網購天地

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

請問有冇人用過? 今發大約幾時到港? 通常幾點收到 sms ?

佢個名真係叫 “香港集運” , 剛問樓下自取點仲同邊間集運有連繫佢答我呢間, 但聽都未聽過。。。。怕伏。。。

水晶宮

teddybearhk 發表於 19-7-3 08:29
今發後到,用電郵或wts通知到貨。618用過冇問題

謝謝

水晶宮

gloria1018 發表於 19-10-19 11:17
請問有無link?謝謝!

https://www.hkshipexpress.com/WeixinShop/

正常今發後到, 查車會慢一兩日, 但查 status 時會有顯示, 算有交帶

fb 回應 ok 快, 通常30分鐘內回應

上次問過糖漿都可以運, 我運咗兩枝豉油咁大, 玻璃樽都無爆

剛問咗原來仲可以運蕃薯蘋果(早知就唔洗用貨多多, 發咗先知原來搬倉我而家都奶曬嘢)

不過講有保証應該仲係新世代, 人地點查都好, 佢都仲可以今發後到俾我! 八月早期仲可以今發明到

水晶宮

andyman 發表於 19-10-19 20:00
吓, 我之前睇佢網頁係唔可以運食物, 我至無幫趁, 唉, 而家用左貨多多, 攪到一鑊粥, 睇怕頻果都變蘋果汁 ...

我本住問吓無損失既理念 whatsapp 佢哋, 答案係可以, 但要包好 d

我星期二都用貨多多集咗一箱蘋果同蕃薯, 運費都56蚊。。。而家仲未有影, 又話今日可以到, 香港集運仲平佢幾蚊, 我都呻自己問得遲, 如果早知香港集運可以運蘋果我就唔用貨多多了

水晶宮

回覆樓主:

今日實測過原來佢哋都會有自動入單功能, 不過要自己確認一次同埋要自行填寫番貨品名稱

首 6 續3.5人仔, 相差太細我好多時唔等齊就集咗先, 呢排咁動盪收得幾多就幾多

最鐘意佢哋由

下單(付款成功)
發貨
到港
到自提點

四個 state 都分別自動有 email 通知, 唔洗自己去 check

就只欠時效比新世代慢一兩日, 經常俾查車(一兩日放行) 唔急的話真係用得過

我用開嗰間自提點得兩三丁友用

水晶宮

333s 發表於 20-4-1 17:39
http://www.hkshipexpress.com/WebShop/Charge.aspx

最平應該算係佢哋啦暫時

水晶宮

333s 發表於 20-4-2 10:21
thx, 咁我就 go ahead

有冇電腦椅 推介?

無呀。。 貴可以好鬼貴。。。。人工學嗰啲囉, 應該好 d , 買有腳托嗰啲應該爽好多, 我提議質地買通爽既夏天無咁焗同熱, 冬天可加棉墊唔怕冷

呢間我之前運過三折防籐躺椅, 1米高都無計我體積重唔知係咪唔小心, 平咗3-4kg

水晶宮

333s 發表於 20-4-3 09:20
貴可以好鬼貴。。。。人工學嗰啲囉, 應該好 d , 太貴如果中伏, 死得。 日日坐, 望住都討厭。
買通 ...

同意, 電腦椅如果放廳既, 一椅多用好d , 可坐可躺順便煲劇

夏天坐梳化好鬼熱, 之前寧願瞓係地下, 因為我家地下係大理石嗰類, 躺上去好涼快, 但起身時好易扭親, 上兩年買咗張搖搖網面躺椅, 但躺兩粒鐘唔夠就會感覺到腰部 承托力唔夠, 成條腰凹咗落去咁, 唔舒服, 而且開收又煩,又重又大張, 上年秋天買咗另一張仿籐既, 躺上去才發覺腰部也是沒什麼承托點,好處是比較輕巧, 可以單手開, 冬天加咗厚棉墊都算還可以, 夏天睇下到時點, 或許要加個 cushion 在腰。。。

上面嗰張新買, 下面嗰張舊的, 還好不貴。。。。

水晶宮

333s 發表於 20-4-3 09:20
貴可以好鬼貴。。。。人工學嗰啲囉, 應該好 d , 太貴如果中伏, 死得。 日日坐, 望住都討厭。
買通 ...

你可以去香港賣電腦椅的試坐一下, 之後上淘寶搜出一模一樣的才買

我之前樓下有暫時鋪賣電腦椅, 幾張看上去差不多的, 但親身試坐後, 什麼材質, 什麼角度, 什麼設計才是適合自己的真的單靠肉眼去看是靠唔住的啊, 親。。。。

水晶宮

333s 發表於 20-6-22 16:25
好似很難聯繫。

它沒有淘宝。

用 whatsapp 連繫

水晶宮

333s 發表於 20-6-22 16:44
怎付錢?

網頁有指引, 貨到後選集運到港, 選提貨地址, 之後有指示去淘寶店在線付款, 付完款記得手動 copy 付款訂單號碼貼番係官網指示位置, 最好 cap 埋圖俾佢,用手機整好方面, 提交晒就可以等貨到 email 通知, 平時都可以上番佢網站睇貨物最新消息

水晶宮

333s 發表於 20-6-23 20:15
問題多多

登入咗做會員之後, 就會有專屬地址, 下次小心點便可以了, 我今日開始訂淘寶寄佢哋嗰度, 因知道之前搬倉, 感覺所有集運一搬倉就超亂, 佢哋當然不例開, fb 見到好多人投訴

水晶宮

333s 發表於 20-6-23 20:10
淘宝具剛到集運。

我今天付費。 它會安排。 過几天我要去自取。

佢呢間有樣好, 其實填單號係預報, 如果有時填慢咗或者賣家分單, 佢系統會話俾你知有貨到咗你戶口, 你可以認領番係自己物件, 只要填寫番係咩物品就可以認領到

同埋填貨品要寫真正貨品, 我買過蘋果, 桃, 芒果, 墨水, 糖漿等等都可以大胆照填, 反而如果填得太模糊有機會過關時引起關員懷疑查車仲煩

小量新鮮食品水劑都可以的, 只是壞咗要自己承擔後果

之前 fb 爆咗有客人貨物求其亂填 1234567 攪到成車要扣查

水晶宮

333s 發表於 20-6-23 20:10
淘宝具剛到集運。

我今天付費。 它會安排。 過几天我要去自取。

你下次攞貨時可以問吓你嗰間自取點仲有做邊間集運自取, 下次就可以多個選擇了

首頁

尾頁

跳至