懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

本身生完第一胎無耐都有一粒外痔但一年先會腫一次,但宜家懷孕20週呢粒已經腫第二次,勁大粒,今次腫到雞蛋咁大,痛到成晚瞓唔到,塞咗痔瘡塞同外搽膏都無用。其實我日日都唔使用力都有得去軟便,但都谷到咁,唉,唔知點算好。無心機。有無媽媽有經驗搽咩會快d 消腫消痛㗎。thanks!!

大宅

duyan06 發表於 19-7-1 15:12
本身生完第一胎無耐都有一粒外痔但一年先會腫一次,但宜家懷孕20週呢粒已經腫第二次,勁大粒,今次腫到雞蛋 ...

澳洲醫生開呢隻,幾好用,香港應該可以買到

大宅

本身生完第一胎無耐都有一粒外痔但一年先會腫一次,但宜家懷孕20週呢粒已經腫第二次,勁大粒,今次腫到雞蛋 ...

我同你都1樣,日日定時軟便,都有痔瘡!不過我係30w先開始,到現在34w

我現在早晚搽痔瘡膏,同埋每次大大完都會沖petpet,洗乾淨,現在1天比1天好,雖然無縮番小,但至少無大無痛無痕!

大宅

你個粒可以自己走返入去嗎?我要用手推先入返去,唔知算係外痔定內好煩!次次去大都好驚!

大宅

babybreadmama 發表於 19-7-1 22:29
你個粒可以自己走返入去嗎?我要用手推先入返去,唔知算係外痔定內痔好煩!次次去大都好驚!

我嗰粒係唔可以自己推返入去的,應該外痔嚟,喺肛門出面自行收縮

大宅

evadwc 發表於 19-7-1 19:00
澳洲醫生開呢隻,幾好用,香港應該可以買到

Thanks, 我搵搵

大宅

yingnang2007 發表於 19-7-1 20:07

我同你都1樣,日日定時軟便,都有痔瘡!不過我係30w先開 ...

我都次次搽下先,真係好驚,無啦啦又發大,痛到死

大宅

duyan06 發表於 19-7-2 09:11
我都次次搽下先,真係好驚,無啦啦又發大,痛到死

我唔舒服就洗pet加早晚茶,好左之後,洗pet加晚茶!

雖然係外痔,但我茶完外面,再用棉花棒,塞dd藥高係裏面(我老公幫手)

我呢幾星期都係甘,同埋辣/熱氣真係唔好食,誘發痔瘡更差!我抽提子都無細,但無再大/痛/痕

ps...***痾完大大,沖涼液洗pet真係好緊要,乾左再茶膏

首頁

尾頁

跳至