夫婦情感

跳至

首頁
45678...14

尾頁

別墅

nikfan 發表於 19-5-27 22:03
如果個老公呢堆説話係喺發現Dom之前同老婆講,完全係另一講法,但依家似係俾人發現咗,自己都知街派呢個籍 ...

我當時都有好嬲咁同佢講,你又唔係第一次去關囗,點解十年都未見你拎過返黎?偏偏又比我搵到,如果我搵唔到個套,我唔會去噪架……之後每次再坐底傾都係一d令我心痛既答案。

禁止訪問

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

mingmama 發表於 19-5-27 13:16
開頭我都好似你咁諗~睇落去應該係樓主老公話樓主竟然一齊咁耐都唔信佢~所以覺得好‘傷心’但我 ...

Agree
一睇就覺得佢扮晒嘢發爛
關口咁關心你中唔中性病咩

但樓主又比佢大到,果然了解老婆

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

wkl552 發表於 19-5-27 16:03
係。我好後悔自己咁衝動。因為之前佢除左早餐果一個鐘可以見下面,然後佢就好似消失了。個仔跌親,發燒都 ...

出面有第二個啊

瑪瑙宮

做個靚太 發表於 19-5-27 19:54
笑左。。摷左佢一次袋,個心就傷成咁?
係佢太玻璃,定你太好呃?
我睇完你篇野嘅感覺係,

笑左...第一句
Agree 身有屎
諗緊點飛樓主...一直不停講無左佢仲開心個d 多數係飛女說話

男爵府

LedTV 發表於 19-5-28 03:09
笑左...第一句
Agree 身有屎
諗緊點飛樓主...一直不停講無左佢仲開心個d 多數係飛女說話

係啦~總之呢啲渣男就要講到分開唔係佢嘅問題~係對方問題~講到自己是受害人~賤格

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

wkl552 發表於 19-5-27 16:03
係。我好後悔自己咁衝動。因為之前佢除左早餐果一個鐘可以見下面,然後佢就好似消失了。個仔跌親,發燒都 ...

成日唔見人,幾個月冇性需要,尤其是踢爆時佢喊哂咁好戲,佢99%唔係叫雞,而係有小三,現在佢仲想扮好人將責任推在你身上,真係衰

子爵府

2021可愛聖誕B勳章

yau2012 發表於 19-5-27 16:02
男人唔會珍惜D易得就手的女人,樓主以現狀根本好難令佢先生回頭,不過我唔熟悉你先生性格,所以冇乜好提議,但 ...

呢句真⋯男人喜歡挑戰難度⋯

子爵府

2021可愛聖誕B勳章

wkl552 發表於 19-5-27 12:52
我同老公今年相識十一年了。結左婚三年有個一歲四個月的仔仔,老公揸車搵食既,我由上年八月開始轉左做全職 ...

請將重點放回自己和BB身上,男人多數越緊張越得戚⋯順其自然,平常心好D⋯怕會鑽牛角尖

別墅

igi 發表於 19-5-29 08:00
請將重點放回自己和BB身上,男人多數越緊張越得戚⋯順其自然,平常心好D⋯怕會鑽牛角尖
...

每日見到佢,但又尷尷尬尬咁款,好唔開心,好唔自然,所以想諗下辦法解決啫。BB總有一天長大離開……

侯爵府

lingfu 發表於 19-5-27 13:29
我依然信架
但真係好多時女人湊仔鬧老公真係好亂來
咩說話都講得好盡都係事實

奏仔真係會人都癲架, 其實你傻者 街派的都有印著特別字 如預防愛滋 佢借d以發難 話你迫佢離婚 攪惦 一石二鳥 愛你的人會否咁樣對你?

