婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

講到[愛]咁誇?

我只能做到愛C6~
對男家d人會客氣,尊重 & 關心~ 但唔會[愛]囉~~

別墅

我都覺得唔得,9962對我好好,但個死人姑奶,成日口沒遮爛,我唔會受佢恩惠,總之河水不犯井水,你咪有野求我,真係好憎佢

別墅

我一開始99已經唔鍾意我入門,但我已經有左所以無計,因為我愛老公,所以盡量忍,毫無底線,免得老公難做,點知佢又愚孝,我既財產(綜援金)不嬲係哂99度既,老公又唔問佢媽拎錢,間中有parttime返的話仲會拎個d錢買奶粉之後比少少錢我,佢地自己錯又話係我,我99都係口口聲聲話當我女咁看代,每次罵完我就唔會記係心(緊係啦我都唔聲既),老公口講諒解我,但又要我迎合同忍,其實我知99唔鍾意我,係無野既時候對我好d咁解!邊有99踩媳婦屋企人架,佢就係例子,係人前同平時扮曬無野咁!最近,我家人都叫我唔好比人食住上.......離婚,帶2個仔過新生活!單身路係艱難,但係就當再黎過,自己生活我自由d~我最近想搞離婚tim~不過唔知用咩理由,請問你地點架呢?因為聽人講要証明!

珊瑚宮

環保接龍勳章

點解我地拎個心出泥,對99,又以禮相待....應該既,佢地係長輩,但係要當我地唔係人咁

男爵府

我都唔得,雖則我6299對我唔差,我尊重佢就可以了...

別墅

又唔可以話要"愛"C6屋企人...可以話係河水不犯井水,始終係唔同背景,生活習慣都唔同,但係始終都係長輩,你尊重我時我亦以禮相待,說話唔啱聽都盡量忍,忍都係為咗C6,費事佢難做,但係忍冇可忍就要同C6反映,C6唔做野就直接同6299反駁,做女人都要識保護自己!

公爵府

我 99 都係口口聲聲話當我係半個女, 到頭來咪調轉頭係佢 d 朋友面前數我....

我同 99 話搬出去住, 因為唔夠地方 (其實係因為頂唔順 99 先想搬), 佢就即刻話 : 夠地方呀, 我瞓廳都得架 !

99 真係痴線./.....

禁止訪問

子爵府

唔可以......

我最多做到關心
但係要我愛? 直接講一定唔得

首先我最頂唔順2老係佢對佢個仔的教育方向同態度等等問題,
第2樣係佢地的人品問題
第3樣係我頂唔順佢地噤鬼長氣 (我99係佢地成家入面講得最少最少野個個(老公係唔出聲的), 但係我爸媽和我弟只是和她相處了半天, 幫我手搬家, 我家人已經向我投訴她好鬼嘈......連佢個仔都頂佢地唔順....佢地家最長氣個個為D無Q鬼聊的事捉住老公講3小時 )
第4樣係我頂唔順我62對我99的各方面, 我係睇唔過眼頂我62的

大宅

我都一般啦,如果可以互相尊重已經好好了,可惜.....
當初我嫁入去,只係想做個親善的新抱,點知人地以為我好好"ha",根住當我唔係人,本來我無掌管財政大權的,因為我認為老公有的時候自己俾d屋企人洗都好d,有時99要錢問起老公上來都方便d,點知良心當狗肺,而家我控制財政了,睇佢地有無咁易攞錢

子爵府

X2~

原帖由 Siuchoi 於 09-5-5 14:50 發表
講到[愛]咁誇?

我只能做到愛C6~
對男家d人會客氣,尊重 & 關心~ 但唔會[愛]囉~~

首頁

尾頁

跳至