母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我bb就快滿月, 之前都餵得好好地, 但最近間中佢肚餓時, 飲得好似好急, 吞奶時仲有d係口度流出, "good""good"聲好似吞得好辛苦咁, 無幾耐就放口大喊啦, 見到佢咁辛苦都唔知點幫佢...

伯爵府

原帖由 happyan8300 於 09-5-6 20:56 發表
我bb就快滿月, 之前都餵得好好地, 但最近間中佢肚餓時, 飲得好似好急, 吞奶時仲有d係口度流出, "good""good"聲好似吞得好辛苦咁, 無幾耐就放口大喊啦, 見到佢咁辛苦都唔知點幫佢... ...

係咪你奶多得滯, 出得太快佢吞唔切呀??

複式洋房

原帖由 happyan8300 於 09-5-6 20:56 發表
我bb就快滿月, 之前都餵得好好地, 但最近間中佢肚餓時, 飲得好似好急, 吞奶時仲有d係口度流出, "good""good"聲好似吞得好辛苦咁, 無幾耐就放口大喊啦, 見到佢咁辛苦都唔知點幫佢... ...

可能系奶出得太急,你試下用手夾住乳暈周圍黎喂,D奶出得不會太急,我果時都系這樣喂。

複式洋房

可能係d奶出得快,好, 等我試下先,唔該晒你地~

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

如果係奶出得太急,之前姑娘教 i 後D 餵. 個身唔好傾前, D 奶會出得慢D. 可試下.

大宅

我之前都有呢個問題, 阿B肚餓,張開口要食,但又喊,後來我發現佢因為肚仔有風,食唔到,所以勁喊。你可以拍拍佢背脊,或用BB按摩油順時針方向同佢搓吓肚仔,等佢放啲屁屁出黎,佢就會舒服啲,食到又訓到。

大宅

我個仔都係咁,但係佢喊兩聲就停.... 之前仲意為唔夠奶,但跟住發現原來係d奶出得快得仔!!
同佢掃下個肚仔佢會痾d呠呠同埋放左屁就會繼續食~~ 如果唔係就等佢抖一陣,佢想啜時先再比佢啜囉~~!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