親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

啱啱book左機票(廉航)同酒店(4星),1家3口激抵8日7夜只係8700,我見當地local tour好平,估今個trip會係以往1/3價錢,真係平過返大陸。

大宅

女皇駕到 發表於 19-7-6 16:55
啱啱book左機票(廉航)同酒店(4星),1家3口激抵8日7夜只係8700,我見當地local tour好平,估今個trip會 ...

酒店book左邊間?

男爵府

chingsum2008 發表於 19-7-7 09:53
酒店book左邊間?

Glow Ao Nang Karbi

子爵府

女皇駕到 發表於 19-7-6 16:55
啱啱book左機票(廉航)同酒店(4星),1家3口激抵8日7夜只係8700,我見當地local tour好平,估今個trip會 ...

咁抵?邊度book呀?

男爵府

aaronmok 發表於 19-7-7 14:28
咁抵?邊度book呀?

airasia + agoda

wcpcelia    發表於 19-7-7 19:03

男爵府

回覆樓主:

琴日開始睇local tour,暫時心水一定會玩zipline(上年去澳洲俾左錢遲到無得玩,今次一定要玩返),我睇果間半日 玩10條zipline 加2條沿繩下降,另外夜間發光立划板都好似好正。

珍珠宮

女皇駕到 發表於 19-7-7 10:25
Glow Ao Nang Karbi

係咪呢間?Krabi 的酒店真係好平

男爵府

回覆 MissMaMa 的帖子

係呢間呀,我貪D評語話佢近大街,落到樓下咩都有可以唔駛租車。泰國如果日日LOCAL TOUR既話我覺得瞓得服務乾淨就OK,唔駛太靚。

adrio    發表於 19-7-9 17:28
adrio    發表於 19-7-9 17:27

男爵府

回覆樓主:

我8月都去喀比,local tour你會去到先買定係香港買定先?

男爵府

Karena1015 發表於 19-7-20 03:28
我8月都去喀比,local tour你會去到先買定係香港買定先?

我淘寶睇左d,到時響Ao Nang再睇下價錢,先決定邊度買tour。

男爵府

女皇駕到 發表於 19-7-20 06:48
我淘寶睇左d,到時響Ao Nang再睇下價錢,先決定邊度買tour。

你邊日出發?我8月18,而家開始睇緊d包車同行程資料

男爵府

Karena1015 發表於 19-7-20 07:49
你邊日出發?我8月18,而家開始睇緊d包車同行程資料

7月底,今次我唔包車,住ao nang大街超方便,行出去咩都有,所以淨係book車往返機場。

行程都係睇天氣,1日zipline+夜光立划板,3日浮潛,1日獨木舟,1日激流+ATV,除左浮潛其他活動都可以小雨下進行。依家係雨季,所以我想每日睇天氣先報第2日既活動。

男爵府

回覆樓主:

到左Krabi幾日,頭果日都係Hea下,之後響淘寶book左船玩1日釣魚同浮潛,除左釣左幾十條紅衫/石斑仔,仲釣到2條大海狼。Lunch船家煮左2味餸,再加上釣到既魚半煎炸俾我地食,係勁好食。走時有問我地要唔要d 魚走,不過我地都只係享受過程,所以俾晒佢地。

之後又上網book左玩半日zipline同沿繩下降,呢個係勁好玩,但又係體力活動,最攰係要爬50幾級繩梯,玩完係雙手係震晒。Zipline之前玩過所以無咩特別,但繩降最初果幾下真心刺激。

男爵府

回覆樓主:

尋日book左去玩激流+ATV,原來要坐車去攀牙府,來回各坐2hr左右。我揀既Package係Monkey Cave+9km激流+1hr ATV。

Monkey Cave無興趣,但激流勁好玩,Package可揀5km/9km,建議9km,我估5km可能會覺得唔夠喉。玩完之後食Lunch,然後出發再去玩ATV,但好搞笑,我地package明明係無瀑布同flying fox,但就帶左我地去,問司機佢就叫我照玩,好似俾人趕豬仔咁。之後ATV原來玩1小時既同半小時都係一齊出發,半小時既完左後,就會有一個人帶我地揸去遠d玩。1小時係好玩好多,不過真係要小心,我落斜時拋左出車,好在只係輕傷。原本我係自己揸一輛,c6同仔一輛。出事後我痛到揸唔到,所以改坐c6車尾,個guide就載埋仔。

男爵府

回覆樓主:

之後個仔就正,因為guide載住佢玩特技飄移,仲有2邊車轆升到埋咁行。之後仲俾仔坐前面揸,仔勁開心,因為原本係要夠16歲先可以揸。玩完ATV成身都係泥漿,好在有得沖涼先至走。

夜晚去左做海鮮BBQ buffet(大推),3個人大約2000泰銖左右,連Ao nang區酒店接送,呢間勁抵食有有琵琶蝦,海蝦,大頭蝦,藍蟹,肉蟹,蠔,青口一大堆貝殼類,魚,仲有d熱食,汽水任飲,蟹仲可以揀清蒸。後來我發覺呢間BUFFET原來淘寶都有得淘,仲會平我自己walkin少少。淘寶search「甲米自助餐」就會搵到。

子爵府

畀面勳章

女皇駕到 發表於 19-7-31 20:11
到左Krabi幾日,頭果日都係Hea下,之後響淘寶book左船玩1日釣魚同浮潛,除左釣左幾十條紅衫/石斑仔,仲釣到 ...

淘寶book左船玩1日釣魚同浮潛,請間可以比淘寶link我?想book,幾錢架?

Kirsten born at 31/12/2003 N/B Weight = 3.33 kg One Month = 4.6 kg Two Month = 5.37 kg Three Month = 6.11 kg Four Month = 7.3 kg (70cm long) Five Month = 8.11kg Six Month = 9.37kg (72cm long) 7.5Month = 10.9kg (24 lbs) 8 Months = 11.1 kg (24.4 lbs) 9.5 Months = 11.5kg (25.3 lbs) 10.5 Months = 11.8kg (26 lbs) 12 Months = 11.4 (25 lbs) 16.5 Months = 30 lbs 20 Months = 16kg (35.2 lbs)

男爵府

Kirsten 發表於 19-12-17 09:41
淘寶book左船玩1日釣魚同浮潛,請間可以比淘寶link我?想book,幾錢架?

我揀左竹子島,2大1小大約人民幣1900

【我在飞猪发现了一个不错的商品,赶快来看看吧。】https://m.tb.cn/h.eCqDruL?sm=b7464f 點£擊☆鏈ㄣ接,再选择瀏覽嘂..咑閞ヽ;或復zんíゞ整句话¥Fs3X1aYSpqx¥后咑閞(emoji)綯℡寳(emoji)

子爵府

畀面勳章

回覆 女皇駕到 的帖子

Thank you so much
Kirsten born at 31/12/2003 N/B Weight = 3.33 kg One Month = 4.6 kg Two Month = 5.37 kg Three Month = 6.11 kg Four Month = 7.3 kg (70cm long) Five Month = 8.11kg Six Month = 9.37kg (72cm long) 7.5Month = 10.9kg (24 lbs) 8 Months = 11.1 kg (24.4 lbs) 9.5 Months = 11.5kg (25.3 lbs) 10.5 Months = 11.8kg (26 lbs) 12 Months = 11.4 (25 lbs) 16.5 Months = 30 lbs 20 Months = 16kg (35.2 lbs)

首頁

尾頁

跳至