爸爸專區

跳至

首頁

尾頁

男爵府

想找部省油又安全, 車價不太貴family car....
各位有甚麼comment?
thx~~

子爵府

五座: Civic, Corolla, Prisus;

七座: Picnic, Stream.

男爵府

但想要有電門...小朋友上落方便d...

複式洋房

回覆 1# freshmom 的文章

Sienta 真係好省油! 如果不需要時常坐最後排的椅仔, 此車是一部很適合小家庭的7人車.

大宅

會唔會坐滿人唔夠力呀?
始終得千五
日子長左
我驚會內伤喎!

男爵府

I also worry this car getting 唔夠力 ....if fully loaded.
Any one get experience of this car ?
any comment?
thanks..

大宅

我上月尾賣左車, 層打算換Sienta, 睇左好多部亦試左一兩部, 感覺很滿意, 唯一是價錢略高 (04 X要8-90K, 04 G 要10-11), 這個價錢實在有好多選擇, 記住車行或車場D未出車牌果D多數有問題, 咪錶十架有十架都改過, 最好搵D私人出讓D.

男爵府

Finally, I have bought the Toyota ISIS 7 seats with 2000cc !! very good !

洋房

我最近都想買車,可以講下未出車牌車會有D什麼問題?THK 
原帖由 simonslsiu 於 09-5-7 08:37 發表
我上月尾賣左車, 層打算換Sienta, 睇左好多部亦試左一兩部, 感覺很滿意, 唯一是價錢略高 (04 X要8-90K, 04 G 要10-11), 這個價錢實在有好多選擇, 記住車行或車場D未出車牌果D多數有問題, 咪錶十架有十架都改過, 最好 ...

大宅

未出車牌果D多數是由日本舊車水貨入口, 個人經驗所得, 呢D車很容易隱藏過往記錄, 如咪數, 事故車, 水浸等等 (親眼見過), 不過唔係一定架架都係, 所以最好搵有經驗人一齊. 另外水貨落地要去運輸署驗車, 要做d手腳, 最普遍是玻璃透光率唔得, 因為日本同香港標準唔同, 講到尾, 我最後都係無買sienta, 始終覺得sienta個價偏高, 用同一budget買左部05年車既行貨本田odyssey. 好滿意

大宅

原帖由 simonslsiu 於 09-5-7 08:37 發表
我上月尾賣左車, 層打算換Sienta, 睇左好多部亦試左一兩部, 感覺很滿意, 唯一是價錢略高 (04 X要8-90K, 04 G 要10-11), 這個價錢實在有好多選擇, 記住車行或車場D未出車牌果D多數有問題, 咪錶十架有十架都改過, 最好 ...

Hi

May I know what is the difference between X version and G version?

大宅

原帖由 kewe 於 09-6-8 19:44 發表

Hi

May I know what is the difference between X version and G version?

簡單講係普通版同豪華版的分別, 最主要在電趟門和恆溫冷氣的分別, 詳細我亦不太清楚, 或可參考:
http://forum.sienta.org.hk/pm.php

首頁

尾頁

跳至