跳至

首頁

尾頁

大宅

聽見到好想見下gb, 一定好可愛....而家對住兩隻馬騮, 真係好懷念d 手抱bb...

原帖由 芸迪 於 09-5-7 09:24 發表
契媽: mud契女咁叻叻, 可以反身再反身 + 向後爬 好掛住gb呀~

係呢, hm隻牙仔點呀?

大宅

報暑期班, 我都係以地點為首要考慮..... 曾經有d 朋友個小朋友想約埋yy一齊報course, 但要入到沙田, 我都5敢同yy講就推o左

原帖由 tokyleung 於 09-5-7 14:31 發表
我早幾日都同CC報左少少暑期班, 近婆婆附近, 方便接送, 費是 CC暑假咁悶.

子爵府

得閒上黎抱吓la

原帖由 xxl 於 09-5-7 21:46 發表
聽見到好想見下gb, 一定好可愛....而家對住兩隻馬騮, 真係好懷念d 手抱bb...
妹妹1歲la~

大宅

係o米真o架?? 睇下你幾時想同hubby二人世界, 就搵我呢個生手baby-sitter la

原帖由 Holmanma 於 09-5-7 22:06 發表
得閒上黎抱吓la

大宅

o甘你要好好享受下呢個暑假, 多d過去拍拖lu

原帖由 tokyleung 於 09-5-7 15:40 發表
yes, 我終於可以抖抖, 唔使趕頭趕命.

伯爵府

醒目開學勳章

原帖由 小BMom 於 09-5-7 14:57 發表

咁妳同5同呀女再去玩?

佢年年暑假都有玩, 舊年開始夠年齡, 自己玩5c 陪喇!

伯爵府

醒目開學勳章

原帖由 M&A Mom 於 09-5-7 17:04 發表

但係有d 野佢又好蛇"were"
佢學校d 頸巾要藍色,有次佢留咗係學校,禁個朝米比條灰色佢頂住當,佢 c 都唔肯帶番學。我話你話個理由比老師聽,老師實原諒你。 But,原來佢只怕d 同學話。有d 同學好鬼惡又好鬼曳!搭 ...

哎! 好多細路都係好怕比人話, 亦有好多細路好鍾意話人.
要咁細小朋友學豁達真係慢慢長路, jj已經好叻叻喇.
cissy一成都未有

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

原帖由 xxl 於 09-5-7 21:48 發表
報暑期班, 我都係以地點為首要考慮..... 曾經有d 朋友個小朋友想約埋yy一齊報course, 但要入到沙田, 我都5敢同yy講就推o左

係喎!YY 家吓入TKO 返學,d 時間趕唔趕?
我有一顆夜空中最閃耀的星星,我有一個墮入凡間的小天使,還有一個祇能容下我的宇宙。多謝恩賜

公爵府

原帖由 得意媽 於 09-5-7 22:41 發表

哎! 好多細路都係好怕比人話, 亦有好多細路好鍾意話人.
要咁細小朋友學豁達真係慢慢長路, jj已經好叻叻喇.
cissy一成都未有

佢臨復活節假先攪咗單大野 去茶樓先 up 比我知,我一路 一路

到 daddy 要我收聲:evil:
我有一顆夜空中最閃耀的星星,我有一個墮入凡間的小天使,還有一個祇能容下我的宇宙。多謝恩賜

大宅

校車好ok, 我地尾站上車, 25min到學校,不過放學都係尾站 (要公平wor), 所以要成50min, 不過下午5趕就算la

原帖由 M&A Mom 於 09-5-7 22:41 發表

係喎!YY 家吓入TKO 返學,d 時間趕唔趕?

大宅

mud 事搞到o甘勞氣?

