懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我3月26日第1日最後一次黎m,5月3號驗孕2劃,
5月10號照到胎囊,未有閃閃,
點知17號就流啡,好彩bb無事,仲照到閃閃。

流啡果陣我真係好擔心,
因為一直而黎都無嘔無轉胃口又無胃氣,
好似冇咩有喜既徵兆,
淨係一味係咁咳,有時仲咳到肚好痛,
而且成日急尿同乳房脹大,
夜晚仲訓得好差成日痾夜尿,

唔知有冇準媽媽同我一樣?
好驚bb因為我訓得唔好唔長大啊

大宅

Blackme 發表於 19-5-19 09:43
點知17號就流啡,好彩bb無事, ...

不用擔心,我都嘔不過五次,好好胃口,係對氣味敏感d,現在20週了

男爵府

回覆樓主:

無嘔咪好囉。好過食乜嘔乜丫
我2胎都無嘔過。不知幾好

大宅

我都無嘔過。只有無胃口。胸不太痛... 感冒左兩次。咳到肚都扯住痛。而家仲病緊... 我10w了。瘦左6磅。但照超聲波Bb 好好呀。 大得好好。醫生話頭三個月 佢自己會提供營養比自己。我地都要食野既... 但食少點都不用擔心。

複式洋房

多謝你地
我好期待有嘔,好似bb真係存在緊咁😅

別墅

我9週開始嘔,開始咳,咳左半個月了,食西藥,都未好,嘔之前仲會嚴重咁咳,我之前都好似你咁諗,嘔下好似才有感覺懷孕,嘔下都幾好,真係感覺母親偉大,不過毎個人反應唔同,我有d朋友無點嘔,我有d朋友嘔到生,同埋你要相信自己個B係強的,對佢要有信心,多d同佢傾下計。

男爵府

我無嘔過啊bb 出左世了

大宅

回覆 Blackme 的帖子

我只係頭5 weeks 有小小胃氣同胸漲,之後咩害喜現象都無,行得食得訓得痾得,只係夜晚小便次數密左,唔駛擔心

子爵府

我第一胎嘔到反眼到16w,之後一直到生都胃口差、間中作嘔,最後食得落嘅嘢都只肥自己,阿女中小碼6.5磅出世。
今胎有少少作嘔,但無嘔又胃口好,可以食野正常,食得落有益食物,16w只重1.5kg,但bb keep 住 中大碼。

別墅

Blackme 發表於 19-5-19 10:48
多謝你地
我好期待有嘔,好似bb真係存在緊咁😅

千萬唔好咁諗呀,反胃感同嘔都好辛苦。
我上胎都算舒服,無特別太大反應,食得訓得。今胎好反胃(emoji)。個人都無咩心機

複式洋房

多謝你哋,好有正能量😊

首頁

尾頁

跳至