自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

abinayams 發表於 19-6-18 21:41
我在難波上車,折左$250,包埋坐嵐電,大阪去奈良和嵐山,自己撘車都好貴
...

打咩code有折?

伯爵府

pumaleung 發表於 19-6-18 23:40
打咩code有折?

[size=1.14em]85折完左,得返9折
[size=1.14em]暑假9折優惠

憑指定優惠碼,於KLOOK購買旅遊活動滿HK$500即享9折優惠;最高折扣金額HK$600(不適用於JR交通票券、大阪環球影城票券、東京迪士尼等相關商品)。

• 優惠碼︰HOTSUMMER9
  • 優惠限期︰2019年6月5日至8月15日

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我愛Corina 發表於 19-6-18 21:50
7月呢

桜花及紅葉先旺爆

侯爵府

2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 BK Milk勳章

fionlei88 發表於 19-6-18 18:04
大阪市內第一次去就買大阪周遊券抵啲,搭市內地鐵免費,仲有三十個景點免費參觀,計埋就最抵,大阪城上去都 ...

請問icoca +Haruka 套票 是在官網訂?想問下佢要揀時間,如果早左/遲到有冇問題架?

大宅

abinayams 發表於 19-6-19 17:49
85折完左,得返9折
暑假9折優惠憑指定優惠碼,於KLOOK購買旅遊活動滿HK$500即享9折優惠;最高折扣金額HK$ ...

Thx

翡翠宮

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

Potato_K 發表於 19-6-19 19:43
請問icoca +Haruka 套票 是在官網訂?想問下佢要揀時間,如果早左/遲到有冇問題架?
...

我walk in咋,無乜人,好快就搞掂,網上有教學,點去同點買都齊曬
I 大蚊豬   

侯爵府

2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 BK Milk勳章

fionlei88 發表於 19-6-19 21:49
我walk in咋,無乜人,好快就搞掂,網上有教學,點去同點買都齊曬

Thx

子爵府

Potato_K 發表於 19-6-19 19:43
...

上網訂完都係要排隊,唔見得快咗,準備護照,買幾多套就幾多本,去綠色JR 櫃買

侯爵府

Rilakkuma12 發表於 19-6-20 08:02
上網訂完都係要排隊,唔見得快咗,準備護照,買幾多套就幾多本,去綠色JR 櫃買
...

Thanks

侯爵府

Crystal3524 發表於 19-6-18 15:19
我地3大1細 計劃自由行大阪,想請教由關西機場搭南海電鐵到難波站,酒店係日本橋站,主要行程:心齋橋、阿 ...

可以買週遊卡一天就0k,2日卷只是多一天乖車卷,用Icoca卡,比較化算。因為不能用於機塲到大阪市,所以你機場到大阪要另外安排,(南海電鉄,JR,又或巴士)
kckammy

男爵府

fionlei88 發表於 19-6-18 18:04
大阪市內第一次去就買大阪周遊券抵啲,搭市內地鐵免費,仲有三十個景點免費參觀,計埋就最抵,大阪城上去都 ...

Icoca 係唔係同西瓜卡一樣?可唔可以喺日本其他地方用

侯爵府

回覆樓主:

認真的,有冇車牌? 有就搞個國際牌,租車自駕,方便好多。
愛是恆久忍耐......

翡翠宮

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

lovely_princess 發表於 19-10-28 00:27
Icoca 係唔係同西瓜卡一樣?可唔可以喺日本其他地方用

一樣用法
I 大蚊豬   

大宅

新紮媽媽 發表於 19-10-28 10:36
認真的,有冇車牌? 有就搞個國際牌,租車自駕,方便好多。

C6有車牌,申請國際牌亦容易,但係遊大阪搭車仲方便啲,日本某啲地方自駕遊會適合

侯爵府

Crystal3524 發表於 19-10-28 12:26
C6有車牌,申請國際牌亦容易,但係遊大阪搭車仲方便啲,日本某啲地方自駕遊會適合
...

大阪雖然搭metro 唔難,但小數怕長計(因佢交通費唔平)如果你又京都又ssj,分分鐘計埋time cost自駕仲好啲....事關週遊咭頂盡都係2day pass,仲要留意佢有啲綫又唔included ...都煩煩地...
然而如果考慮到在外國冇信心自駕就老實講都係坐公車好啲,話晒出行最重要心情輕鬆。
如果買pass 我反而推介一定要買機場來回難波果隻南海電鐵 2days pass ,因佢2days不用連續2日,比較flexible
愛是恆久忍耐......

首頁

尾頁

跳至