子爵府

2018父親節勳章 開心吸收勳章

micsin 發表於 19-5-29 08:19
奏仔真係會人都癲架, 其實你傻者 街派的都有印著特別字 如預防愛滋 佢借d以發難 話你迫佢離婚 攪惦 一石二 ...
我一開始都話係咪街派既dom其實都幾易睇
但樓主有講過佢一直都係躁開亂講野
唔通湊仔真係奉旨鬧老公,因為老公係出面博殺就應該俾FTM鬧?
我要我 盛放心中 快要熄滅的花火
我要我 救活命中 快要逝去的英勇

子爵府

2021可愛聖誕B勳章

wkl552 發表於 19-5-29 08:11
每日見到佢,但又尷尷尬尬咁款,好唔開心,好唔自然,所以想諗下辦法解決啫。BB總有一天長大離開……
...

尷尬感覺是很主觀性的,請盡量平常心面對⋯試下深呼吸放鬆心情,明白你的憂慮,BB當然會快高長大的,若是真的想修補關係便要改變一下心態先,起碼也叫努力過,付出過,將來的事如何發展又有誰知道呢?若你先生要走便一早走了⋯⋯起碼他的心裡仍有你們啊⋯⋯請不要太悲觀。

子爵府

2021可愛聖誕B勳章

lingfu 發表於 19-5-29 08:29
唔通湊仔真係奉旨鬧老公,因為老 ...

其實,係咪喺街派已經不是重點了,只是發現了唔開心後的反應⋯希望想知道真相也是一般人的反應吧,其實有時真相是很醜陋的⋯⋯
唔係⋯我也是一個媽媽,只是太緊張小朋友⋯大部分事情也只得一人面對,有時候不太懂得放鬆心情,便會情緒較為失控⋯⋯有D説話便衝口出的,明白被駡的人會很難接受,這是正常反應的,只是大家可能無太體諒對方,便引致各種爭吵⋯其實大家也是為咗個家庭好,想盡量修補關係的。
已經説出囗的負氣説話已經收不回來,若是大家仍想繼續一起走下去⋯⋯我覺得應該盡力看前看

侯爵府

lingfu 發表於 19-5-29 08:29
唔通湊仔真係奉旨鬧老公,因為老 ...

唔好話ftm or ptm, 女人娶番黎係錫架 唔係比你鬧架 女人 都有呀媽生架

子爵府

micsin 發表於 19-5-29 12:33
唔好話ftm or ptm, 女人娶番黎係錫架 唔係比你鬧架 女人 都有呀媽生架
唔係FTM同PTM事
而係1.男人係咪嫁來鬧既?
2.男人係咪冇呀媽生既?
依家係樓主鬧走咗老公喎
而佢老公除咗俾佢鬧到有小三之前,有做錯過啲咩?
搵食開工時間長,佢老公想架?

別墅

回覆 lingfu 的帖子

唉,你話得我好啱。如果老公可以好似你咁坦白同我講佢都唔開心,我可能會收儉d。呢十年佢都一直忍我,就我。太辛苦佢了,佢已經對我呢個人死了心吧⋯⋯

別墅

回覆 igi 的帖子

我已經唔想再追究到底個套既由來。只係想同老公點可以好好相處,陪伴個仔長大。

子爵府

wkl552 發表於 19-5-29 13:50

唉,你話得我好啱。如果老公可以好似你咁坦白同我講佢都唔開心,我可能會收儉d。呢十 ...
但頂你唔順最好還是先離婚後有第二春
佢始終係做錯咗
如果你想挽回既
雖然唔係要你卑微
但放下身段未嘗不可

別墅

我信佢只係貪小便宜去拎個套,有無個套出現我地既關係都已經係有問題。只不過依家變左佢覺得我唔信佢。佢認為無左信任,再努力都白費,加上工作太累了吧,所以個人都鬱鬰不歡。佢都話過回家大概只是想見下個仔……依家我幫佢叮飯,摺被佢都話唔洗,買佢鐘意既零食亦都唔會食。相見但無言,這種感覺好難受。不過係我過份左,依家只好默默承受,反思一下自己。

首頁
45678...14

尾頁

跳至