自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

朋友年年整糉比我食,直到去年,我真係唔敢要佢D糉,因為痛風,尿酸高,只可以聞下D味當食左啦,點知朋友今年竟然又包一袋糉來,成10隻,攪到我好感動.

佢用珍珠米,蝦乾,1/4咸蛋黃,臘腸,小小肥肉粒,整左我可以食的米糉比我,佢話端午節冇理由冇糉食架,真係好好食,唔洗驚係糯米,唔洗驚食完腳痛,真係十萬個多謝.
<br><br>

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

chinatea 發表於 19-6-7 16:15
朋友年年整糉比我食,直到去年,我真係唔敢要佢D糉,因為痛風,尿酸高,只可以聞下D味當食左啦,點知朋友今年竟然 ...

我C6也有痛風,原來可以用珍珠米代替,但沒有綠荳始終差一截。
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

水晶宮

有咁有心嘅朋友真係好幸運

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆 wawaliluk 的帖子

冇都冇所謂,為左D綠豆食完痛到唔行得,到時又後悔食左豆架啦,有得食都叫做過節呀.

<br><br>

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

咁有心嘅朋友

水晶宮

回覆 elisewaiman 的帖子

係呀,知佢都上bk所以係道大大聲多謝佢啦,呢個朋友真係好好架,成十年啦,年年都整糉比大家食,真係估唔到佢咁細心,連我地班痛風友都照顧埋,唔洗咁淒涼睇住人地食啦.
多謝你呀,而且D米糉唔比糯米糉輸蝕架.好食到爆呀~~
<br><br>

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

chinatea 發表於 19-6-7 16:47
回覆 elisewaiman 的帖子

係呀,知佢都上bk所以係道大大聲多謝佢啦,呢個朋友真係好好架,成十年啦,年年都整 ...

bk好多人都好叻,識得整糉。
佢咁有你心
不要從別人的嘴裡去認識我

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

chinatea 發表於 19-6-7 16:33
回覆 wawaliluk 的帖子

冇都冇所謂,為左D綠豆食完痛到唔行得,到時又後悔食左豆架啦,有得食都叫做過節呀. ...

我c6每次痛風番發也是因為食咗荳。
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

侯爵府

回覆樓主:

你個朋友又有心,又細心。
你好幸福,要好好珍惜呀!

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

chinatea 發表於 19-6-7 16:15
朋友年年整糉比我食,直到去年,我真係唔敢要佢D糉,因為痛風,尿酸高,只可以聞下D味當食左啦,點知朋友今年竟然 ...
難得知心好朋友

唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

水晶宮

佢收到哂,我當然會珍惜呢個朋友啦,佢優點就係細心,真係唔洗講,佢就好快明白大家想點,永遠都係成日比驚喜我地,識到咁朋友,我地好幸運呀.
<br><br>

首頁

尾頁

跳至