自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

calvin1230hk 發表於 19-6-28 08:39
我都唔支持架!
只係邊班人搞個雙非問題出嚟,南亞假難民,新移民1年攞綜援,否決150個審批權,非法佔中, ...

問題是㨂左建制, 這兩年佢地完全冇係這些関於民生嘅方面去改善! 佢地夠票又冇人做, 吾通吾係自己事就吾去做嗎?

最嬲是蔣小姐仲要話引入國內医護!!

剛剛才問過大陸人關於國內医護質素, 佢地話去到市级的大医院是可以接受但大包红包是必然的. 有大病绝對不會去就近医院因為唔叻嘅先會留在地方医院!

禁止訪問

畀面勳章

大宅

greetings 發表於 19-6-28 08:08
多年去菲國旅行
到埗已經後悔
領隊叫我們唔好行出酒店
係菲律賓嘅外國企業當地管理層基本上出入都有保鏢,仲係陀槍嘅保鏢!
大陸治安基本上算好,起碼我感覺係大陸街上行,就算唔係大城市,我都唔會提心吊膽;
反而喺巴黎,我會擔心好多,夜晚食完晚餐都唔會再去其它地方,一定返酒店。

公爵府

BK Milk勳章

soso1227 發表於 19-6-28 01:33
你邏輯好有問題,盲撐大陸

呢d唔係盲撐,我只想話呢d事全世界都有發生,唔係單係大陸。佢地意思唔係只有大陸先會有咩?

子爵府

畀面勳章

maggie196 發表於 19-6-27 13:23
希望版主勤力D,有班人係自由廣場騎劫人哋post嚟講政治,應該見一個禁一個!睇到好煩!
...

係啦,有d post個標題又寫不談政治,但自己又講緊政治,要講政治去返時事啦

侯爵府

JO_100 發表於 19-6-28 09:23
問題是㨂左建制, 這兩年佢地完全冇係這些関於民生嘅方面去改善! 佢地夠票又冇人做, 吾通吾係自己事就吾去 ...

我只係睇事實,理得你咩制派。
滿口民主個班搞咁多問題,點解佢地唔去處理?
醫護果個問題,唔夠人用就咩國籍嘅醫生都得,只要能力符合要求同溝通得到,同大陸人有咩關係?
香港嘅醫療失誤夠多啦,真係比別人優秀咩?果班醫生設定到個要求咁高,又好合理?
係就公平D,香港所有醫生都跟同一個考試囉,證明佢地都符合相同標準。

子爵府

calvin1230hk 發表於 19-6-28 08:39
我都唔支持架!
只係邊班人搞個雙非問題出嚟,南亞假難民,新移民1年攞綜援,否決150個審批權,非法佔中, ...

你所講的很多我也極之不滿!所有的政客只為私自的利益唔使指意佢地有什麼好人好事的

太陽照義人也照衰人,唔會話為了等d衰人冇陽光,而唔要個太陽,咁其他人全部也受害,跌入黑暗中

無污染之地只有天堂吧

侯爵府

greetings 發表於 19-6-28 13:22
你所講的很多我也極之不滿!所有的政客只為私自的利益唔使指意佢地有什麼好人好事的

太陽照義人也照衰人 ...

所以D人就要是非不分,支持衰人?
跟佢地一樣去扭曲事實,話政府冇解決D問題。

子爵府

chloe2018 發表於 19-6-28 09:59
係菲律賓嘅外國企業當地管理層基本上出入都有保鏢,仲係陀槍嘅保鏢!
大陸治安基本上算好,起碼我感覺係大 ...

大陸的大城市日光日白安全的我認同

歐洲都好多拐賣女人 ... 捉去賣淫或去暗網賣

巴黎真的唔好自己周圍走

子爵府

calvin1230hk 發表於 19-6-28 11:24
我只係睇事實,理得你咩制派。
滿口民主個班搞咁多問題,點解佢地唔去處理?
醫護果個問題,唔夠人用就咩 ...

就是看事實, 看不到在夠票的建制派在這兩年做過什麼關於民生的議題!

我贊同叧一個jm 所說現在的議員(無論建制或泛民)係冇一個真心為香港人好!

提出免試引入医生, 絶對不可接受! 以住考試结論是大陸來的医生合格率最低.

以公共医療體系照顧咁多病人来説, 香港医療失誤不算多. 當然你可以話一宗都吾應該有!

香港讀医的都是尖子, 讀6 年大學加多年實習, 我相信他們的專業!绝對吾明你要求他們考什麼試, 佢地係大學裏已經不斷要考試, 吾合資格者早就被out!

子爵府

JO_100 發表於 19-6-28 13:27
就是看事實, 看不到在夠票的建制派在這兩年做過什麼關於民生的議題!

我贊同叧一個jm 所說現在的議員(無 ...

係冇一個議員真心為港人

大宅

maggie196 發表於 19-6-27 13:13
講政治不如返時政啦!個個po都見你哋班人咩都可以拉去講政治,真係好煩!
...

係,樣樣佢哋都搭到嗲,呢班友煩到核爆

子爵府

calvin1230hk 發表於 19-6-28 13:25
所以D人就要是非不分,支持衰人?
跟佢地一樣去扭曲事實,話政府冇解決D問題。
...

政府也不一定是完全正義

我認為人是好複雜的,同一個人個個情況任何時候也不同

政治的是與非更加不是咁簡單可以一句判斷

不如大家不要再在此講政治了

侯爵府

JO_100 發表於 19-6-28 13:27

我贊同叧一個jm 所說現在的議員(無 ...

雙非,南亞裔假難民,新移民1年攞綜援,否決150個審批權,搞司法覆核阻礙港珠澳大橋,幫菲傭爭取居港權,收美國錢搞非洲佔中。
原來咁都係為市民好

侯爵府

greetings 發表於 19-6-28 13:31

政府也不一定是完全正義

我只係講班滿口民主嘅人,做咗幾多破壞香港嘅嘢,佢地做得出,做咩唔夠膽認?
政府衰,我一樣會鬧,貪曾同民主阿婆都係衰。
你唔需要回我,就唔洗再討論呢個話題。

子爵府

calvin1230hk 發表於 19-6-28 13:35
雙非,南亞裔假難民,新移民1年攞綜援,否決150個審批權,搞司法覆核阻礙港珠澳大橋,幫菲傭爭取居港權, ...

我下個post 寫左無一個为香港好

侯爵府

JO_100 發表於 19-6-28 13:39
我下個post 寫左無一個为香港好

見你講泛民真心為香港好,先指出吓實例姐。
建制做過咩,我冇興趣去揾資料,不過點都好過泛民破壞香港丫。

禁止訪問

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至