自由報料

跳至

首頁

尾頁

別墅

原帖由 wingma1 於 09-5-14 13:56 發表
即大約$12xx兩副. right?
咁可以pm個地址俾我呀?

詳情我唔係好清楚, 不過我可以pm地址同電話俾你, 你可打去問問。

別墅

之前曾經叫過我pm地址同電話的mama, 我已經pm左大家喇, 請大家check check pm啦!

最後想補充幾句:

1) 如果大家想知多少少詳情, 我建議大家可以打左電話去問左先。

2) 果度D服務真係好一般, 不過真係勝在夠平。

3) 如果大家有時間, 可以當係去德福行下街食下野, 順便上去望望, 唔鍾意可以走。

希望可以幫到大家。

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

收到啦. Thanks!

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

原帖由 wai2103 於 09-5-14 14:14 發表
之前曾經叫過我pm地址同電話的mama, 我已經pm左大家喇, 請大家check check pm啦!

最後想補充幾句:

1) 如果大家想知多少少詳情, 我建議大家可以打左電話去問左先。

3 ...

唔該PM地址&電話比我, thank you

大宅

可唔可以PM埋比我呀?

別墅

原帖由 sqq321 於 09-5-14 14:20 發表
收到啦. Thanks!

唔洗咁客氣, 我都係路過見到有呢個post, 而且自己配完眼鏡都覺得平, 所以先至係度同大家分享下, 希望可以幫到大家。

超級版主

超級版主

原帖由 wai2103 於 09-5-14 13:52 發表
請講出transitions的牌子出黎, 等我可以記返起, 謝謝。

hoya , essilor

找到一些資料
http://www.4eye.com.tw/main/news_in.aspx?mnuid=1141&nid=401
全視線光學公司為鏡片感光變色技術的提供者,同時“全視線Transitions”是樹脂變色鏡片第一品牌名稱。所以全視線調光變色鏡片品牌可分為”聯合品牌”與”只有全視線Transitions品牌”。此兩種品牌表示方式皆表示此變色鏡片技術為”全視線Transitions”技術,都是由全視線工廠製造出來的。
因此所有品牌的全視線調光變色鏡片除了變色技術相同外,其餘的鏡片特性並不全然相同。例如鏡片設計、鍍膜等技術的不同也會造成鏡片品質與價格的差異

男爵府

好媽媽勳章 BK猜猜猜慶中秋

pls pm me, thanks!

大宅

原帖由 wai2103 於 09-5-14 14:34 發表

唔洗咁客氣, 我都係路過見到有呢個post, 而且自己配完眼鏡都覺得平, 所以先至係度同大家分享下, 希望可以幫到大家。

Please pm me the details. Thanks!

別墅

原帖由 bktcc 於 09-5-14 14:41 發表

hoya , essilor

找到一些資料
http://www.4eye.com.tw/main/news_in.aspx?mnuid=1141&nid=401
全視線光學公司為鏡片感光變色技術的提供者,同時“全視線Transitions”是樹脂變色鏡片第一品牌名稱。所以全視線調光 ...

唔好意思, 咩牌子我真係唔記得, 如果你想知多d資料, 你可以打電話去問下, 打去問清楚會好d, 始終我都係1年前去配, 就算我而家記得係咩牌子, 可能都未必=間眼鏡店而家用的牌子。

如有需要, 我可pm你地址&電話。

超級版主

超級版主

原帖由 wai2103 於 09-5-14 15:48 發表
唔好意思, 咩牌子我真係唔記得, 如果你想知多d資料, 你可以打電話去問下, 打去問清楚會好d, 始終我都係1年前去配, 就算我而家記得係咩牌子, 可能都未必=間眼鏡店而家用的牌子。
如有需要, 我可pm你地址&電話。 ...

謝謝!暫時我沒需要呢!

根據那個台灣網所講,你的鏡可能就是transitions品牌,由別的生產商(生產普通鏡片)交給transitions加工處理(變色效果),棄用自己廠牌,或許是市場銷售策略關係,,始終用transitions品牌作銷售較為有利

別墅

原帖由 bktcc 於 09-5-14 16:45 發表
謝謝!暫時我沒需要呢!
根據那個台灣網所講,你的鏡可能就是transitions品牌,由別的生產商(生產普通鏡片)交給transitions加工處理(變色效果),棄用自己廠牌,或許是市場銷售策略關係,,始終用transitions品牌作銷售較 ...

Your explanation is very usefull & details. Thanks.

侯爵府

減齡達人勳章 親子王國15週年勳章 好媽媽勳章

原帖由 wai2103 於 09-5-14 01:36 發表

係呀, 其實真係幾抵架, 果陣係買一送一, 如果無記錯,好似$3xx就有兩幅眼鏡, 係2幅都包晒近視同散光。因為我上次其中一幅係配「全視線」, 所以total就係$9xx就可以有2幅眼鏡了。我朋友同我一樣都係$9xx配左2幅眼鏡 ...

有地址可唔可以PM埋比我, thanks!

大宅

hi,
我都想要資料~請pm比我啦~
thanks

原帖由 wai2103 於 09-5-14 14:14 發表

最後想補充幾句:

3 ...

大宅

wai2103

hi,
我都想要資料~請pm比我啦~
thanks

男爵府

有無人巳問wai2103介紹果間舖既產品詳細資料?即係 transitions 鏡係咪大牌子呢? 600度以上近視加散光既transitions幾$一對?

唔該晒.

別墅

原帖由 傻妹 於 09-5-15 08:44 發表
有無人巳問wai2103介紹果間舖既產品詳細資料?即係 transitions 鏡係咪大牌子呢? 600度以上近視加散光既transitions幾$一對?
唔該晒.

已pm左地址和電話俾你, 請check pm。
去之前, 最好打左電話去問清楚d價錢先, 俾自己有個預算。

民房

唔該PM地址電話比我, thanks

男爵府

wai2103

hi,
我又要資料~請pm比我啦~
thanks

男爵府

我問左喇,佢係用hoya既$1680,所有近視度數都係呢個$. 佢話hoya得一種超薄鏡.另一隻瑞士既就平d.不過無問幾$.

首頁

尾頁

跳至