自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

woodpecker 發表於 19-5-18 06:43
似係!

希望拉埋佢同黨。

我都覺得影相果位都好有問題,可能係同道中人……

大宅

PeongPang 發表於 19-5-18 03:05
佢只將 FB, IG, youtube 相 delete 咋,估計佢屋企仲收埋大量相。東方話警方搵到女童私處相。
...

其實就算佢電腦delete 左, 都有方法搵返啲相出黎, 仲要唔難,

大宅

絲737 發表於 19-5-17 21:14
消息指,本月15日有人報警,警方調查後根據龍放在社交網站的相片,聯絡到三名印尼裔的小兄妹,年約10多歲的 ...

我覺得女童家人無理由唔知 ,除非真係零溝通,阿哥都識影相啦,除非阿哥又係自己收藏。。好奇怪,唔知查完之後會唔會有詳細交代

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

saula 發表於 19-5-18 08:37
其實就算佢電腦delete 左, 都有方法搵返啲相出黎, 仲要唔難,

如果用普通辦法,就算己清回收筒
視乎個硬盤用嘅時間
越早機會越大

回收筒清除法講得簡單啲
就係只係把檔案的索引標籤搣咗
而內容在須要用到那個位置時先覆寫新內容

香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

侯爵府

嘩, 搵人做野郁佢啦, 死變態

大宅

saula 發表於 19-5-18 08:37

有心 delete, 應該先 delete,揼爛 HD, 再掉。淨係電腦 delete 可以搵得返。不過個賤人一定係覺得 d 相冇問題先放上網,又點捨得 delete 堆珍藏

子爵府

老實講,如果唔係個畜性放相上網,出面人都唔知佢D野,更多女仔受害

琥珀宮

絲737 發表於 19-5-17 11:19
https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=28220098&utm_source=copy&utm_campaign=ios&utm_medium=s ...

結婚相嗰張好變態

珍珠宮

畀面勳章

virginbaby 發表於 19-5-18 08:44
我覺得女童家人無理由唔知 ,除非真係零溝通,阿哥都識影相啦,除非阿哥又係自己收藏。。好奇怪,唔知查完 ...

焦點是罪犯,不是家人。

兒童性侵零容忍,整個社會都有責任保護兒童!

請理解細路女唔識保護自己、家人都會知等言論,只會令受害人唔敢舉報,縱容更多人敢犯罪。

珍珠宮

ificould 發表於 19-5-18 07:26

利益收授者吧!
將D唔公開既相放上戀童x網、制作光片等賣錢。
重有人指出,佢將D銀行食物/捐助物資分類,好既賣出,唔好既先分比南亞人扮好人博信任。
我好相信佢一個騎尼人唔可能身兼咁多團體職位,背后咪係有利益集團操控,所以大家隻眼開隻眼閉?

大宅

回覆樓主:

公爵府

牛年勳章

Lobubu 發表於 19-5-17 22:06
認真, 冇諗過過咁多日, 到拉埋人先有傳媒報道。 傳媒本應有監察社會的功能,今次竟然冇媒體報道跟進, ...

香港傳媒水準之低,又一鐵証。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

virginbaby 發表於 19-5-18 08:44
我覺得女童家人無理由唔知 ,除非真係零溝通,阿哥都識影相啦,除非阿哥又係自己收藏。。好奇怪,唔知查完 ...

可能哥哥都細個, 唔知點做, 最後佢有講比社工知, 之後應該係社工報警

警方電子報案中心於5月15日接獲報案,指一名男子涉嫌於不同場合向一名兒童作出不必要的親密行為。西九龍總區刑事總部重案組人員接手調查案件,經深入調查後,今日上午約8時在荃灣區拘捕一名44歲姓龍本地男子,涉嫌非禮及製作兒童色情物品。他現正被扣留調查。消息指,龍緯汶在4月26日一個活動上,跟印尼裔的三兄妹接觸,期間龍抱著年約7至8歲的其中一名妹妹走入洗手間,掀起女童裙底並拍照,有關情況被10餘歲的兄長目擊,並從旁拍下證據照片,之後兄長向其他社工提及事件。至5月15日有人就事件報警。

男爵府

睇咗一陣先釐清到咩事,製作兒童色情物品絕對係人渣,同時佢亦係一個政治白痴,呢堆公開嘅相佢竟然唔知有問題,亦完全唔明而家啲人點投票。

象牙宮

2024年龍年勳章

ificould 發表於 19-5-18 07:26

會不會用腳架自拍?

有D瞓係床……

禁止訪問

水晶宮

MsBusy 發表於 19-5-18 10:38
可能哥哥都細個, 唔知點做, 最後佢有講比社工知, 之後應該係社工報警

好彩哥哥懂事、父母
唔知係窮定無知

侯爵府

Acaciacacia 發表於 19-5-17 12:12
現在還未有傳媒跟進,到底是什麼回事?

可能係民主派有關卦!
香港班傳媒都幾可恥,咁嚴重嘅問題,輕輕帶過就算。

男爵府

calvin1230hk 發表於 19-5-18 11:16
可能係民主派有關卦!
香港班傳媒都幾可恥,咁嚴重嘅問題,輕輕帶過就算。
...

事發3日, 警察拉完人,傳媒先報導

侯爵府

greentea14 發表於 19-5-18 11:22
事發3日, 警察拉完人,傳媒先報導

如果唔係網上咁多討論,呢班毒媒分分鐘扮唔知,包庇呢班人。

首頁

尾頁

跳至