親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

ciaochibi 發表於 19-7-30 08:12
佢hold 住我5萬9洒店$,叫我settle先肯畀

你住幾多日?5萬9?

我在不同國家住19日,酒店集團的service apartment,4 大人都是用左3萬5左右,其中英國住左5晚......

大宅

CrabPincers 發表於 19-7-30 12:20
你住幾多日?5萬9?

我在不同國家住19日,酒店集團的service apartment,4 大人都是用左3萬5左右 ...

7晚5個人,即日訂即日住,只係稅都已經過萬

大宅

CrabPincers 發表於 19-7-30 12:20
你住幾多日?5萬9?

我在不同國家住19日,酒店集團的service apartment,4 大人都是用左3萬5左右 ...

如果果當日book service apartment,未計稅過萬一日

禁止訪問

大宅

keivin1206 發表於 19-7-30 20:59
未計清潔費, 平均一晚接近 $5,000, 計埋仲恐佈.

足夠拆開兩間四星酒店房有餘了, 點解咁貴都訂 ?

這是住酒店費用,因為即訂即住,唔敢再訂service apartment,要聯絡好煩,不過要訂apartment確實仲貴過住hotel。

我今次想住apartment係因為我2大3小朋友,想住埋一齊唔想分2間酒店房,再加上唔想日日出街食,又可以洗下衫。不過事與願為。我睇中south kensington,一來方面近tube,又多餐廳,近Tesco,又近museum....

大宅

missvivi 發表於 19-7-30 08:35
我有試seaech,"calling"??。 試下旅議會投訴,同如果比我,我會send 埋比VA,問佢點解同d咁樣的機構合作 ...

已向VA投訴,待覆

男爵府

ciaochibi 發表於 19-7-28 21:15
但佢表明是sponsored by airline,我以為咁大間航空公司的package,所以我冷不防,本身亦諗住費是煩,所以 ...

有可能係間野自己寫係sponsored by airline架,好多呢啲,你睇開某種類既網站,佢就會自動彈出黎扮晒係同個網站有關。最好直接問返airline係唔係真係同呢間agent有合作,真係有既話仲可以順便投訴

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

不過我只揀集團式apartment, 仲要全棟果隻, 就係怕煩
之前訂左間, 跟住send email比我話點點點check in 之類,我怕煩, cancel改酒店算

大宅

TMC3012 發表於 19-8-1 08:10
不過我只揀集團式apartment, 仲要全棟果隻, 就係怕煩
之前訂左間, 跟住send email比 ...

我去澳洲,加拿大就是訂集團式apartment,有front desk從未訂過airbnb因怕煩,我呢次真係以為through旅行社有得跟,但原來仲衰。

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

ciaochibi 發表於 19-8-1 15:51
我去澳洲,加拿大就是訂集團式apartment,有front desk從未訂過airbnb因怕煩,我呢次真係以為through旅行 ...

基本上買package,我都係經cx package(買過幾次), 其他果啲講真咁耐只幫襯過兩間咁大把

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

missvivi 發表於 19-7-30 08:35
我有試seaech,"calling"??。 試下旅議會投訴,同如果比我,我會send 埋比VA,問佢點解同d咁樣的機構合作 ...

我上次都想搵呢間...我真係以為佢同CX HOLIDAY 一樣的

首頁

尾頁

跳至