親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

有冇人住過?最好有洗衣/ 乾衣機? thx

珍珠宮

我上次住呢間,有共家洗衣房,位置幾好,樣樣都好齊
Citadines Les Halles Paris (Apart Hotel Paris)
4 Rue des Innocents, 75001 Paris, France
+33 1 40 39 26 50
https://goo.gl/maps/sJokV2zRzXgMh6p68

子爵府

Ononluk 發表於 19-7-24 16:27
Citadines Les Halles Paris (Apart Hotel Paris)
4 Ru ...

thx

wcpcelia    發表於 19-7-25 09:24

子爵府

Ononluk 發表於 19-7-24 16:27
4 Ru ...

睇過都幾鍾意,不過三人房都幾貴,over 3xxx, 而家再搵緊, 會唔會仲有其他好介紹? thx

珍珠宮

咁貴,我上年五月二人房係一千多啲
如果你喜歡有得洗下衫,可以search aparthotel
我知道Airbnb 巴黎好common,但我自己未住過
你咩月份去?

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

bbqueen 發表於 19-7-26 00:47
睇過都幾鍾意,不過三人房都幾貴,over 3xxx, 而家再搵緊, 會唔會仲有其他好介紹? thx
...

Citadines Place d’Italie Paris-我們岩岩住完,有洗衣機,乾衣機但收費,洗衣5euro, 乾衣4euro,24小時,我們住4人房,暑假旺季,我早10個月book,不太貴

我們因為第一站羅馬無洗衫,去到第一轉衫有乾埋,第二轉就拿返上房用浴室的暖管逐件乾一乾,再掠一晚,第二日乾晒

酒店在地鐵站出口,隔離有家樂福,我們有兩餐去買牛扒返酒店煮

附近有間早餐好好味又不貴,張相影不到橙汁,個早餐有一杯咖啡加一杯橙汁

wcpcelia    發表於 19-7-26 08:43

子爵府

Ononluk 發表於 19-7-26 00:55
咁貴,我上年五月二人房係一千多啲
如果你喜歡有得洗下衫,可以search aparthotel
我知道Airbnb 巴黎好com ...

8 月尾 D 餐廳同舖頭,會唔會 好多已經放暑假?

子爵府

CrabPincers 發表於 19-7-26 02:18

Citadines Place d’Italie Paris-我們岩岩住完,有洗 ...

咁另外計洗衫,都幾貴喎 我8 月尾去, 都係旺季, 而家 book , 一定唔會平得去邊 你個早餐, 幾多 euro? thx

公爵府

bbqueen 發表於 19-7-26 02:25
咁另外計洗衫,都幾貴喎 我8 月尾去, 都係旺季, 而家 book , 一定唔會平得去邊 你個 ...

早餐7.5euro

洗衫真係幾貴,但我們4個人,一日一件衫,2日已經8件,天氣太熱,不洗會臭,我們儲到走之前一日洗多轉但無乾

依家在london, 洗衫不洗錢,我們就隔日洗(但限時間)我們就有日朝早起身,煮早餐,食完落去收衫之後出街

珍珠宮

bbqueen 發表於 19-7-26 02:21
8 月尾 D 餐廳同舖頭,會唔會 好多已經放暑假?

今年八月?我剛check 咗我介紹嗰間都係~2100 一晚三個人。

另外我暑假物假唔會特別高,亦無聽過餐廳會放暑假,除非熱浪到佢地選擇休息啦

子爵府

Ononluk 發表於 19-7-26 08:48

今年八月?我剛check 咗我介紹嗰間都係~2100 一晚三個人。 ...

我係8月尾左右, check 過,連tax 要 over 3K 1 晚

珍珠宮

bbqueen 發表於 19-7-26 16:06

我係8月尾左右, check 過,連tax 要 over 3K 1 晚 :thinkin ...

我check 過24-26/8,Hotels.com 係$2100 喎。咁唔知你邊日點解咁貴喇
不過你咁遲先book, 都唔會平得去邊。要洗衫其實可以考慮去街邊自助洗衣鋪,要平就住遠少少,例如近東站或Lyon 站嗰頭

公爵府

Ononluk 發表於 19-7-26 17:54
我check 過24-26/8,Hotels.com 係$2100 喎。咁唔知你邊日點解咁貴喇
不過你咁遲先book, 都唔會平得去邊。 ...

可能你check2人房,佢check係3人房,多一個人的價錢會不同

其實洗衫要錢我接受到,住5-6晚最多洗兩次衫,就算拿出街洗都要錢

珍珠宮

CrabPincers 發表於 19-7-26 18:22
可能你check2人房,佢check係3人房,多一個人的價錢會不同

其實洗衫要錢我接受到,住5-6晚最多洗兩次衫, ...

唔係呀,係三人房

子爵府

Ononluk 發表於 19-7-26 19:16
唔係呀,係三人房

原來我係 9月 1,2 號住, 係貴過 8 月尾成千蚊一日

我哋去歐洲都慣咗洗衫, 都試過喺拎衫去 外面洗衣舖洗, 但係始終冇咁方便囉!

子爵府

CrabPincers 發表於 19-7-26 18:22

其實洗衫要錢我接受到,住5-6晚最多洗兩次衫, ...

拎出街洗, 都幾嘥時間

你都係啱啱玩完法國,有冇去 Strasbourg ?

公爵府

bbqueen 發表於 19-7-26 23:05
拎出街洗, 都幾嘥時間

無去,我們只去巴黎,依家在英國

公爵府

bbqueen 發表於 19-7-26 23:05
拎出街洗, 都幾嘥時間

所以要錢都會選擇在酒店洗,佢包埋洗衣液/柔順劑

我在倫敦果間就無包

其實巴黎果間都不算貴,在羅馬果間,洗同乾各要5euro, 又就不岩時間,所以我留晒d衫去到巴黎即刻洗

首頁

尾頁

跳至