pink Aunty... 所以一開始冇人懷疑係男人)同前妻生嗰兩個都叫佢媽咪。個仔就覺得佢都想有兩個媽咪錫,所以就咁叫我。不過後來有解釋返俾個仔聽

但係呢個女人就鬧到我爆炸,話我唔可以做佢個仔嘅呀媽,要生就自己生。發爛炸不知講嘢幾冇水準。起碼我唔會叫個幾歲小朋友去軍營當兵然後接受祖國教育洗腦囉,又由朝操到黑⋯⋯幾歲人仔⋯⋯想點?

平平穩穩又過一日

大宅

佢而家揾到個男人,本身有兩件,加上佢啱啱生多件,已經3個,仲話要搶返個仔喎。點解咁突然呢,係因為佢泊到個碼頭,以前買唔起名牌袋,而家就買得起。又話自己有佢99幫,又可以第一次去日本(死都唔帶個仔旅行),又大大聲寸我老公話佢而家有錢有資產喎,有本錢爭過。

佢而家住嗰度租嘅,架車係佢老公個名。佢有嗰舊錢咪又係攞我老公嘅⋯⋯ 我真係唔知佢有咩本錢,可以佢爆發户我唔知。
平平穩穩又過一日

大宅

本身呢個人冇素質,講嘢低俗,見你好過會唔抵得。自己唔好過就更加唔可以俾你好過,要死一齊死嗰隻!真係好嬲又好炆又好煩!真係唔知點對付佢好!我老公就算點寸佢,佢就會發爛。真係呢啲女人⋯⋯ 令我咬牙切齒咁恨之入骨。有好幾次真係嬲到發夢都夢到佢先攞命!

唉⋯⋯ 我到底應該點算?我可以點做⋯⋯
平平穩穩又過一日

子爵府

bubblesb 發表於 19-5-12 15:43
本身呢個人冇素質,講嘢低俗,見你好過會唔抵得。自己唔好過就更加唔可以俾你好過,要死一齊死嗰隻!真係好 ...

我覺得咁鬼麻煩, 不如唔好接貨....

個男人有咩咁值得接貨? 如果妳單身又唔太差, 何必呢? 有沒有保障/承諾和行動?

子爵府

bubblesb 發表於 19-5-12 15:39

話說我老公同佢前妻有個小朋友,咁個女人生完因爲唔鍾 ...

唔好意思, 原來結了婚...

大宅

PTMCYS 發表於 19-5-12 15:56
唔好意思, 原來結了婚...

咁佢對我又真係好好嘅⋯⋯ 但好明顯係個女人問題囉
平平穩穩又過一日

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 bubblesb 的帖子

好明顯係你老公問題。你老公擁有個仔撫養權,
點解會俾個女人獨自帶仔上大陸?
個女人已經是前妻,
你地冇需要聽佢講廢話,
佢嘅電話丶FB msg,通通唔理囉。
最後,最衰係你老公,
娶隻大陸雞,仲協助佢攞埋身份証先離婚,
引入低質素人口,加速香港人口爆炸!

大宅

soso1227 發表於 19-5-12 16:49
回覆 bubblesb 的帖子

好明顯係你老公問題。你老公擁有個仔撫養權,

因為根據個協議,佢係可以有適當嘅探視權。如果我老公唔俾個仔跟佢北上,第時想帶個仔去旅行個女人就有權反對

我都好討厭大陸雞,但係嗰個人有心隱瞞同虛偽,你都唔會知。就等於有邊個會知黃X穎會咁勾人老公?佢唔係俾人影到都唔會爆煲,最多都係姣精一名⋯⋯點會估到賤成咁⋯⋯

唉~ 個女人真係唔知點對付好。好似曱甴⋯⋯

平平穩穩又過一日

翡翠宮

回覆樓主:

無辦法
你嫁個有歷史既男人就無論係黑歷史定白歷史你都要承受
根本有小朋友佢地無得斷關係
位ex幾PK幾賤個男人都無可能太絕始終都要睇在個仔份上

大宅

mini1204 發表於 19-5-12 19:40
無辦法
你嫁個有歷史既男人就無論係黑歷史定白歷史你都要承受
根本有小朋友佢地無得斷關係

我一開始就知,我都有準備過掙扎過,都接受。只係個女人咁囂張又pk,令到我哋所有人都好反感。唔係唔想絕,而係唔知點先可以做得絕啲⋯⋯
平平穩穩又過一日

翡翠宮

bubblesb 發表於 19-5-12 20:24
我一開始就知,我都有準備過掙扎過,都接受。只係個女人咁囂張又pk,令到我哋所有人都好反感。唔係唔想絕 ...

