自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

有無媽咪用緊/用過?佢哋已經sell咗我好耐,我自己有d興趣,不過價錢都幾貴($1000/mth,4年畢業),老公知道價錢即刻拒絕!我想問下各位覺得值唔值得買~

子爵府

我當年一手買 $36000, 好後悔, 唔值, 將個些錢, 請個外籍老師教好過, 我後來 $12000 賣出去

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 小虎豬媽媽 於 09-5-5 21:13 發表
我當年一手買 $36000, 好後悔, 唔值, 將個些錢, 請個外籍老師教好過, 我後來 $12000 賣出去

真係架?!點解覺得唔值嘅?係無成果嗎?

子爵府

原帖由 KoyeBaby 於 09-5-5 20:44 發表
有無媽咪用緊/用過?佢哋已經sell咗我好耐,我自己有d興趣,不過價錢都幾貴($1000/mth,4年畢業),老公知道價錢即刻拒絕!我想問下各位覺得值唔值得買~
宜家太貴了,考慮買 2 手吧

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 daniel44 於 09-5-6 07:31 發表
宜家太貴了,考慮買 2 手吧

如果真係無用嘅我連2手都唔買啦~

別墅

Too expensive!

子爵府

原帖由 KoyeBaby 於 09-5-6 09:02 發表

如果真係無用嘅我連2手都唔買啦~
呢套野有無用,係在乎家長有無時間用,係成正比

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 daniel44 於 09-5-6 09:11 發表
呢套野有無用,係在乎家長有無時間用,係成正比

因為我睇返舊post,好多mami話最大問題係個小朋友無興趣睇都唔睇,咁就算家長有心陪佢都唔work架~我個女坐唔定又3分鐘熱度(都無...),如果我堅持買個女又真係學唔到嘢俾我老公鬧死我都似~mouth:

子爵府

原帖由 KoyeBaby 於 09-5-6 09:20 發表

因為我睇返舊post,好多mami話最大問題係個小朋友無興趣睇都唔睇,咁就算家長有心陪佢都唔work架~我個女坐唔定又3分鐘熱度(都無...),如果我堅持買個女又真係學唔到嘢俾我老公鬧死我都似~mouth:mouth:" /> ...
1歲左右用較好,太早真係會厭,太遲 已經比其他野吸引左

侯爵府

好媽媽勳章

原帖由 KoyeBaby 於 09-5-5 20:44 發表

早幾年我都買左總值$47,xxx,用左4年,老實講,有d媽咪真係好用心咁去陪小朋友一齊用,而個媽咪英文底子又有返咁上下,成效當然顯著,而我頭果2~3年都好用心去利用套教材架,只係我自己英文有限,唔能夠將佢推到最高,但又唔可以話佢冇用,幾年以黎,我仔不段吸收,都有一個相當既底子o係度,,只係我唔能夠發揮出黎,到佢入幼稚園,佢既英文程度比一般小朋友高,學野及吸收能力亦比人快,我覺得好似係學校幫佢勾返d野出黎咁,總括黎講,我冇後悔買,如果唔係我仔都冇今日成績,最後我仲以$22,000放返出去,其實只要小心選擇,好多2手都很齊全及保養新淨的,不過奉勸一定要有會籍才好買~

伯爵府

我係囝囝未夠1yr就買咗整set比佢用(好似成4萬), 加埋仲要每年比年費, 咁先可以換新野, 好肉痛, 我安慰自己, 當買一套大玩具比佢, 但佢可以玩數年.

真係要勁用心去幫佢用套野, 我寫曬計劃時間表同佢用, 果然, 放假同佢一齊做(緊係啦, 咁貴, 如果唔努力用, 無效仲肉痛c), 果然, 數年後就有成績. 英文個底都打得唔錯.

從來我咩英文班都無比佢參加. 因為己經好貴, 唔會再洗錢落英文度.

到入小學, 跟住成年都無用, 一來無時間, 二來己經悶同識咗, 咁我後來仲好平以$8000成套賣咗比一位 bk ma, 佢地一上黎試套野就立刻比現金拿走. 我仲比埋個plan比呢位mami用, d雙月刋呀, 仲送埋張迪迪書枱. 佢地好開心.

貴係好貴, 但以我囝囝case, 對佢有用, 但以經濟來講, 真係好貴, 老實講, 如果以前有2手, 我會買2手.

以"過來人"身份來講, 如果無時間幫小朋友用, 只諗住放比佢聽同看, 果效唔會好, 要預時間同佢一起用, 幫佢用, 咁先有效, 我諗我都係叫做用到, 但一定唔係用得好好果隻.

總括來講, 我無後悔買呢套野. 錢雖然用咗, 但佢最適合學習既時間是錢不能買的.

子爵府

好媽媽勳章

其實這個價錢, 市場上實在有更多更好的選擇, 何苦要俾一套教材綁死自己, 學之前一個媽咪所講, 因為呢套o野咁貴, 就絕對唔再參加其他英語相關的東西, 如果他日有更好的, 也不能參加
很同意一句, 更好的教材, 也是家長參與的成果. 但如果肯參與, 很平的東西也是很好的東西. 我也在家自己找些平的教材教小朋友, 也有一點點成效, 重點當然是家長的努力和堅持啦

男爵府

我囡由一歲兩個月開始用, 到依家已經返幼兒園, 但每日放學仍然好鍾意睇呢套教材, 反而其他卡通片佢完全無興趣。同麻佢返學既英文書, 好多未教都已經識左, 入面既字大部份都係教材出現過, 所以返學之後加強佢之前學左既野, 證明自己係無買錯俾佢, 貴都係值得, 因為依家見到既效果已經抵番晒啦!!

其實未真正了解前, 已經知道迪士尼美語係好貴架啦, 所以就算行過商場或bb展有人推介, 我都完全唔會想去了解, 囉左既demo番黎, 更加係放麻一邊, 無俾佢睇。至直我自己想去了解, 直接email聯絡佢地既公司, 之後派左顧問黎講野後, 我又覺得套野幾有系統, work, 同麻卡通人物幾吸引, 所以都決定買, 最多之後慳d, 都想小朋友學到好既英語。

最初一年, 每日都會set schedule俾工人去教佢, 自己就間中會陪佢一齊睇書、聽歌仔, 到佢差唔多兩歲, 已經識超過100個既生字、20多種既動物名稱、A-Z等等, d係我一路都無唸過既, 亦因為佢有呢個效果, 我開始將佢既學習成效放係blog, 除左想自己可以知道佢學到幾多外, 亦想與人分享呢套教材既成效, 因為小朋友既表現係無得作既, 我都希望其他買左或想買既家長都可以增強佢地既信心, 唔好放棄!!

如果想了解多d既媽咪, 可以pm我大家分享下^^

首頁

尾頁

跳至