時政擂台

跳至

首頁
12345...11

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

apelok 發表於 19-6-26 08:08
會唔會係有人代筆,好大可能係法律界政客
除非唔係

有錢使得鬼推磨
放下自在

子爵府

I9528 發表於 19-6-26 07:57
衆籌,衆籌,衆籌
所以次次都衆籌囉

吾知要吾要比衆籌網抽水? 上次港女外籍丈夫那一單抽得吾少!

伯爵府

回覆樓主:

連登仔成日以為自己好勁,最叻咪起人底。持住幾分知識想大紅,如果再玩大啲,畀人冚竇係遲早嘅事。
要知道世界上叻人好多,叻嘅組織更加多

珍珠宮

2024年龍年勳章

simplelife 發表於 19-6-26 08:12
剛看到一遍英文信,不肯定是否同一封。信(emoji)話所有人都有很高機會拉返大陸受審。99.9 % 入罪,而响大陸 ...

大宅

回覆樓主:

啲人好好笑,有組織有乜問題?一男一女結婚組織家庭,都係有組織架!冇組織又話一盤散沙,做唔到野,攞嚟攪。
好喇!依家睇到人地做野做得好,又話人有組織有計劃,又外國勢力,又乜又物,中共成立到,到之後立到國,咪又係靠外國勢力。
孫中山先生能夠推翻大清帝國,一樣要靠外國勢力,如果冇,大家依家仲要扎辮扎腳呀!

hungng    發表於 19-6-27 21:29
siamsiam    發表於 19-6-26 09:11
carmen_colourfu    發表於 19-6-26 09:06
carmen_colourfu    發表於 19-6-26 09:06

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

剛看到一遍英文信,不肯定是否同一封。信(emoji)話所有人都有很高機會拉返大陸受審。99.9 % 入罪,而响大陸 ...

因為他們從小學已被洗腦, 直至中學,大學到社會工作,腦內都是反香港政府,反警察,反中國~

黃屍老師從小便灌輸 ,警察是黑警了~

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

子爵府

大力大力 發表於 19-6-26 07:55
司法界/法律界,一早比黃屍佔領啦~

有什麼出奇~

點解一的咁高知識同學歷嘅人會係偏黃?

香港的專業行頭,律師,建築師,醫護,會計師.., 你又覺得佢地有冇比黃人佔領?

伯爵府

最初開始貿易戰時,睇果邊分析學到好多嘢,而且有理有據,英文更加唔在講啦

子爵府

高登連登都好多專業人士玩,唔係個個宅男。唔通玩 bk 又真係個個無知師奶咩? bk都有好多jm 係專業人士啦。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

又唔好話無腦! 可以用天真無邪呢類形容詞既
放下自在

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

JO_100 發表於 19-6-26 08:22

香港的專業行頭,律師,建築師,醫護,會計師.., 你又覺得佢地有 ...

46樓解釋了

事實上這班勢力,30多年前發表中英聯合聲明之後 ,已經開始部署 ,從小學/幼稚園時早已開始洗腦, 直至2014年佔中, 才全力爆發出來 ,中國政府才懵然醒覺~

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

伯爵府

回覆樓主:

不嬲高登都係勁人集中地。

hungng    發表於 19-6-27 21:30
siamsiam    發表於 19-6-26 09:12

珍珠宮

減齡達人勳章 MommyPanel勳章 2018復活節勳章 陪月勳章

其實好多男人都會上高登、連登,而家仲多咗一班後生女都上埋連登,班男人成曰都出好多高質文去探討歷史、科學之類嘅野,唔係剩係得毒男
男人都需要一個論壇嚟傾計,宅男亦可以高學歷,只係不擅交際。不過以前高登高質d,而家連登太出名,多咗好多小學雞入去,搞到高質文都少咗

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

flyinsky 發表於 19-6-26 08:23
最初開始貿易戰時,睇果邊分析學到好多嘢,而且有理有據,英文更加唔在講啦
...

高登 Kallan 的文章一定要睇~

天南地北 2
https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?page=262&tid=28263150

兩極經濟體—中國新時代的發展路向
https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?page=250&tid=27835604

買基金真係好傷

男爵府

香港的專業行頭,律師,建築師,醫護,會計師.., 你又覺得佢地有 ...

亦又好多人本身仇中,或崇洋。

男爵府

亦都有好多專業人士不是黃

hungng    發表於 19-6-27 21:31

琥珀宮

畀面勳章

blackypurin 發表於 19-6-26 07:58
其實登報就寫咩都得?斷估佢哋又寫埋d bb好和平,絕對無掟磗同飛鐵通,又無好似曱甴周圍躝阻住人... 呢個 ...

漏咗一樣 : 圍完人,就派 sorry 傳單,呢 d 叫"有承擔"

即係殺咗人然後講對唔住無分別,呢 d 邏輯,有無人明丫?

男爵府

cheers_iris 發表於 19-6-26 06:54
不談政治!

以前以為連登仔高登仔都只係宅男,d post 無聊粗口得啖笑,估唔到咁多勁人,可以寫咁多英文律 ...

公爵府

禁止訪問

首頁
12345...11

尾頁

跳至