時政擂台

跳至

首頁

尾頁

管理員

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 畀面勳章

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台

子爵府

alicemic 發表於 19-7-15 14:13
事實係台灣人係外國犯法,基於引渡條例台灣犯人會移送去中國而唔係台灣, 事實勝於雄辨,上個月西班牙先送 ...

西班牙在一帶一路拿到大陸著數,點會唔比面大陸交人?受人錢財唔使替人消災?

台灣係弱勢,但有美國支持,暫時未死得今日仲叫獨立

至於22個國家譴責大陸欺壓維族人,但同時大陸也立刻找到35個國家支持大陸

但你去睇下果d是什麼國家?

子爵府

alicemic 發表於 19-7-15 10:50
正如宗教一樣, 信與唔信好個人! 香港一國兩制行普通法, 如果你擔心執行者應該都要擔心香港司法, 因為 ...

王全樟佢地全部抵死嗎?

可能有人覺得大陸內的情況唔關我事,我們今日冇事就好!

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

greetings 發表於 19-7-16 09:24

搬咩龍門?台灣是中國的省?廢話不必回

你真係偏激到一個點, 台灣到而家都處於國共內戰隨時都有開戰準備, 兩黨爭鋒咗幾十年,大家都想打贏對於攞返個全國話事權, 只係內戰後要韜光養晦大家休戰發展經濟。 係到近幾年民進黨抬頭先要搞台獨,真係獨立點解仲要搞台獨? 至於我廢定你廢Google 幫到你!

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

男爵府

tingting2200 發表於 19-7-16 09:10

果批人近呢幾年好多已經又移民走左啦

有jm講左佢地已有外國passport,中意邊度住下都得啦,有利益返黎點歌頌政府都得啦,怕咩?

男爵府

開心吸收勳章

我都打算老左返大灣區養老
香港其實天災好少,哩場人禍就經過二十年的密謀成功地破壞了美好的香港
我希望香港可以撐得住,還我安居樂業的福地!

另外,點解你地這麼害怕征信系統?唔做壞事唔犯法怕咩?
講到好似洪水猛獸一樣,最恐怖的係一班打人打到紅哂眼的暴徒呀.有哩個系統我反而覺得會有部份人安份守己唔再亂來呢.我會覺得係好事呀

首頁

尾頁

跳至