原帖由 M&A Mom 於 09-5-7 22:48 發表

佢臨復活節假先攪咗單大野 去茶樓先 up 比我知,我一路 一路

到 daddy 要我收聲:evil:

公爵府

原帖由 xxl 於 09-5-7 23:09 發表
校車好ok, 我地尾站上車, 25min到學校,不過放學都係尾站 (要公平wor), 所以要成50min, 不過下午5趕就算la

坐校車,我仲以為你要親自出征添

大宅

wow, o甘我會無命都似

原帖由 M&A Mom 於 09-5-7 23:22 發表

坐校車,我仲以為你要親自出征添

公爵府

原帖由 xxl 於 09-5-7 23:10 發表
mud 事搞到o甘勞氣?

唔知DGS 係米都好似HY 禁,無時無刻都籌款。通常都係$100~$200止!復活節前又有通告有步行籌款,我都寫定$200,點知Miss 最後個日問學生邊個贊助老師步行。我家少姐諗都唔諗贊助兩位 Miss 每人$120,我問佢邊有禁多$,佢話佢利是有,我話你唔好寫十萬九千七!!!

大宅

暫時只係知一年一度, 隨心就ok.....
jj 點樣come up $120 呢個o甘騎呢的數字 最終係o米在jj利是$$度扣??

原帖由 M&A Mom 於 09-5-7 23:30 發表

唔知DGS 係米都好似HY 禁,無時無刻都籌款。通常都係$100~$200止!復活節前又有通告有步行籌款,我都寫定$200,點知Miss 最後個日問學生邊個贊助老師步行。我家少姐諗都唔諗贊助兩位 Miss 每人$120,我問佢邊有禁多$,佢話佢利 ...

大宅

老板回歸, 要讓路lu 886!

公爵府

原帖由 xxl 於 09-5-7 23:37 發表
暫時只係知一年一度, 隨心就ok.....
jj 點樣come up $120 呢個o甘騎呢的數字 最終係o米在jj利是$$度扣??

我地好似都4、5 次,知佢時時有就諗住分散投豬!

先頭我好 why d Miss 唔早d 叫同學仔問過家長後先贊助。我叫 JJ 放完假要同 Miss 講番唔贊助禁大數目!JJ 面有難色架!
最後,daddy 點醒我,Miss 就係唔想d 學生問咗家長先,禁米可以贊助$$會多d!

醍醐灌頂!!

佢個衰妹肯定見某某寫幾多,佢又要寫禁多 or 多過佢!

佢話有個同學寫$3xx 添!

最後 daddy 啃咗條數。

伯爵府

醒目開學勳章

原帖由 M&A Mom 於 09-5-7 23:49 發表

我地好似都4、5 次,知佢時時有就諗住分散投豬!

先頭我好 why d Miss 唔早d 叫同學仔問過家長後先贊助。我叫 JJ 放完假要同 Miss 講番唔贊助禁大數目!JJ 面有難色架!
最後,daddy 點醒我,Miss 就係唔想d 學生問咗 ...

通告都冇張兼叫學生填銀碼......同督手指有咩分別, miss 5想學生問家長一件事(其實都5係咁好) 咁要監護人黎做咩............ 5好怪jj啦.

公爵府

原帖由 得意媽 於 09-5-8 00:01 發表

通告都冇張兼叫學生填銀碼......同督手指有咩分別, miss 5想學生問家長一件事(其實都5係咁好) 咁要監護人黎做咩............ 5好怪jj啦.

daddy就係話呢d 就係人地招數
係我女禁 on 居居寫禁大個數!佢話有d 同學贊助$0.1
所以讀X 校係有d 壓力!

伯爵府

醒目開學勳章

原帖由 M&A Mom 於 09-5-8 00:19 發表

daddy就係話呢d 就係人地招數
係我女禁 on 居居寫禁大個數!佢話有d 同學贊助$0.1
所以讀X 校係有d 壓力!

係喎, 叫jj同老師講......唔係寫多個0...... 係寫少個點

我zzz 喇
老師再問就話: 米講笑啦老師, 我細路仔黎咋, 邊有咁多$$$ 丫

首頁

尾頁

跳至