夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

別墅

顧住自己身體同BB緊要呀,其他野等BB出世後先算啦。有d 野唔想面對, 都要面對, 你的心情, 我都好明白 ! 一定好痛苦咯.加油, bb 就出世啦! 希望你能夠儘快解決, 我都好支持你架 !

伯爵府

如果係我, 我會問清楚, 因自問自己係1個清清楚楚既人, 唔鍾意收埋 "問題", 況且, 你唔問不等於你唔諗, 如期係咁, 不如, 講清講楚, 等自己有個打算.
兼且, 你都大約知個答案, 只係欠1句真實既說話.

祝福你同BB生活愉快.

民房

如果系我..我就唔問住,呢個階段安心生完個BB從長計算,因呢個問題你問佢佢都唔會講真話啦.答案個真定假你聽落都一樣會唔開心.你又信唔信佢講的野呢?咁問來又何必呢?如果果老公真系為左問生BB的事而同果個女人通電話,你咁樣一問兩公婆的感情以後就會有個結,你越信佢佢先會越聽你話,但建義可以借用做朋友的故事咁同佢講出你0既感受,同對件事的睇法..

洋房

我老公之前同ex-fd有聯絡,我超唔like,有次俾我check佢電話紀錄知道佢地仲有聯絡,我好嬲.....因為我已經有左bb8個月啦....個刻我即刻嘈佢...而且要佢即時打埋俾個女人講清楚...可能我本身惡死啦...個次我仲鬧埋個女人!收線之後我就同我老公講,如果你要家庭就一定要放棄某d野,好多野都係有得必有失!之後我老公就無再同佢聯絡咯,我覺得做女人...有咩唔開心都要講......既然個老公係自己既,邊有女人想同人分享,所以我覺得唔好怕...要做個勇敢既女人,老公做得唔岩就要話,你要明白依d唔係叫管佢,只不過係想令佢變得更好!

伯爵府

老實講,無論你扮唔知定質問佢你都一樣唔會信佢

佢實會有大把理由籍口答你.
信唔信都在乎你點諗~

男人ge野,你鬧佢,佢分分惡過你,你慢慢解釋佢知佢就黎做人老豆,唔可以行差踏錯.
睇佢咩反應啦~

不過你始終有大有細,顧住自己身體,唔好太激動~
小心身體.

大宅

原帖由 jojoebady 於 09-5-7 01:28 PM 發表
我老公之前同ex-fd有聯絡,我超唔like,有次俾我check佢電話紀錄知道佢地仲有聯絡,我好嬲.....因為我已經有左bb8個月啦....個刻我即刻嘈佢...而且要佢即時打埋俾個女人講清楚...可能我本身惡死啦...個次我仲鬧埋個女人!收 ...

我同你一樣..我本身都好火爆...
我陀上胎都有發現佢搵前度,我都好唔高興!!就連到我生個日佢地都有聯絡!比我發現之後我即刻嘈佢....佢有解釋,話只係恭喜下..冇其他野~之後我冇意間發現左前度網誌,睇番我生BB個日,佢確實真心恭喜我地~
所以...未必好似樓主你諗咁...你依家有BB,唔好亂諗,唔好唔開心,AR B 會好辛苦架!如果你依家情緒已經唔好...生完點算?仲要湊AR B...放鬆D!!開心D~~ ^^

男爵府

我同你講,男人唔係捉奸在床就死都唔會認,你可以慳返啖口水!你比佢知道你check佢電話佢只係會更小心行事,我教你一個幾好既方法,搵人跟佢幾日,確定佢真係有野,就搵日同佢講話有朋友於邊度見到佢同個女仔好親蜜(時間地點要係真)跟住平心靜氣同佢講,你就來生得唔該佢檢點d,佢解釋你就話得喇!我明!你大吵大鬧,只會令佢覺得出面嗰個更加溫柔體貼!(跟住要好好戲既人先做到)跟住間唔中偷偷飲泣,一見到佢就擦乾眼淚!佢一係會認為你產前抑鬱,一係你巳經知道但唔出聲!喺咁既情況下你老公都唔斬鑬,可以證明佢絕對唔愛你!佢唔知你check佢電話,所以你出完呢招都仲可以check到佢仲有冇同個女人聯絡!最後,女人要自強,男人只係人生既一件附屬品!唔好將老公當成一切!

複式洋房

冇錯, 我終於開口問佢, 佢死都唔認, 因為佢delete晒喺佢電話內嘅record, 但係我係上網喺佢個台度check到, 我都唔知下一步應該點做, 其實我好矛盾, 佢唔認, 代表佢唔係想離婚, 如果佢認, 即係佢已經冇晒顧慮

珍珠宮

依家咁既環境要你唔諗好難既, 不果你將你揾到既嘢一次比佢睇, 無論你既反應係點都好啦, 你都要比佢知道你既擔心, 如果佢仲愛你同BB佢應該知道點做. 起碼你都講咗出嚟唔洗屈住係個心度呀!

