心聲留言

跳至

首頁

尾頁

公爵府

開心吸收勳章

回覆樓主:

我今朝返工,見到辦公室有蜘蛛打橫行,又嚇 c
仲睇錯以為係甲甴想飛,行埋去睇清楚,好肥下,就嗶左聲大叫救命
其實點整走佢?殺蟲水?

大宅

Winnie_1210 發表於 19-6-26 14:05
斗米養恩,擔米養仇。。。自從俾個識咗2x年嘅frd出賣後,真係唔敢再攞個真心去對朋友。。。:igiv ...

我都有2個咁既friend(2個都識咗3x年,小學朋友)先後出賣,所以而家都唔係太相信所謂真心了

瑪瑙宮

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

小傑媽媽 發表於 19-6-26 15:29
我由細到大都自閉,唔太敢同陌生人傾計架
但如有小朋友, 唔係會好易同到一班媽媽吹水嗎?

公爵府

回覆樓主:

想傾d咩

男爵府

到,我朋友都唔多

公爵府

開心吸收勳章

Pollyowen 發表於 19-6-26 15:43
但如有小朋友, 唔係會好易同到一班媽媽吹水嗎?

我會架!我會同同事傾湊小朋友經,同新同事傾生仔經,大前提係佢哋想生或者已經有小朋友,唔係真係要等佢哋打開話題,公事就唔想傾

珍珠宮

好媽媽勳章

回覆樓主:

到,我朋友都唔多,交心嘅得一、兩個

男爵府

KAVEN 發表於 19-6-26 15:07
佢哋咁小家唔好上心,你結婚應鄧你開心因為你先系主角而佢地在意條姐妹裙,有心祝福唔會咁,呢D朋友可有可 ...
件事係咁既:
我上網搵左間度身訂造既姊妹裙公司, 到拎個時佢地試穿, 咁佢地先知岩唔岩身架... 咁有個話前面好低(胸) (因為佢地2個都有返咁上下大隻, 所以cutting上面佢地著就會... 我另外3個姊妹都冇乜大問題), 咁我就同負責人講可唔可以幫佢地搞搞佢... 但個人就話條裙個cutting係咁, 如果加布或大改就唔係個回事... 佢建議佢地2個加披肩係外面~ 當時佢地2個冇出聲, 到比尾數個時我都有問大家要唔要改? 冇人出聲... 點知到後來(BD後)我先知原來條裙咁多問題, 但冇人出聲... 之後原來埋怨我唔幫佢地...
另外話覺得我老馮... <- 呢樣我真心覺得無奈, 我自問樣樣都有唔該前唔該後... 佢地係BD個多月前追我run down, 但因為要同婚宴場地個人夾好先, 所以同佢地講未有住(咁呢樣我認我自己做得唔好!!) 好啦, 想問佢地意見點佈置個放相框, 佢地就話我老馮要佢地做... 下, 我只係想問意見有個idea啫, 我都係諗住自己整唔敢麻煩人地... 到一齊諗接新娘玩咩遊戲, 佢地就咁比左張問題紙我, 話問問題... 咁問問題都要搵野整好少少比人拍個時靚D呀? 我自己真係冇時間做咁多野, 所以冇用佢地2個提議既遊戲... 跟住又話我不當佢地做既野一回事之類... 唉, 真心煩!!! BTW, 佢地2個係BD交足戲既~ 我完全無發現原來自己已經得罪左人...

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

小傑媽媽 發表於 19-6-26 15:20
我仲學習緊

我年頭先嬲左個好朋友,識左多年,但好多事情嘅睇法同性格,大家真係唔夾..結果因為一件事,我就嬲左佢。勉強無幸福。

瑪瑙宮

大戶 發表於 19-6-26 15:47
我會架!我會同同事傾湊小朋友經,同新同事傾生仔經,大前提係佢哋想生或者已經有小朋友,唔係真係要等佢哋打 ...
我都覺得有小朋友會有一班媽媽friend

瑪瑙宮

sunnygirl 發表於 19-6-26 15:49
到,我朋友都唔多,交心嘅得一、兩個
朋友貴精不貴多

瑪瑙宮

你地有心事/唔開心, 會唔會同老公講架?

男爵府

小傑媽媽 發表於 19-6-26 15:19
1. 你同朋友去台灣旅行時嗌左交?有時我去旅行都會見到d團友意見不合鬧交,只差未大打出手。不過都好呀, ...
1. 個時我地咁岩同一間公司做野, 所以同埋2個共同認識既男同事一齊去台灣快閃3-4日, 佢個時有個bf係台灣人, 咁我都有同佢講明點都好啦話曬一齊去旅行, 點都有一日一齊去玩, 佢都話好既, 但成個過程我只係2程機先見到佢... 佢回程仲要一上機見到我同我講左句野見我唔啋佢, 佢就全程聽歌... 個下我真心好火滾, 所以一落機無理佢就走左... 好老實, 我只係想要句道歉啫, 以前好多野都無同佢計... (次次遲到30mins以上, 最誇試過3hrs or 無到; 打去佢屋企搵佢, 次次叫個細佬同我講佢家下唔得閒, 一陣先打比我, 但多數唔會打...) 唉, 但都過去左就算, 家下佢做左人媽媽, 希望佢開心就好了~
2. 我之前回左個JM, 你可以睇返~ 但點都好, 我覺得自己係有做得唔好, 所以就算佢地唔睇都好, 我都whatsapp同佢地道左歉, 咁佢地唔接受我都無辦法, 我做左自己可以做既野就算了~

男爵府

kittyng 發表於 19-6-26 15:14
身同感受, 話說大約二十年前我結婚時, 我好朋友應承左做伴娘到預備做姊妹衫時佢話唔做, 因為佢同男朋友鬧交 ...
我都有個朋友成日遲到好老馮咁... 就係我講1. 個個~
其實搞結婚真係睇清好多野... 完全係親情, 友情, 愛情既試煉~

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

大宅

回覆樓主:

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

已刪除用户

已刪除用户

已刪除用户

首頁

尾頁

跳至