跳至

首頁

尾頁

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

原帖由 得意媽 於 09-5-8 00:29 發表

係喎, 叫jj同老師講......唔係寫多個0...... 係寫少個點

我zzz 喇
老師再問就話: 米講笑啦老師, 我細路仔黎咋, 邊有咁多$$$ 丫

你要佢講禁多野,佢令願以後唔返學

bye!我都 zzzz!
我有一顆夜空中最閃耀的星星,我有一個墮入凡間的小天使,還有一個祇能容下我的宇宙。多謝恩賜

子爵府

原帖由 得意媽 於 09-5-8 00:01 發表

通告都冇張兼叫學生填銀碼......同督手指有咩分別, miss 5想學生問家長一件事(其實都5係咁好) 咁要監護人黎做咩............ 5好怪jj啦.

嘩, 咁都得 Jaykan對數字都唔係太有concept, 周不時講親都萬萬聲架播:;pppp:

伯爵府

morning ar~

伯爵府

原帖由 芸迪 於 09-5-8 09:34 發表

嘩, 咁都得 Jaykan對數字都唔係太有concept, 周不時講親都萬萬聲架播:;pppp:

好彩jk學校冇呢家野jet~yc好d,1開口都係幾百je,最多9千,因為佢知自己戶口得咁多

伯爵府

原帖由 M&A Mom 於 09-5-8 00:19 發表

係我女禁 on 居居寫禁大個數!佢話有d 同學贊助$0.1

呢個同學好攪鬼,可能佢arm arm洗剩1毫

大宅

呢個同學仔好醒bor, o甘識得 "量力而為"

原帖由 小BMom 於 09-5-8 09:55 發表

呢個同學好攪鬼,可能佢arm arm洗剩1毫

子爵府

原帖由 得意媽 於 09-5-8 00:01 發表

通告都冇張兼叫學生填銀碼......同督手指有咩分別, miss 5想學生問家長一件事(其實都5係咁好) 咁要監護人黎做咩............ 5好怪jj啦.

係lu, 我都覺得老c/学校5arm, 小1生乍, d $$咪又係家長嚟, d 細對$$數目無concept 兼跟人, 至少都先知会家長吖!!

ch 學校都有funding, 係通告家長填$$, 多少隨心lor!

子爵府

good morning~

today, i'm long week and need to work at office.

daddy will bring hm to take off the tooth in this afternoon

原帖由 HeiMarie 於 09-5-8 21:28 發表

係lu, 我都覺得老c/学校5arm, 小1生乍, d $$咪又係家長嚟, d 細對$$數目無concept 兼跟人, 至少都先知会家長吖!!

ch 學校都有funding, 係通告家長填$$, 多少隨心lor! ...
妹妹1歲la~

子爵府

Hi Holmanma, HM 最后都要mok 牙?

子爵府

yes, as he always uses his tongue to push his front bottom tooth and hence loose more lor

原帖由 HeiMarie 於 09-5-9 11:09 發表
Hi Holmanma, HM 最后都要mok 牙?
妹妹1歲la~

子爵府

hi~~

wendy: 話比cherrie聽jk跌親既情形,佢想像5到.事關次次玩親都5夠力sir過去.係咁2踢兩下腳就算!
右手就麻煩小小,快d好番~~

子爵府

我都未安排暑期活動比cherrie.我都估十成十去番上年既補習中心,上足5days半日/6wks就算,5水婆婆頻撲.

子爵府

原帖由 M&A Mom 於 09-5-7 23:30 發表

唔知DGS 係米都好似HY 禁,無時無刻都籌款。通常都係$100~$200止!復活節前又有通告有步行籌款,我都寫定$200,點知Miss 最後個日問學生邊個贊助老師步行。我家少姐諗都唔諗贊助兩位 Miss 每人$120,我問佢邊有禁多$,佢話佢利 ...

小朋友對銀碼都冇概念,賛助係隨心嘛~
起碼都應該出張通告比家長,豐儉由人丫!

大宅

Hi, Holmanma ~~ How's Holman? Hope everything's fine with his dental appointment

原帖由 Holmanma 於 09-5-9 10:11 發表
good morning~

today, i'm long week and need to work at office.

daddy will bring hm to take off the tooth in this afternoon

子爵府

母親節快樂!!!

今日無計劃下去咗山頂玩/吃蠋光晚餐!
算係些那比母親節啦!

子爵府

OL : 有無忘記 next sat 的節目

伯爵府

醒目開學勳章

原帖由 HeiMarie 於 09-5-9 23:19 發表

母親節快樂!!!

今日無計劃下去咗山頂玩/吃蠋光晚餐!
算係些那比母親節啦!

今年冇同2位老人家特別慶祝, 嫲嫲返左鄉下, 我媽邊又唔係點約得齊人, so 今年各有各食, 我就算前幾日飲左茶

至於自己, 今日都算係架, 點算係?.............. 就係cissy 比左1個算幾寧靜5c 我點勞氣既一日算係慶祝喇!

伯爵府

醒目開學勳章

原帖由 HeiMarie 於 09-5-9 23:21 發表
OL : 有無忘記 next sat 的節目

我記錯係今wk 呀, 好在有寫日歷咋
星期五約時間等啦

伯爵府

醒目開學勳章

話咁快就黎又考試喇, 今wk 收到考試範圍, 我地11/6 開始.

子爵府

原帖由 得意媽 於 09-5-10 00:12 發表
話咁快就黎又考試喇, 今wk 收到考試範圍, 我地11/6 開始.

6月9呀!
前日派成績表見家長, 老c話只考下學期範圍wor, 好彩!

首頁

尾頁

跳至