婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

如題.

男爵府

我唔得LOW~但我係一個忍得既人...我會唔理佢地LOW~

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

當初可以,但發覺佢地月來月過份,月來月將我既財產當哂佢地財產既時候,當佢地自己既錯吾係錯既時候,仲撥亂反正既時候,我&老公對佢地一家既關係宣告正式缺列

珊瑚宮

環保接龍勳章

唔係唔可以,但係如果你愛佢屋企人,你只好盡力,因為你愛你C6,你都希望佢開心,但係佢地接受與否,就真係好人夾人緣.

等待驗證會員

我又覺得未使去到愛呢个層面呀 …可能我吾得啦,亦無甘博愛。互相尊重已經足夠.

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

絕對唔得!!佢地咁pk,對我又唔係好,有乜可能仲可以愛埋呢d人?

子爵府

原帖由 晞玥 於 09-5-4 23:36 發表
絕對唔得!!佢地咁pk,對我又唔係好,有乜可能仲可以愛埋呢d人?

我都係咁話呀,佢對我好就話啫!!!唔憎佢都偷笑喇,仲要愛

大宅

我就一定唔得.

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

唔得~~~
冇可能~~~

不過~~~都要睇返男家d人對你好唔好~~~
如果對你好o既~~~你又受o既~~~大家咪可以做到一家人law~~~

相反~~如果佢地成班都係怪獸o既~~~
咁你就一定要用行動去証明你有幾"愛"佢地喇~~
"打"者愛也!!

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

你對我好我對你仲好! 你對我衰呢.....忍到都忍....忍唔到.....如果老公又愚孝......又要迫我迎合....仲要比人串.....老公又唔諒解.....大不了.......離婚!

大宅

我ga愛只限供給比c6同對仔女,賤人免問=.=

大宅

唔得, 我試過對佢地好好, 但換黎妹仔對待, 從始你有你, 我有我...

點解我地愛老公, 就要愛埋佢屋企人, 而佢地唔可以一樣愛佢地個仔, 愛埋佢地新抱呢??

男爵府

算啦
放棄

小少爺係ma mi 既心肝寶貝

民房

老公屋企人冇得簡
所以都要接受
我會盡我做媳婦的本份
但一定唔會好似亞媽咁親囉

公爵府

起初我都以為得, 但後來發覺係自討苦吃, 99 口口聲聲話當我女咁看代, 但到頭來咪又係講一套做一套.... 討厭的 99

係佢面前我都唔多出聲, 有咩叫c6 出面攪掂佢

男爵府

唔可以, 本來都當佢地係屋企人, 但係佢地成日搞搞陣, 搞到我同c6成日吵架, 試過幾次差d要離婚, 所以點可以愛佢地呢??

珍珠宮

開心吸收勳章 醒目開學勳章

原帖由 mypineapple 於 09-5-5 13:14 發表
起初我都以為得, 但後來發覺係自討苦吃, 99 口口聲聲話當我女咁看代, 但到頭來咪又係講一套做一套.... 討厭的 99

係佢面前我都唔多出聲, 有咩叫c6 出面攪掂佢 ...

我99咪一樣,鬧我嗰時就話當我女咁看代:;pppp: ,若然我好似姑9咁窒佢,佢實一哭二鬧三上吊。

民房

原帖由 mypineapple 於 09-5-5 13:14 發表

係佢面前我都唔多出聲, 有咩叫c6 出面攪掂佢 ...

英雄略見相同,D99系唔會當自己系女0既,信佢一成都C啦!!對佢好D,佢可能會話你想佢的棺材本..差少少就說會話你唔孝順系果C6面前扮可憐講壞話,最好就莫理佢,過好自己的日子方為上策。

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

屋企人指9962, 姑奶, 姑仔, 大伯, 叔仔呢?

或者分層面咁講, 對9962我會尊重佢地, 始終佢地係長輩, 最多有時佢地講野當佢發up風or左耳入右耳出, 可以融洽相處已經算係好好.

9962始終都係9962, 唔係自己老豆阿媽囉, 即使係叫佢地阿爸阿媽, 都同自己阿爸阿媽不一樣.

除左9962擴展開去仲有大伯, 大伯從來都冇尊重過我, 我唔會理佢, 以為99錫住佢係長子, 就唔將我地放係眼內, 成日鬼咁囂張, 大陸嫂更加唔洗講, 成日做"搞屎掍", 係99面前搞是搞非, 我唔同佢開片已經好好, 唔好講話尊重佢.

總之, 面係人地俾既, 佢敬我一尺, 我更佢一丈.

珍珠宮

愛? 曾經有努力咁尊重佢地, 但佢地都唔當我係人, 對外人都客氣d, 我唔想再受罪.

d無謂/無聊人對我又唔係好, 我連見佢地都唔想, 提都唔想提, 最好登報脫離關係添呀. :;pppp:

首頁

尾頁

跳至