夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

佢無啦啦 黑口黑面左 數日. 都唔知佢發我咩脾氣.
尋日終于佢開口講.
話佢開夜開左一星期.
我就出街出足一星期.
無煮飯俾佢食.
跟住我同佢講
你收成 9點半.
剛巧呢個星期有人約我

星期一 - 朋友剛抽到間屋, 去望下. 食埋飯返到屋企都係 10點前. 我話煮俾佢食. 佢話唔駛. 咁我又錯咩
星期二 - 咪又煲湯煮飯等佢返黎食囉
星期三 - 細佬生日. 同埋阿媽一齊食飯, 佢收得夜等唔到佢. 我又錯嗎
星期四 - 假期前夕. 出街飲下野都正常, 咁又嬲.

都唔明.. 又唔係佢返工先辛苦. 我夠辛苦. 樣樣都唔識做. 要自己慢慢自己摸.

我家頭細務咩都做齊. 咁你都可以怨我.
屋企 咩都唔會缺. 咩都齊全.
佢以為d 野自己飄入屋架.
咪又係我買, 咩野都係我自己錢買.

你辛苦就搵我發脾氣.咁我辛苦搵錢養顧2頭家咁我可以點.

貼埋錢俾人當工人駛. 仲要睇埋你面色.
跟住仲要怨我唔煮飯.

我真係仲嬲過佢. 轉頭都費事理佢. 佢嬲就嬲q 飽佢.
我對住我佢已經去到身心都好攰..

複式洋房

2公婆唔好咁啦,佢返工辛苦即,你有無問過佢呀?
可能佢想你自動自覺cook 比佢,要佢開到口 佢覺得無意思呀!!!

大宅

唔好梗la, 有時男人都要dum 吓, 好似我c6 要輪班放夜晚12時先返到屋企, 佢話返到 lai 全部人都已sleeping (當然明白已深夜) 好似酒店梗, 佢講完後, 我就間唔中等佢返 lai , 傾一陣先sleeping, 大家溝通吓.

你c6 唔係嬲你去街, 而係想你自動自覺熟返比佢食,同埋倍佢食, 唔好再企硬, 傷感情.

伯爵府

你唔好嬲了. 因為你c6愛你, 想你陪佢, 先會怨你成日出街.
至少你c6係1個住家男, 佢放工就想回家, 食你煮既送, 想同你傾下計.

唔好咁小朋友了, 大家傾下啦.

複式洋房

點解個老公鍾意返屋企都仲要埋怨呢? 如果佢肯返嚟食, 我好樂意煮, 無奈地佢只係當呢度係酒店.....

男爵府

畀面勳章 爸B勳章

你老公都係想嗲吓啫,有時男人講唔出嚟,你又唔明喎,咁咪爆囉!下次試吓佢唔返屋企食飯,都煲個湯俾佢氹吓佢吖!

大宅

返到家,晚飯ready,即時有得食嘅感覺係好好咖。巨返夜,你做老婆未tum吓巨啦。可能巨又想同你講吓返工啲野呢。
家務個啲,你不防比巨分擔一啲啦。你無咁辛苦之餘,巨又體驗到持家一啲都唔容易。

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我老公同你老公一樣! 間中無啦啦黑面, 問佢就一定答: 無野! 十足女人更年期。

不過, 如果佢連續多天開夜返唔到屋企食飯, 我會煲定湯入在暖壺, 寫紙仔叫佢記住飲。

子爵府

你地老公好幸福 , 因為佢有你吔d好老婆,
我真係要反醒下,我還未做到這麼體貼,
我也明白樓主為什麽不開心, 老公想老婆tum吓巨啦, 做老婆更加想老公tum返佢la

珍珠宮

原帖由 kasumi_joey 於 09-5-5 18:20 發表
佢無啦啦 黑口黑面左 數日. 都唔知佢發我咩脾氣.
尋日終于佢開口講.
話佢開夜開左一星期.
我就出街出足一星期.
無煮飯俾佢食.
跟住我同佢講
你收成 9點半.
剛巧呢個星期有人約我

星期一 - 朋友剛抽到間屋, 去望下. ...

大部份男人係內歛D, 唔鍾意講出口. 唯有自己醒目D.
雖然話係兩公婆, 但係氹人係無分嘅.
好好去了解佢啦.

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

我覺得d男人係咁, 自己去街好地地, 個老婆出街就黑口黑面無水洗面咁款, 好似要個老婆廿四小時全天候喺屋企等佢咁
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

翡翠宮

原帖由 juicypig 於 09-5-13 17:53 發表
我覺得d男人係咁, 自己去街好地地, 個老婆出街就黑口黑面無水洗面咁款, 好似要個老婆廿四小時全天候喺屋企等佢

咪係囉。。。
雖然C6好少去街,不過真係連同亞仔兩個去街探朋友都唔喜歡咖!最好留係屋企等發毛。。:;pppp:

首頁

尾頁

跳至