原帖由 christy_chi 於 09-5-12 10:16 發表
冇錯, 我終於開口問佢, 佢死都唔認, 因為佢delete晒喺佢電話內嘅record, 但係我係上網喺佢個台度check到, 我都唔知下一步應該點做, 其實我好矛盾, 佢唔認, 代表佢唔係想離婚, 如果佢認, 即係佢已經冇晒顧慮 ...

伯爵府

其實你問佢, 只係想俾佢知, 你知道晒d野就得.
至於日後點, 就真係睇你c6有幾愛你了.
依家你好好安胎, 休息多d. 唔好再諗了.

複式洋房

真係好多謝大家, 我頭先同佢講話遲啲會搬返阿媽度睇吓佢有咩反應, 佢話我諗多咗, 冇事發生, 我話佢每日打俾個女人仲多過打俾我, 佢即時問我係咪check佢電話, (其實佢已經delete晒電話內嘅record, 我係上網喺佢個台度check到), 我扮話半夜起身聽到佢講電話, 佢話冇可能, 之後佢話只要我開心想點都得, 其實上個月同佢嘈過一次, 嗰時我仲未知道咁多野, 所以當時佢仲惡過我, 又話唔鍾意咁平淡嘅生活, 又話對住我冇野講, 仲話成日要陪我好大壓力, 而家我先知道佢所講嘅野只係藉口....

大宅

原帖由 christy_chi 於 09-5-12 13:36 發表
真係好多謝大家, 我頭先同佢講話遲啲會搬返阿媽度睇吓佢有咩反應, 佢話我諗多咗, 冇事發生, 我話佢每日打俾個女人仲多過打俾我, 佢即時問我係咪check佢電話, (其實佢已經delete晒電話內嘅record, 我係上網喺佢個台度 ...

我覺得宜家最緊要係養胎,但同時都要計劃一下喺生左之后點樣同佢算賬。

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 christy_chi 於 09-5-12 13:36 發表
真係好多謝大家, 我頭先同佢講話遲啲會搬返阿媽度睇吓佢有咩反應, 佢話我諗多咗, 冇事發生, 我話佢每日打俾個女人仲多過打俾我, 佢即時問我係咪check佢電話, (其實佢已經delete晒電話內嘅record, 我係上網喺佢個台度 ...

俾個空間大家想下, 冷靜下, 休息多d, bb就出世, 其他野都唔好想住, take care!!!

別墅

甘佢有冇講佢同個女人既野呢?定係唔想再講好逃避你?

複式洋房

佢根本就唔認出面有女人, 同埋唔認有傾電話, 我都好想係我冤枉佢, 但係我有晒佢嘅通話record, 又唔可以俾佢知我有證據在手, 所以佢死都唔認都冇佢辦法

侯爵府

起碼佢而家知道你知道一D野,但係佢又唔知你知幾多,佢先驚

我以前同我EXBF一齊住,排埋期註冊結婚,有日我用電腦,CHECK到佢電腦MSN RECORD...........講野超過份....上網溝女不特止,重要講到.... 講到佢同我無感情,好想同我分手,但係我對佢太好,講唔出口,就算攪野,都係交功課,敷衍下我咋........ ......點解D男人講野可以咁賤,為左溝女,乜都UP得出,個下我一睇到呢D MSG,我個心離左一下,之後跳得好快,覺得,呢個人,究竟係咪每晚訓係我身邊的人,究竟係咪我將來的老公

但係個次我選擇無出聲 佢平時成日都拎住電話,沖涼叉電都放係身邊,所以我無機會CHECK到佢電話,況且佢超級大男人,比佢知我CHECK佢...佢一定發癲......

最後,佢以為我唔知,越來越過份.......最尾我同佢分左手......佢同左個個女人一齊....

我好明白你的心情,好欣賞你有勇氣出聲,你要為自己同BB加油呀!
8-)

大宅

既然已經問左, 自己亦心中有數, 要慢慢開始計劃未來, 例如心理要做好準備, 金錢上儲備, 住果方面, 當然5希望有單身的一天.

e+ 你重要係小心安胎, bb 至上, 加油

別墅

Sorry都要講句,我最睇唔起哩啲衰男人!攪哩啲野(喺外面有私會/聯絡其他女人而唔比老婆知)已經衰架啦,仲要而家個老婆大緊肚!大肚婆嘅情緒已經比平常複雜,點解仲要令佢唔開心?

樓主,我地支持你架!你要保重身體!真係要好好計劃吓,尤其係財政方面,唔係話市儈,你唔食細o個個都要食!

複式洋房

我踢爆佢就係要等佢知道件事已經揚咗, 有啲野唔瞞得幾耐, 而家乜都做唔到, 只可以見步行步

首頁

尾頁

跳至