自由報料

跳至

首頁
23456...15

尾頁

大宅

我用左大約5-6個煲左一煲水,遘浠到一個bb盆

原帖由 minna12 於 09-5-8 15:31 發表

HI Hi cool
我想問要用幾多苦瓜ka, and 係咪唔溝生水呢 , 等佢變暖就沖呀 ?

大宅

原帖由 OSBELBEL 於 09-5-8 16:28 發表
請問 "北角新都城百貨" 近唔近 mtr?

近架....妳出咗地鐵出口, 英皇道, 面向新光戲院, 咁妳向左邊行(即向銅鑼灣方向), 過兩條小馬路就見到架啦......

男爵府

有沒有人可以幫我買呀? 唔該...

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

可以試用芫西褒水沖涼

2札(1日份量)返黎洗淨, 5駛切, 褒好後記得5好加生水, 等到水既溫度自己接受到就可以, 褒過既芫西可以當海綿甘輕輕印落有濕疹既地方, 洗完你會知道會點.我以前試過真係work, 最近個朋友個仔都係試完, 過幾日我朋友係甘多謝我:;pppp:

p.s. 我5係賣芫西的

心存正念,接觸的人都會是貴人;
心術不正,接觸的人都會是小人

男爵府

上年,我係sasa特賣場買了兩支竹醋液(每支$18,好抵!),等我自己試下先,如果好的話,再俾阿囡用!

大宅

好媽媽勳章

請問你呢個方法適唔適合6個月既BB架? 同埋可以用黎沖涼嗎?

原帖由 小雄維尼 於 09-5-8 21:50 發表
可以試用芫西褒水沖涼

買2札(1日份量)返黎洗淨, 5駛切, 褒好後記得5好加生水, 等到水既溫度自己接受到就可以, 褒過既芫西可以當海綿甘輕輕印落有濕疹既地方, 洗完你會知道會點.我以前試過真係work, 最近個朋友個仔 ...

別墅

what is the address of the causeway bay shop?
which sa sa shop can buy?

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

原帖由 福媽 於 09-5-8 22:13 發表
請問你呢個方法適唔適合6個月既BB架? 同埋可以用黎沖涼嗎?

得, 芫西系清熱, 又5係藥
心存正念,接觸的人都會是貴人;
心術不正,接觸的人都會是小人

大宅

可以試用芫西褒水沖涼

買2札(1日份量)返黎洗淨, 5駛切, 褒好後記得5好加生水, 等到水既溫度自己接受到就可以, 褒過既芫西可以當海綿甘輕輕印落有濕疹既地方, 洗完你會知道會點.我以前試過真係work, 最近個朋友個仔 ...

試過啦...唔 work....

大宅

原帖由 茄子 於 09-5-8 22:02 發表
上年,我係sasa特賣場買了兩支竹醋液(每支$18,好抵!),等我自己試下先,如果好的話,再俾阿囡用!

要睇清楚先好用喎, 因為有d牌子嘅竹醋液只係 for 廚房廁所消毒用架咋...唔可以噴皮膚用架....

大宅

原帖由 tllo 於 09-5-8 22:14 發表
what is the address of the causeway bay shop?
which sa sa shop can buy?

樓下都已經 post 咗出黎架啦......

電  話:2576 7752
電  郵:[url=][email protected][/url]
地  址:香港.銅鑼灣.耀華街21號.華耀商業大廈.2樓205-6室
辦公時間:星期一至星期六(正午12時至晚上8時)逄星期日休息

禁止訪問

大宅

原帖由 gracelam123 於 09-5-8 23:41 發表
Kowloon 區有無 呀?

打電話去問吓啦....

大宅

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

SA SA無啦,而家得返寫字樓同專櫃有咋

男爵府

報告啦~~
用時,個女na到跳舞,係"break dance"果隻,喉嚨都痛,可能佢誇d
用完後,又真係好似淡晒色,唔會紅bo bo,今次希望有奇蹟出現啦!
多謝cherrytso !
但我想問其實1日有冇話噴幾多次,定係一痕就噴?

大宅

原帖由 cherrytso 於 09-5-7 21:05 發表

可唔可加水溝暖架...

今日叫我老公幫我係北角買左大枝同細枝,. SALES 話可以驅蚊都得, 同埋話真係對濕疹好好喎
我今晚會比我個女噴一次, 佢隻手胶紅得勁, 明日我會報料.
我家有位小主人

大宅

請問你地噴竹醋液時,會唔會同時用埋依家用緊的cream/ 藥 一齊止痕??

男爵府

試過用芫西褒水沖涼成個禮拜都唔work. 搵黎搞

可以試用芫西褒水沖涼

[img] http://tac.families.com/ezb/932337.png[img]
[img] http://tac.families.com/ezb/932338.png[img]
教養孩童, 使他走當行的道, 就是到老他也不偏離.

男爵府

多謝提醒!我買的牌子同樓主的一樣,樽就有點不同,但上面一樣寫著可以醫濕疹的。

原帖由 cherrytso 於 09-5-8 22:48 發表

要睇清楚先好用喎, 因為有d牌子嘅竹醋液只係 for 廚房廁所消毒用架咋...唔可以噴皮膚用架....

首頁
23456...15

尾頁

跳至