跳至

首頁

尾頁

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

原帖由 得意媽 於 09-5-6 00:55 發表

係米t 字頭果隻遊戲?

"t"?????

http://hk.myblog.yahoo.com/wyitolee/article?mid=1057

呢隻,好好玩呀
我有一顆夜空中最閃耀的星星,我有一個墮入凡間的小天使,還有一個祇能容下我的宇宙。多謝恩賜

伯爵府

醒目開學勳章

原帖由 M&A Mom 於 09-5-6 00:58 發表

"t"?????

http://hk.myblog.yahoo.com/wyitolee/article?mid=1057

呢隻,好好玩呀

咁應該5係LU, 呢隻都好似見過下, 但我5知係乜東東

要ZZZ LU

子爵府

原帖由 M&A Mom 於 09-5-6 00:33 發表

你要我整禁多 paper for 佢閃而我唔 enjoy ,我會無動力架!

最近我買咗個 game ,好好玩!我地一家4 口個個好 enjoy禁玩,而JJ 亦試過贏到我兩老,我都覺得佢腦筋叻咗 家吓一有時間就開枱

我之前係唔會同佢 ...

我屋企都有一盒, 不過通常係同婆婆玩多d, daddy未玩過~

我都覺得好好玩, 可以訓練腦筋, 但Jaykan好多時要我地幫下手~

伯爵府

morning ar~

子爵府

原帖由 M&A Mom 於 09-5-5 17:19 發表

係呀!真係要日哦夜哦禁哦住佢,有時要嚇吓佢。若果亂郁,個石膏就會令d骨 fix 唔啱位,到時就........不過JK 應該唔怕你嚇

有次我搭巴士坐上層,見一對父子上上層,個仔一隻手打石膏一隻手攞住盒 lemon tea 跟本冇 ...

我梗有嚇佢啦, 聽果刻都會驚既, 但3分鐘後又唔記得, 繼續做危險動作

伯爵府

原帖由 得意媽 於 09-5-5 23:51 發表

真該煨

已經第2次入錯門口wor,1於罰抄:我以後........

伯爵府

醒目開學勳章

早晨呢!

公爵府

原帖由 芸迪 於 09-5-6 09:34 發表

我梗有嚇佢啦, 聽果刻都會驚既, 但3分鐘後又唔記得, 繼續做危險動作

Hi!早晨,米zzz得番

d 細路真係無耳性 就算 matthew 禁大都唔會有危機感!個妹係正佢面前/前前後後有玻璃/星期六日嘅波鞋街,佢都好似無野禁照玩 yo-yomouth: 真係比佢吹BB!
我有一顆夜空中最閃耀的星星,我有一個墮入凡間的小天使,還有一個祇能容下我的宇宙。多謝恩賜

伯爵府

醒目開學勳章

尋日行過波鞋街, 間間都話搬遷大-價, 但係d 價錢一d 都5覺得平, 等係一邊既都4,5舊水:;pppp:

米鬼zzz 啦, 太陽伯伯好掛住你

子爵府

good morning~

this game, we bought 1x years ago and keep at home until now. we didn't play with hm yet. indeed, a bit like majoh.

原帖由 M&A Mom 於 09-5-6 00:58 發表

"t"?????

呢隻,好好玩呀
妹妹1歲la~

公爵府

原帖由 Holmanma 於 09-5-6 10:03 發表

this game, we bought 1x years ago and keep at home until now. we didn't play with hm yet. indeed, a bit like majoh.

我買完先發現屋企有盒"初級"版!

禁唔計賭$,麻雀都係一個好活動

個 game 要諗牌面又要諗出面可以點調,又要估其他人點結,仲要有"百搭"要留到幾時用!都係一個好拆略嘅練習。

先先 matthew n JJ 係冇辨法贏到我地,matthew 一輸就黑面冇體育精神,反而JJ 會沉住氣再接再厲,所以有次JJ 贏到我好開心!

子爵府

yes, mj is also a good training, that's why i like to play mj

JJ

原帖由 M&A Mom 於 09-5-6 10:17 發表

我買完先發現屋企有盒"初級"版!

禁唔計賭$,麻雀都係一個好活動

個 game 要諗牌面又要諗出面可以點調,又要估其他人點結,仲要有"百搭"要留到幾時用!都係一個好拆略嘅練習。

先先 matthew n JJ 係冇辨法贏到我地 ...
妹妹1歲la~

子爵府

原帖由 Holmanma 於 09-5-6 10:03 發表

我又唔覺得似麻雀播~ 可以利用出面既牌, 調完之後出到自己既牌, 都幾有滿足感~

子爵府

I said "a bit like" jie, not exactly the same.

原帖由 芸迪 於 09-5-6 10:22 發表

我又唔覺得似麻雀播~ 可以利用出面既牌, 調完之後出到自己既牌, 都幾有滿足感~
妹妹1歲la~

公爵府

原帖由 芸迪 於 09-5-6 10:22 發表

我有d 牌調得好誇張時,佢兩個就會 話"你睇!你睇! mami 變魔術呀!"

攪到我玩得幾 enjoy

子爵府

原帖由 M&A Mom 於 09-5-6 10:29 發表

我有d 牌調得好誇張時,佢兩個就會 話"你睇!你睇! mami 變魔術呀!"

係呀, 好有滿足感呀

子爵府

原帖由 M&A Mom 於 09-5-6 10:29 發表

妹妹1歲la~

公爵府

突然間記起

JJ 鍾意食芒果、芒果雪糕 n 芒果蛋糕,時常作句都有提及,但一定會換來交义一個!
<
<
<
<
<
因為唔係"芒"果,係"杧"果至啱!!

伯爵府

醒目開學勳章

cissy都有句,應該係我教錯tim.

唔係"三文治" 係 "三明治"

子爵府

原帖由 M&A Mom 於 09-5-6 11:40 發表
突然間記起

JJ 鍾意食芒果、芒果雪糕 n 芒果蛋糕,時常作句都有提及,但一定會換來交义一個!
<
<
<
<
<
因為唔係"芒"果,係"杧"果至啱!! ...

係呀, Jaykan都有講過, "杧"先正確~

佢通常造句都會提及 "踏單車", 初初佢寫"踩"單車, 我話係"踏"先岩, 因為剛剛書入面有教過 "踩"依個字, 佢堅持無問題, 我都尤得佢. 結果, 老師就無圈佢錯, 只係在旁邊括返 "踏", 自此佢就改寫"踏單車"~

首頁

尾頁

跳至