自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

醒目開學勳章

高危司機投案後再失聯絡
(明報)5月3日 星期日 14:30

曾經接載確診流感病人的兩名高危的士司機,當局今早找到第二人後,原先主動投案的另一人卻告失蹤。
事件中的兩名的士司機,曾接載事件中的25歲墨西哥旅客(源頭病人),由機場前往灣仔維港酒店(下稱A司機),以及由維港酒店前往[url=]律敦治醫院
[/url](下稱B司機)。
今天早上,警方在[url=]荃灣
[/url]享和街,找到一直未有現身的A司機。[url=]衛生署
[/url]指他並沒有任何病徵,並已送到用作隔離中心的麥理浩夫人度假村檢疫,而[url=]食物環境衛生署
[/url]員工亦已將的士徹底消毒。
當時衛生署表示,正在繼續聯絡跟進B司機。但現在[url=]運輸署
[/url]表示,已跟他失去聯絡。
B司機昨日曾主動致電衛生署熱線,與當局聯絡。運輸署與他聯絡後,確認了他的身分,當局原本準備安排他接受檢疫。
九龍的士車主聯會主席任太平呼籲B司機,既然昨日他主動致電熱線,希望他能盡快聯絡當局。
(即時新聞)

(copy from yahoo.com)

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 fattypiggy 於 09-5-3 15:33 發表
高危司機投案後再失聯絡
(明報)5月3日 星期日 14:30

曾經接載確診流感病人的兩名高危的士司機,當局今早找到第二人後,原先主動投案的另一人卻告失蹤。
事件中的兩名的士司 ...

佢自己呢埋做乜鬼...人地都話有經濟援助, 都唔明??

男爵府

好媽媽勳章

要佢而家再出黎仲要更大勇氣... 希望佢諗通快d出黎啦!!

男爵府

失聯絡的士司機,可能是:

• 政府公務員(公務員不可擅自兼職)
  • 沒有的士司機牌照
  • 黑工

禁止訪問

男爵府

搵到啦拉o左話浪費警力, 希望警方唔好亂砌人啦...

自稱測試熱線的士司機被捕
(明報)5月3日 星期日 20:45
早前自稱接載墨國流感患者到醫院的一名的士司機改口,只承認是測試熱線而打電話,他下午因涉嫌浪費警力被捕。

該名司機曾經打電話給衛生防護中心 自稱曾接載患者到醫院,但其後又否認,聲稱只是為了測試熱線。

警方下午拘捕一名33歲姓張男子,他因為涉嫌浪費警力仍被扣留。

食物及衞生局副局長梁卓偉呼籲,曾接載患者的士司機與當局聯絡。的士小巴商總會理事長兼會長唐躍峰與運輸署開會後呼籲,為了社會和家人着想,該名同業應盡快與衛生防護中心或商會聯絡。

事件中曾有兩名的士司機曾接載病毒源頭的25歲墨西哥男子,其中由機場前往灣仔維港酒店,另一人由維港酒店前往律敦治醫院。

警方在荃灣 享和街今早已找到一直未有現身的司機,衛生署指他並沒有任何病徵,並已送到用作隔離中心的麥理浩夫人度假村檢疫,而食物環境衛生署員工亦已將的士徹底消毒。

男爵府

果個唔知咩人?已交police處理。

原帖由 mrsright 於 09-5-3 21:32 發表
唔係話佢玩電話咩, what ?

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

D人真係自私!

水晶宮

咁都得?仲細咩~!男人老狗仲玩電話!

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

好混亂呀, 一時揾到, 一時揾唔到, 一時玩失蹤!! 佢想點呀!!!

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 牛精仔 於 09-5-3 15:37 發表

佢自己呢埋做乜鬼...人地都話有經濟援助, 都唔明??

$1000 per 1 day

子爵府

個的士司機好自私!

子爵府

好媽媽勳章 大廚勳章 畀面勳章

測試? 叫佢試埋7日隔離丫~

子爵府

個的士佬一日唔出現.危機一日一日咁高!
加上d隱形病者
頭先睇電視...新聞話周一嶽講...有機會爆發社區感染
個刻...真係要諗定萬一出事.點按排d細佬...

禁止訪問

侯爵府

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

測試,咁大個人唔好玩啦重唔夠亂咩,抵拉佢

水晶宮

唔刻政府加到5000蚊一日經濟援助...睇巨出唔出...
少奶奶的身份,丫頭的命...

大宅

我淨係知道我唔敢搭的士囉依家, 唔想累街坊o既就快d現身吧
居天下之廣居,立天下之正位,行天下之大道;得志與民由之,不得志獨行其道;富貴不能淫,貧賤不能移,威武不能屈:此之謂大丈夫。

禁止訪問

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至