網購天地

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

用過幾次,暫時幾好

子爵府

收到集運信息話可以取貨,去到之後都話冇貨,集運商/外判自提站互相推責,已經係第二次了,也可能係最後一次使用

珍珠宮

teddybearhk 發表於 20-4-8 16:51
收到集運信息話可以取貨,去到之後都話冇貨,集運商/外判自提站互相推責,已經係第二次了,也可能係最後一 ...

吓,咁你D貨究竟去左邊度?搵返未?

象牙宮

收到集運信息話可以取貨,去到之後都話冇貨,集運商/外判自提站互相推責,已經係第二次了,也可能係最後一 ...

叫賣家跟進一下。
意外吧。

疫情有十件貨在深圳。
未取。有些會失蹤。头痛, 不想它了。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

象牙宮

icyblueblue 發表於 20-4-5 18:07
簽收多數即日會入庫 自提點老板同我講 可能我地係港島區 送貨遠 所以我俾左錢一般都要3~5日先到自提點 係 ...

剛試用它。

广东省 东莞市 南城街道
蛤地草塘工業城草塘路17号1楝 17911號 HKshipexpress

地址改了

广东省 东莞市 东城街道
光明三路60号 HKship Express

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

象牙宮

好似很難聯繫。

它沒有淘宝。

理性討論交流者。

象牙宮

tammy2008 發表於 19-7-2 17:25
請問有冇人用過? 今發大約幾時到港? 通常幾點收到 sms ?

佢個名真係叫 “香港集運” , 剛問樓下自取點 ...

怎付錢?

理性討論交流者。

水晶宮

333s 發表於 20-6-22 16:25
好似很難聯繫。

它沒有淘宝。

用 whatsapp 連繫

水晶宮

333s 發表於 20-6-22 16:44
怎付錢?

網頁有指引, 貨到後選集運到港, 選提貨地址, 之後有指示去淘寶店在線付款, 付完款記得手動 copy 付款訂單號碼貼番係官網指示位置, 最好 cap 埋圖俾佢,用手機整好方面, 提交晒就可以等貨到 email 通知, 平時都可以上番佢網站睇貨物最新消息

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

333s 發表於 20-6-22 16:24
剛試用它。

你收貨了沒有?? 前果排因為搬倉攪到好麻煩, 我諗住唔運食物應無問題, 啲野又唔趕住用, 因為貪便宜又用多一次, 點知要半個月先收到貨, 而且仲打爛左件玻璃盒, 其實我好多間都買過玻璃, 未試過咁唔好彩, 你可以去FB 香港集運苦主GROUP睇下, 就知有幾可怕。
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我都試過呀, 信息話已到集運, 去到又話未到, 問左5 日先真正到貨, 真係痴鬼線, 勞心勞氣, 放棄呢間了。
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

我用咗一次好OK,
仲要今發明至
集運同自提點都有WS通知
本來預星期六拎
因早咗到問自提點存多日得唔得
又OK無收我錢

象牙宮

andyman 發表於 20-6-23 16:05
你收貨了沒有?? 前果排因為搬倉攪到好麻煩, 我諗住唔運食物應無問題, 啲野又唔趕住用, 因為貪便宜又用多 ...

淘宝具剛到集運。

我今天付費。 它會安排。 過几天我要去自取。

好多事, 要自己填寫, 交上。N年沒用集運。不懂怎么弄。 (對我較困難)

最坏的打算。損失最多300元。當學費。希望可以。

自取點, 離我家 (步行十分鈡之內)。非常近。方便。因此用它。

反正我做任何事都遇困難。 要一一解決。

理性討論交流者。

象牙宮

tammy2008 發表於 20-6-23 12:14
網頁有指引, 貨到後選集運到港, 選提貨地址, 之後有指示去淘寶店在線付款, 付完款記得手動 copy 付款 ...

問題多多

1. 說我地址错了。 因它搬去新地方。我看不到新地址。

2. 我就叫他, 一步步教我怎付錢。

3. cap 單号在付款上。

困難多多。

每1-2日, 要跟進。因第1次, 什么都不懂。

N年都是, 自己上深圳取東西。 大, 重宝具就分2次。較為輕松。

理性討論交流者。

水晶宮

333s 發表於 20-6-23 20:15
問題多多

登入咗做會員之後, 就會有專屬地址, 下次小心點便可以了, 我今日開始訂淘寶寄佢哋嗰度, 因知道之前搬倉, 感覺所有集運一搬倉就超亂, 佢哋當然不例開, fb 見到好多人投訴

水晶宮

333s 發表於 20-6-23 20:10
淘宝具剛到集運。

佢呢間有樣好, 其實填單號係預報, 如果有時填慢咗或者賣家分單, 佢系統會話俾你知有貨到咗你戶口, 你可以認領番係自己物件, 只要填寫番係咩物品就可以認領到

同埋填貨品要寫真正貨品, 我買過蘋果, 桃, 芒果, 墨水, 糖漿等等都可以大胆照填, 反而如果填得太模糊有機會過關時引起關員懷疑查車仲煩

小量新鮮食品水劑都可以的, 只是壞咗要自己承擔後果

之前 fb 爆咗有客人貨物求其亂填 1234567 攪到成車要扣查

水晶宮

333s 發表於 20-6-23 20:10
淘宝具剛到集運。

你下次攞貨時可以問吓你嗰間自取點仲有做邊間集運自取, 下次就可以多個選擇了

洋房

今年5月開始用"香港集運",最近咗見咗一件貨。當我向客服交涉,對方一直拖延。只肯俾我一段貨物入袋但冇封袋口的CCTV。我要求睇完整片段,但結論卻是"CCTV已刪,只保留15天"的回覆。之後客服就開始語無倫次,節錄一些。
"-您现在不见一直问,那不是非要我们承认是我们拿了吗?";
"-现在是因为CCTV只能存储15天,不是不发给您看";
"- 您现在是怀疑我们中间有人拿出来,要是我们提供完整视频没问题您是否会跟我们同事一个说法"
"- 我是说的看能否复原, 您眼睛是否不好呀?"

最後我忍唔住打電話去投訴,結果都係石沉大海。就算留咗電話都冇回覆。

洋房

一個集運,客服分成"111","222","333","444","555"。查一個訂單,要根據貨物在大陸/香港而去同唔同的客服聯絡,真係頭都大咗。

搵經理投訴,回覆是: 我們冇經理,大家都是在一個群中聯絡的!

我的腦海中馬上浮現出一個很大的 "黑人問號"!

大宅

回覆樓主:

第一次用,4日都未到自提點,唔知仲要等幾日

首頁

尾頁

跳至