其實係死症無得搞

別墅

bubblesb 發表於 19-5-12 15:43
本身呢個人冇素質,講嘢低俗,見你好過會唔抵得。自己唔好過就更加唔可以俾你好過,要死一齊死嗰隻!真係好 ...

樓主要冷靜冷靜再冷靜,你在乎/嬲就正中佢下懷,其實啲大陸X做咁多嘢就係想你嬲,一心想你爆你老公一獲再搞到你地離婚,你愈在意佢就愈得戚。學習對佢所做既嘢一笑置之,記得記得微笑然後簡單又有禮貌地回覆一句“哦!“,獅子唔會因為狗吠而回頭,大家本來就唔同level,你咪當睇馬騮戲囉 同老公有幾恩愛得幾恩愛,曬到佢發雞盲兼雙眼白內障,佢冇癮就自然皮已收,夫妻恩愛+過得好就已經係對佢最大既反擊

大宅

miko0702 發表於 19-5-12 23:32

樓主要冷靜冷靜再冷靜,你在乎/嬲就正中佢下懷,其實啲大 ...

其實我知架!所以我都唔理佢。但佢就成日踩上我心口。以前冇錢就發爛,而家佢老公送咗層樓俾佢佢就開始用錢嚟撻人⋯⋯

我只係唔想佢影響個仔,加鹽加醋,真係唔想佢不停挑釁我,我唔發火就蝦我。

我好想冷靜,但我性格衝動,好多時佢鬧我我就想大巴大巴車埋去

點解一個咁嘅人都可以有人要,又有樓收
平平穩穩又過一日

別墅

bubblesb 發表於 19-5-13 00:14
其實我知架!所以我都唔理佢。但佢就成日踩上我心口。以前冇錢就發爛,而家佢老公送咗層樓俾佢佢就開始用 ...

用錢黎撻人……幾好阿,應該多啲鼓勵佢即時用現金用行動表現出黎,唔好得把口齋講嘛 你唔理佢,佢都唔收聲當你病貓重要不停挑釁你,我會一係笑住hea佢一係就用潑佢冷水既方法,記得唔好發火。加油阿

大宅

大陸女人心計咁重,又成日挑撥離間,其實佢會唔會想引樓主兩公婆發癲,再收錄證據。屈你地情緒或其他問題。搵位入你哋。 用嚟爭番個仔嘅撫養權?

大宅

miko0702 發表於 19-5-13 00:53
用錢黎撻人……幾好阿,應該多啲鼓勵佢即時用現金用行動表現出黎,唔好得把口齋講嘛 你唔理佢, ...
佢而家周身名牌,又有人送左層樓俾佢,飛上枝頭變鳳凰。我乜都唔怕,最怕佢係用錢去搶個仔jie....

佢d現金只會用0係買玩具上,其他野都係我同我老公俾,咩都冇理過

我其實好想鬧佢一鑊,但我怕我鬧唔贏。正所謂“爛佬怕潑婦”
平平穩穩又過一日

大宅

nicotine105 發表於 19-5-13 01:05
大陸女人心計咁重,又成日挑撥離間,其實佢會唔會想引樓主兩公婆發癲,再收錄證據。屈你地情緒或其他問題。 ...

佢應該冇咁聰明,但心計好重,始終佢老公咁做生意做到咁有錢,喺大陸冇番咁上下蠱惑,都唔會揾到咁多...

佢知我老公唔會點睬佢,只要佢唔好再幫個仔洗腦,中傷我地就得啦.... 好怕去而家有錢就開始搶人,以前冇就得個講字
平平穩穩又過一日

首頁

尾頁

跳至